A WARC projekt infó pontjai révén a kistelepülések lakói az intézmények számára kiosztott számítógépeken állást böngészhetnek, informálódhatnak, ismereteket szerezhetnek, mindezt az esélyegyenlőség, az önmegvalósítás, a siker jegyében.

"> A WARC projekt infó pontjai révén a kistelepülések lakói az intézmények számára kiosztott számítógépeken állást böngészhetnek, informálódhatnak, ismereteket szerezhetnek, mindezt az esélyegyenlőség, az önmegvalósítás, a siker jegyében.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Számítógépeket kaptak a kistelepülések intézményei

|
2011. október 17. | Gazdaság

A WARC projekt infó pontjai révén a kistelepülések lakói az intézmények számára kiosztott számítógépeken állást böngészhetnek, informálódhatnak, ismereteket szerezhetnek, mindezt az esélyegyenlőség, az önmegvalósítás, a siker jegyében.

Szabadka és Szeged melletti 20 település könyvtárában vagy művelődési házában információs pont létrehozása a WARC projekt egyik programrésze, melyet a szabadkai FOKUS, és a szegedi MÁTRIX alapítványok az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósítanak meg.

A WARC (Welcome to Arts and Crafts) „Megújuló művészetek és kézművesség” program célja a kihaló félben lévő szakmák / népi tevékenységek népszerűsítése. Szerbiában a program Bajmok, Djurdjn, Donj, Tavankut, Stari Zednik, Novi Zednik, Horgos, Cantavir, Visnjevac, Bikovo településeken, Magyarországon Algyő, Újszentiván, Domaszék, Üllés, Deszk, Apátfalva, Kübekháza, Szatymaz, Röszke, Dóc településeken van jelen.

Ezen a héten került sor Szegeden, a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány klubtermében a magyar települések információs pontjai számára biztosított informatikai eszközök átadására.

2010-2011 években a lakosságot segítő WARC projekt többek között fejlesztő táborokat, karrier tanácsadásokat, településeken kiállításokat, népi hagyományt népszerűsítő road-show-kat, KiMitTud?!-ot is szervezett. A projekt háromnyelvű weboldala a www.warc.eu , ahol az érdeklődők bővebb információkat szerezhetnek a szervezetek munkájáról, és a programról is.

A FOKUS és a MÁTRIX 2012-ben újult erővel indítja a Magyarország-Szerbia -IPA- Határon Átnyúló együttműködési Program kerete által támogatott WARC2 projektet, melynek célja az első programhoz hasonlóan a társadalom, a fiatalság segítése, a tehetségek fejlesztése, a karrier tanácsadás, az életvezetés. Rohanó világunkban a szabadkai FOKUS, és a szegedi MÁTRIX alapítványok munkája fontos, és támogatásra érdemes.

  

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×