× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szálloda és új konyha épül Algyőn

|
2013. október 28. | Gazdaság
Tizennyolc szobás szálloda és 600 adagos konyha épül Algyőn, a Szabadidőközpont területén. A közel 450 millió forintos beruházással megvalósuló fejlesztések hiánypótlóak Algyőn, figyelembe véve a jövőben tervezett turisztikai attrakciók és szolgáltatásfejlesztések megvalósítását a településen. A két épületet kibővítik, illetve újra építik, így 2014. július elejétől már fogadhatják is a vendégeket.

- A beruházás során a nem megfelelő műszaki színvonalú és minőségi szolgáltatások nyújtására alkalmatlan 8 szobás 24 férőhelyes ifjúsági szálló alakul át és bővül ki, valamint a 600 adagos konyha megépülésével a közétkeztetés szerepét is ellátja a beruházásokért felelős Gyevitur Kft – mondta el Ökrös Erika, a Gyevitur Kft. ügyvezető igazgatója.  A Gyevitur Kft csatlakozni kíván a Minta-Menza programhoz, szem előtt tartva a minőségi és lehetőség szerint helyi alapanyagokból készült ételek megjelenését az étlapon, felhívva ezzel is a szülők és gyermeke figyelmét a tudatos táplálkozás fontosságára.


Az ifjúsági szálló helyén épülő tervezetten három csillagos szálloda férőhelyinek száma 36+18 összesen 54 főre nő, kialakításában magas színvonalat biztosítva, az ide látogatóknak.  A szállodához kapcsolódó konyha a hozzá tartozó 150 férőhelyes étteremmel kiszolgálja majd az itt megszálló vendégeket, valamint rendezvények – például esküvők,  – megtartására is alkalmas lesz. A konyhaépület tetőtérben egy 80 fős konferenciatermet is kialakítanak, mely helyet biztosít kisebb konferenciák, céges összejövetelek lebonyolítására.  A megépülő egységek fő célcsoportjai a fiatalok, sportolók, aktív és ökoturizmus résztvevői, fiatal és középkorú családosok, iskolai csoportok, akik az aktív vízparti kikapcsolódást szeretnék kellemes rekreációval, pihenéssel ötvözni.

– A cél, hogy Algyő turisztikai potenciálját jobban ki tudjuk használni, illetve Algyő megjelenése az országos és nemzetközi desztinációk kínálati versenyében – tette hozzá Ökrös Erika.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×