Tizennyolc szobás szálloda és 600 adagos konyha épül Algyőn, a Szabadidőközpont területén. A közel 450 millió forintos beruházással megvalósuló fejlesztések hiánypótlóak Algyőn, figyelembe véve a jövőben tervezett turisztikai attrakciók és szolgáltatásfejlesztések megvalósítását a településen. A két épületet kibővítik, illetve újra építik, így 2014. július elejétől már fogadhatják is a vendégeket.
-
A beruházás során a nem megfelelő műszaki színvonalú és minőségi szolgáltatások nyújtására alkalmatlan 8 szobás 24 férőhelyes ifjúsági szálló alakul át és bővül ki, valamint a 600 adagos konyha megépülésével a közétkeztetés szerepét is ellátja a beruházásokért felelős Gyevitur Kft – mondta el Ökrös Erika, a Gyevitur Kft. ügyvezető igazgatója. A Gyevitur Kft csatlakozni kíván a Minta-Menza programhoz, szem előtt tartva a minőségi és lehetőség szerint helyi alapanyagokból készült ételek megjelenését az étlapon, felhívva ezzel is a szülők és gyermeke figyelmét a tudatos táplálkozás fontosságára.
Az ifjúsági szálló helyén épülő tervezetten három csillagos szálloda férőhelyinek száma 36+18 összesen 54 főre nő, kialakításában magas színvonalat biztosítva, az ide látogatóknak. A szállodához kapcsolódó konyha a hozzá tartozó 150 férőhelyes étteremmel kiszolgálja majd az itt megszálló vendégeket, valamint rendezvények – például esküvők, – megtartására is alkalmas lesz. A konyhaépület tetőtérben egy 80 fős konferenciatermet is kialakítanak, mely helyet biztosít kisebb konferenciák, céges összejövetelek lebonyolítására. A megépülő egységek fő célcsoportjai a fiatalok, sportolók, aktív és ökoturizmus résztvevői, fiatal és középkorú családosok, iskolai csoportok, akik az aktív vízparti kikapcsolódást szeretnék kellemes rekreációval, pihenéssel ötvözni.
– A cél, hogy Algyő turisztikai potenciálját jobban ki tudjuk használni, illetve Algyő megjelenése az országos és nemzetközi desztinációk kínálati versenyében – tette hozzá Ökrös Erika.