× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szálloda és új konyha épül Algyőn

|
2013. október 28. | Gazdaság
Tizennyolc szobás szálloda és 600 adagos konyha épül Algyőn, a Szabadidőközpont területén. A közel 450 millió forintos beruházással megvalósuló fejlesztések hiánypótlóak Algyőn, figyelembe véve a jövőben tervezett turisztikai attrakciók és szolgáltatásfejlesztések megvalósítását a településen. A két épületet kibővítik, illetve újra építik, így 2014. július elejétől már fogadhatják is a vendégeket.

- A beruházás során a nem megfelelő műszaki színvonalú és minőségi szolgáltatások nyújtására alkalmatlan 8 szobás 24 férőhelyes ifjúsági szálló alakul át és bővül ki, valamint a 600 adagos konyha megépülésével a közétkeztetés szerepét is ellátja a beruházásokért felelős Gyevitur Kft – mondta el Ökrös Erika, a Gyevitur Kft. ügyvezető igazgatója.  A Gyevitur Kft csatlakozni kíván a Minta-Menza programhoz, szem előtt tartva a minőségi és lehetőség szerint helyi alapanyagokból készült ételek megjelenését az étlapon, felhívva ezzel is a szülők és gyermeke figyelmét a tudatos táplálkozás fontosságára.


Az ifjúsági szálló helyén épülő tervezetten három csillagos szálloda férőhelyinek száma 36+18 összesen 54 főre nő, kialakításában magas színvonalat biztosítva, az ide látogatóknak.  A szállodához kapcsolódó konyha a hozzá tartozó 150 férőhelyes étteremmel kiszolgálja majd az itt megszálló vendégeket, valamint rendezvények – például esküvők,  – megtartására is alkalmas lesz. A konyhaépület tetőtérben egy 80 fős konferenciatermet is kialakítanak, mely helyet biztosít kisebb konferenciák, céges összejövetelek lebonyolítására.  A megépülő egységek fő célcsoportjai a fiatalok, sportolók, aktív és ökoturizmus résztvevői, fiatal és középkorú családosok, iskolai csoportok, akik az aktív vízparti kikapcsolódást szeretnék kellemes rekreációval, pihenéssel ötvözni.

– A cél, hogy Algyő turisztikai potenciálját jobban ki tudjuk használni, illetve Algyő megjelenése az országos és nemzetközi desztinációk kínálati versenyében – tette hozzá Ökrös Erika.
 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×