× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szakmai nevelőtestületi kirándulás Pécsen

|
2015. május 27. | Oktatás

Az Algyői Szivárvány Óvoda nevelőtestületével 2015. május 14.-én szakmai napra látogattunk a szintén Montessori pedagógiát alkalmazó pécsi Csiribiri Óvodába.

Az óvoda minden dolgozója nagy szeretettel fogadott bennünket. Az intézmény vezető-helyettese Kenyeresné Deres Ágnes bemutatta óvodájukat. Betekinthettünk a 6 csoportos intézmény mindennapjaiba, az általuk használt Montessori eszközök sokszínűségébe. Több közös vonást véltünk felfedezni a két óvoda szakmai munkája között, többek között a Minősített Montessori Intézmény, Zöld Óvoda, Madárbarát cím elnyerése.

A szakmai megbeszélésen előtérbe került a Montessori pedagógia időszerűsége, az eszközökben rejlő képességfejlesztés lehetőségei. Hiszen e pedagógiai módszer az egész személyiség fejlesztésére törekszik, boldog gyermekeket nevel. Elsődleges feladatunk az önállóság fejlesztése, az önálló gondolkodásra nevelés. A gyermekek a tudást sok-sok tapasztalat és gyakorlás révén szerzik meg, ezt a speciális eszközrendszer segíti.

Sok hasznos elméleti és gyakorlati tapasztalattal gazdagodtunk, melyet mindennapi munkánk során igyekszünk kamatoztatni.

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×