× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szakmai nevelőtestületi kirándulás Pécsen

|
2015. május 27. | Oktatás

Az Algyői Szivárvány Óvoda nevelőtestületével 2015. május 14.-én szakmai napra látogattunk a szintén Montessori pedagógiát alkalmazó pécsi Csiribiri Óvodába.

Az óvoda minden dolgozója nagy szeretettel fogadott bennünket. Az intézmény vezető-helyettese Kenyeresné Deres Ágnes bemutatta óvodájukat. Betekinthettünk a 6 csoportos intézmény mindennapjaiba, az általuk használt Montessori eszközök sokszínűségébe. Több közös vonást véltünk felfedezni a két óvoda szakmai munkája között, többek között a Minősített Montessori Intézmény, Zöld Óvoda, Madárbarát cím elnyerése.

A szakmai megbeszélésen előtérbe került a Montessori pedagógia időszerűsége, az eszközökben rejlő képességfejlesztés lehetőségei. Hiszen e pedagógiai módszer az egész személyiség fejlesztésére törekszik, boldog gyermekeket nevel. Elsődleges feladatunk az önállóság fejlesztése, az önálló gondolkodásra nevelés. A gyermekek a tudást sok-sok tapasztalat és gyakorlás révén szerzik meg, ezt a speciális eszközrendszer segíti.

Sok hasznos elméleti és gyakorlati tapasztalattal gazdagodtunk, melyet mindennapi munkánk során igyekszünk kamatoztatni.

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×