× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szabad ég alatt gyúrnak az algyőiek

|
2013. október 06. | Egészség, életmód
Hát ez nagyon könnyű, ezt ismerem! – kiáltja büszkén a nyolcéves Vajna Norbi a ferde haspad mellett. Gyúrna ő is szívesen hasra, de a lába még nem ér le a lábtartóig, ezért csak fekszik a padon.

Az algyői szabadtéri parkfitneszpályán vagyunk. A település önkormányzata a közelmúltban mintegy 20 millió forintot költött a játszóterek felújítására és a helyiek körében népszerű szabadtéri konditerem bővítésére. A parkot még tavaly adták át az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola mögötti téglagyári tó mellett, majd idén nyáron 10 millió forintból bővítették a gépek kínálatát, a világítást, és ütéscsillapító réteggel fedték be a területet.


A második osztályos Norbi édesanyja, Vajna Andrásné Tünde elmondja, hogy tanulás után akartak jönni, de mivel Algyő túlsó végén laknak, mégis inkább tanulás előtt jöttek. – Talán így motiválni is tudom a fiamat – mondja a fiatalasszony. Norbi négyéves kishúgával, Lizivel megmutatja az eszközöket. A rudak és kötelek, nyújtó-lazító állvány és a sífutógép mellett különböző izomcsoportokat (mell, hát, bicepsz, has, láb) is meg lehet dolgoztatni. – Anya, ez mi? – kérdezi kíváncsian az egyik „szerkezet" mellett állva, majd rövid gondolkodás után megválaszolja saját kérdését: – Ja, ez csak egy asztal.

– Én akár minden délután idejárnék, de sajnos tanulni is kell – mondja búcsúzóul Norbi, majd húgával és édesanyjával átsétál a tóhoz.
 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×