× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Szabad ég alatt gyúrnak az algyőiek

|
2013. október 06. | Egészség, életmód
Hát ez nagyon könnyű, ezt ismerem! – kiáltja büszkén a nyolcéves Vajna Norbi a ferde haspad mellett. Gyúrna ő is szívesen hasra, de a lába még nem ér le a lábtartóig, ezért csak fekszik a padon.

Az algyői szabadtéri parkfitneszpályán vagyunk. A település önkormányzata a közelmúltban mintegy 20 millió forintot költött a játszóterek felújítására és a helyiek körében népszerű szabadtéri konditerem bővítésére. A parkot még tavaly adták át az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola mögötti téglagyári tó mellett, majd idén nyáron 10 millió forintból bővítették a gépek kínálatát, a világítást, és ütéscsillapító réteggel fedték be a területet.


A második osztályos Norbi édesanyja, Vajna Andrásné Tünde elmondja, hogy tanulás után akartak jönni, de mivel Algyő túlsó végén laknak, mégis inkább tanulás előtt jöttek. – Talán így motiválni is tudom a fiamat – mondja a fiatalasszony. Norbi négyéves kishúgával, Lizivel megmutatja az eszközöket. A rudak és kötelek, nyújtó-lazító állvány és a sífutógép mellett különböző izomcsoportokat (mell, hát, bicepsz, has, láb) is meg lehet dolgoztatni. – Anya, ez mi? – kérdezi kíváncsian az egyik „szerkezet" mellett állva, majd rövid gondolkodás után megválaszolja saját kérdését: – Ja, ez csak egy asztal.

– Én akár minden délután idejárnék, de sajnos tanulni is kell – mondja búcsúzóul Norbi, majd húgával és édesanyjával átsétál a tóhoz.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×