× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sokatmondó ajándék

|
2014. május 19. | Napjaink
Van egy mondás, miszerint aki jót tett, hallgasson, aki kapta, beszéljen róla. Én most úgy érzem, az én feladatom a köszönetmondás, hiszen nagyon sok mindent van okom/okunk megköszönni. A Falunapok rendezvényre való készülődés kapcsán a Vöröskereszt helyi szervezete úgy döntött, hogy helyi vállalkozókat, magánszemélyeket megkeresve, megnyeri őket egy nemes cél érdekében. Mivel a képviselőtestület úgy döntött, hogy ez évben nem támogatja anyagilag a munkánkat, így üres pénztárcával a zsebünkben nekiláttunk a szervezésnek.

Bár Magyarországon az önkéntességgel kapcsolatban még mindig erősek a negatív előítéletek – minthogy az önkéntesség ingyenes munka, olyan mint a „kommunista szombat” volt a 60-as években. Nos, amikor ilyen sztereotípiák élnek még a fejekben, el kell mondani: Algyőn a mi szervezetünk munkájába olyan emberek kapcsolódnak be, akik tudják, hogy az önkéntesség valójában egy kölcsönös bizalmon alapuló tevékenység. Tévedés azt gondolni, hogy aki ad, az megfosztja magát valamitől. Szerencsére akadnak adakozó kedvű emberek, akik felelősen gondolkodnak, és ha megtehetik – adnak.

Egy közösség állapotát is az jelzi igazán, hogy mennyire segíti a rászorulókat, a gyengébbeket. Én úgy gondolom, Algyőn nem kell szégyenkezni emiatt. Az önkéntes adakozás, a segítségnyújtás mélyen gyökerezik az emberekben, de szükség van a megerősítésre, a valahová tartozás érzésére, ami arra ösztönöz, hogy segítségére legyünk a rászorulóknak. Így gondolkodtak azok a vállalkozók és magánszemélyek, akiknek a segítségével közel 50 családot sikerült vendégül látni. Az ebédre feltálalt mintegy 300 adag töltött káposztához szükséges alapanyagot az algyői Mangalica húsbolt, Tasi Jenő savanyúságtartósító, valamint Nyilas Krisztián és Temkó László ajánlotta fel.

Úgy vélem, egy vállalkozó számára semmi nem olyan fontos, mint a jó híre. E nélkül a „fizetőeszköz” nélkül nem tud tartósan megmaradni az üzleti életben. Én bízom abban, hogy az itt leírt „jó hírrel” bátran kinyithatja az üzletajtót a vevők felé!

Kérem Önöket, algyőieket is, hogy a nagy bevásárlóközpontok helyett a helyi vállalkozókat válasszák, ők ide fizetik adójukat, és értünk, helyiekért dolgoznak!

A Falunapokon véradást is szerveztünk, melynek sikeréhez hozzájárultak a vöröskeresztes bázisiskolánk tanulói, akik egész nap toborozták a véradókat. Köszönet jár nekik, valamint annak az 54 embernek, akik a véradáson részt vettek, és a rászorulókért nemcsak jelképesen nyújtották karjukat. A véradás lebonyolításában nagy segítségünkre volt az ESZI vezetője, Jankovicsné Veres Katalin, aki biztosította az ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-méréséhez szükséges eszközöket, valamint beszerezte a vendéglátáshoz nélkülözhetetlen tálalóeszközöket. Hálásak vagyunk neki és munkatársainak önzetlen munkájáért!

Úgy gondolom, ismét bebizonyítottuk, egy kis odafigyeléssel, összefogással mindenkinek jut segítség!

Az egészség megőrzése érdekében 20 algyői idôs embert Béres-cseppel ajándékoztunk meg, a megyei Vöröskereszt felajánlásából.

Kérem Önöket, algyőieket, hogy továbbra is támogassák munkánkat! A május 25-én megrendezendő gyermeknapra tervezett játék- és ruhaosztásra várjuk felajánlásaikat. Az adományokat a Civilházba (volt Vadász Söröző) várjuk május 14-én és május 21-én (szerda) 17-tôl 18 óráig.
 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×