× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen lezajlott több online képzés

|
2020. október 26. | Oktatás

Az Esély Otthon az Algyői Fiataloknak megnevezésű pályázat keretein belül megtartott több tanfolyam is sikeresen lezárult.

Az ingyenes kurzusok idén májusban indultak el online formában. Jelentkezni lehetett például Vállalkozói alapismeretek tanfolyamra, amely során mentor foglalkozott egyénileg a hallgatókkal. A képzések alkalmával személyre szabottan dolgozták ki a jelöltek üzleti tervét, amely alapját képezheti a későbbi vállalkozásuk beindításának. A képzés három hónapig tartott és 14 fő végezte el sikeresen.

Indult IKT kompetenciák tanfolyam kezdő és haladó szinten is. Itt info-kommunikációs technikák használatával és a digitális írástudás képességének fejlesztésével foglalkoztak a hallgatók. Olyan hasznos tudnivalókat sajátíthattak el, amelyek megkönnyítik a helyi gazdaságba való bekapcsolódást, a munkaerőpiacra jutást, illetve ott a sikeres helytállást. A kezdő és a haladó tanfolyam egyaránt 3 hónapig tartott, és online formában folyt az oktatás. Előbbi csoportban 13 fő végzett sikeresen, amíg az utóbbiban 15-en szerezték meg a tanúsítványukat.

Mindemellett lezárult a Gazdasági alapismeretek kurzus is. A részvevők elsajátíthatták a gazdasági életben, közigazgatásban és adminisztrációs munkában szükséges alapismereteket.

A képzések záró eseménye szeptember 10-én volt a Tájházban, amelyen Molnár Áron polgármester mondott nyitóbeszédet, valamint Naderi Zsuzsanna és Szélpál Gábor oktatók köszönték meg a hallgatók munkáját. Ez alkalommal kapták meg a résztvevők azt a névre szóló tanúsítványt is, amely igazolja az EFOP-1.2.11-16-2017-00045 Esély Otthon az Algyői Fiataloknak pályázat keretében megtartott kurzus elvégzését.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×