× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen lezajlott több online képzés

|
2020. október 26. | Oktatás

Az Esély Otthon az Algyői Fiataloknak megnevezésű pályázat keretein belül megtartott több tanfolyam is sikeresen lezárult.

Az ingyenes kurzusok idén májusban indultak el online formában. Jelentkezni lehetett például Vállalkozói alapismeretek tanfolyamra, amely során mentor foglalkozott egyénileg a hallgatókkal. A képzések alkalmával személyre szabottan dolgozták ki a jelöltek üzleti tervét, amely alapját képezheti a későbbi vállalkozásuk beindításának. A képzés három hónapig tartott és 14 fő végezte el sikeresen.

Indult IKT kompetenciák tanfolyam kezdő és haladó szinten is. Itt info-kommunikációs technikák használatával és a digitális írástudás képességének fejlesztésével foglalkoztak a hallgatók. Olyan hasznos tudnivalókat sajátíthattak el, amelyek megkönnyítik a helyi gazdaságba való bekapcsolódást, a munkaerőpiacra jutást, illetve ott a sikeres helytállást. A kezdő és a haladó tanfolyam egyaránt 3 hónapig tartott, és online formában folyt az oktatás. Előbbi csoportban 13 fő végzett sikeresen, amíg az utóbbiban 15-en szerezték meg a tanúsítványukat.

Mindemellett lezárult a Gazdasági alapismeretek kurzus is. A részvevők elsajátíthatták a gazdasági életben, közigazgatásban és adminisztrációs munkában szükséges alapismereteket.

A képzések záró eseménye szeptember 10-én volt a Tájházban, amelyen Molnár Áron polgármester mondott nyitóbeszédet, valamint Naderi Zsuzsanna és Szélpál Gábor oktatók köszönték meg a hallgatók munkáját. Ez alkalommal kapták meg a résztvevők azt a névre szóló tanúsítványt is, amely igazolja az EFOP-1.2.11-16-2017-00045 Esély Otthon az Algyői Fiataloknak pályázat keretében megtartott kurzus elvégzését.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×