× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen lezajlott több online képzés

|
2020. október 26. | Oktatás

Az Esély Otthon az Algyői Fiataloknak megnevezésű pályázat keretein belül megtartott több tanfolyam is sikeresen lezárult.

Az ingyenes kurzusok idén májusban indultak el online formában. Jelentkezni lehetett például Vállalkozói alapismeretek tanfolyamra, amely során mentor foglalkozott egyénileg a hallgatókkal. A képzések alkalmával személyre szabottan dolgozták ki a jelöltek üzleti tervét, amely alapját képezheti a későbbi vállalkozásuk beindításának. A képzés három hónapig tartott és 14 fő végezte el sikeresen.

Indult IKT kompetenciák tanfolyam kezdő és haladó szinten is. Itt info-kommunikációs technikák használatával és a digitális írástudás képességének fejlesztésével foglalkoztak a hallgatók. Olyan hasznos tudnivalókat sajátíthattak el, amelyek megkönnyítik a helyi gazdaságba való bekapcsolódást, a munkaerőpiacra jutást, illetve ott a sikeres helytállást. A kezdő és a haladó tanfolyam egyaránt 3 hónapig tartott, és online formában folyt az oktatás. Előbbi csoportban 13 fő végzett sikeresen, amíg az utóbbiban 15-en szerezték meg a tanúsítványukat.

Mindemellett lezárult a Gazdasági alapismeretek kurzus is. A részvevők elsajátíthatták a gazdasági életben, közigazgatásban és adminisztrációs munkában szükséges alapismereteket.

A képzések záró eseménye szeptember 10-én volt a Tájházban, amelyen Molnár Áron polgármester mondott nyitóbeszédet, valamint Naderi Zsuzsanna és Szélpál Gábor oktatók köszönték meg a hallgatók munkáját. Ez alkalommal kapták meg a résztvevők azt a névre szóló tanúsítványt is, amely igazolja az EFOP-1.2.11-16-2017-00045 Esély Otthon az Algyői Fiataloknak pályázat keretében megtartott kurzus elvégzését.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×