× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen lezajlott több online képzés

|
2020. október 26. | Oktatás

Az Esély Otthon az Algyői Fiataloknak megnevezésű pályázat keretein belül megtartott több tanfolyam is sikeresen lezárult.

Az ingyenes kurzusok idén májusban indultak el online formában. Jelentkezni lehetett például Vállalkozói alapismeretek tanfolyamra, amely során mentor foglalkozott egyénileg a hallgatókkal. A képzések alkalmával személyre szabottan dolgozták ki a jelöltek üzleti tervét, amely alapját képezheti a későbbi vállalkozásuk beindításának. A képzés három hónapig tartott és 14 fő végezte el sikeresen.

Indult IKT kompetenciák tanfolyam kezdő és haladó szinten is. Itt info-kommunikációs technikák használatával és a digitális írástudás képességének fejlesztésével foglalkoztak a hallgatók. Olyan hasznos tudnivalókat sajátíthattak el, amelyek megkönnyítik a helyi gazdaságba való bekapcsolódást, a munkaerőpiacra jutást, illetve ott a sikeres helytállást. A kezdő és a haladó tanfolyam egyaránt 3 hónapig tartott, és online formában folyt az oktatás. Előbbi csoportban 13 fő végzett sikeresen, amíg az utóbbiban 15-en szerezték meg a tanúsítványukat.

Mindemellett lezárult a Gazdasági alapismeretek kurzus is. A részvevők elsajátíthatták a gazdasági életben, közigazgatásban és adminisztrációs munkában szükséges alapismereteket.

A képzések záró eseménye szeptember 10-én volt a Tájházban, amelyen Molnár Áron polgármester mondott nyitóbeszédet, valamint Naderi Zsuzsanna és Szélpál Gábor oktatók köszönték meg a hallgatók munkáját. Ez alkalommal kapták meg a résztvevők azt a névre szóló tanúsítványt is, amely igazolja az EFOP-1.2.11-16-2017-00045 Esély Otthon az Algyői Fiataloknak pályázat keretében megtartott kurzus elvégzését.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Lovászi Péter, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gólyavédelmi programjának vezetője 3 fiókát gyűrűzött ma meg az Algyői Könyvtárnál. Nemcsak a gyűrűzés menetét mutatta be az érdeklődőknek, az egyik gólyafiókát testközelből is meg lehetett tekinteni.

2022. június 30. | Napjaink Bővebben

Meghívó Algyő Nagyközség Településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) 2022. évi részleges módosítása ügyében tartandó lakossági fórumára.

2022. június 29. | Önkormányzat Bővebben

Értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy 2022. július 1-jén, pénteken Köztisztviselők Napján az Algyői Polgármesteri Hivatal zárva tart. Az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.

2022. június 28. | Önkormányzat Bővebben

Az MVM Áramhálózati Kft. tájékoztatása alapján hálózatfejlesztési munkákat végzése miatt áramszünet lesz 2022. július 1-én, 15-én és 28-án 8 és 16 óra között.

2022. június 27. | Gazdaság Bővebben

A védőnői két körzetet ellátó védőnőknél májusban személyváltozás történt.

2022. június 23. | Egészség, életmód Bővebben

×