× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeresen lezajlott több online képzés

|
2020. október 26. | Oktatás

Az Esély Otthon az Algyői Fiataloknak megnevezésű pályázat keretein belül megtartott több tanfolyam is sikeresen lezárult.

Az ingyenes kurzusok idén májusban indultak el online formában. Jelentkezni lehetett például Vállalkozói alapismeretek tanfolyamra, amely során mentor foglalkozott egyénileg a hallgatókkal. A képzések alkalmával személyre szabottan dolgozták ki a jelöltek üzleti tervét, amely alapját képezheti a későbbi vállalkozásuk beindításának. A képzés három hónapig tartott és 14 fő végezte el sikeresen.

Indult IKT kompetenciák tanfolyam kezdő és haladó szinten is. Itt info-kommunikációs technikák használatával és a digitális írástudás képességének fejlesztésével foglalkoztak a hallgatók. Olyan hasznos tudnivalókat sajátíthattak el, amelyek megkönnyítik a helyi gazdaságba való bekapcsolódást, a munkaerőpiacra jutást, illetve ott a sikeres helytállást. A kezdő és a haladó tanfolyam egyaránt 3 hónapig tartott, és online formában folyt az oktatás. Előbbi csoportban 13 fő végzett sikeresen, amíg az utóbbiban 15-en szerezték meg a tanúsítványukat.

Mindemellett lezárult a Gazdasági alapismeretek kurzus is. A részvevők elsajátíthatták a gazdasági életben, közigazgatásban és adminisztrációs munkában szükséges alapismereteket.

A képzések záró eseménye szeptember 10-én volt a Tájházban, amelyen Molnár Áron polgármester mondott nyitóbeszédet, valamint Naderi Zsuzsanna és Szélpál Gábor oktatók köszönték meg a hallgatók munkáját. Ez alkalommal kapták meg a résztvevők azt a névre szóló tanúsítványt is, amely igazolja az EFOP-1.2.11-16-2017-00045 Esély Otthon az Algyői Fiataloknak pályázat keretében megtartott kurzus elvégzését.

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×