× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sikeres az algyői méhnyakrák - program folytatása

|
2010. május 04. | Egészség, életmód

Algyő Nagyközség Önkormányzata helyi kezdeményezés alapján védőoltási programot indított a méhnyakrák megelőzésére 2009-ben. Ennek keretében az algyői állandó lakóhelyű, 12. életévüket betöltő lányok számára térítésmentesen biztosította a 3 oltási sorozatot.

Az érintettek írásbeli nyilatkozattételét követően a tavalyi évben 15 algyői kislány kérte és kapta meg a humán papillóma-vírus (HPV) elleni védőoltást. A fejenként 100.000 Ft értékű, a szülők számára ingyenesen biztosított védőoltással egy fontos lakossági egészségprogram vette kezdetét.

A program a 2010-es esztendőben is folytatódik: a nagyközség Képviselő-testülete a 2010. évben is támogatja a HPV okozta betegségek védőoltásának térítésmentesen történő beadatását a már korábban elfogadott feltételek szerint.

Az érintett 19 főből (a szülői nyilatkozatok beérkezését követően) 15 fő kislány kapja meg térítésmentesen a vakcinát, 2 fő nem igényelte, 2 fő pedig időközben elköltözött a településről. A 3 oltási sorból álló vakcina teljes bekerülési összege: 894.000 Ft.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×