× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Siker a Play and Win-Christmas All Around angol nyelvi csapatversenyen

|
2015. február 11. | Oktatás
Az algyői iskola ebben a tanévben először nevezett a Christmas All Around angol nyelvi levelező csapatversenyre. Az izgalmas, sokféle nyelvi készséget felmérő feladatcsomag az angol karácsonyi szokásokhoz kötődött, így a megmérettetést december elején tartották. A csapattagok az angolt emelt óraszámban tanuló 4.b osztályból kerültek ki: Bacsa Bálint, Farkas Dávid, Szutor Adél, Temkó Levente és Üveges Gergő.

Lelkiismeretes, alapos felkészülésük eredményeképpen kategóriájukban (Starter) 45 csapatból 6. helyezést értek el. Mindössze 2,5 ponttal maradtak le az első helyezettől, aki mindenki legnagyobb meglepetésére szintén iskolánk tanulója lett. Gercsó Patrik 5.b osztályos tanuló egyéni nevezéssel nyerte a versenyt ebben a kategóriában 99.5 ponttal.

Gratulálunk a versenyzőknek, és még sok örömet, szép sikereket kívánunk a nyelvtanulásban.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×