× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Sakktábla is lesz a medencében

|
2011. július 12. | Egészség, életmód

Hamarosan átadják a Borbála fürdő kültéri termálmedencéjét Algyőn. Az építményben egy sakktábla is helyet fog kapni és a medence minden nap friss vízzel fog üzemelni.

A Borbála fürdő vezetője, Zsura Zoltán a Rádió7, www.promenad.hu kérdésére elmondta: ez egy 15-ször 15-ös medence lesz, amiben 36-38 fokos termálvíz lesz. A fürdőzőket rengeteg ülőhely fogja várni, valamint élményelemek is lesznek az építményben. Emellett érdekesség, hogy egy sakktáblát is felállítottak, amelyet azonban csak fél óráig használhatnak a vendégek, mivel a víz gyógyvíz jellege miatt a medencét csak ennyi ideig lehet használni.

Márton Mária a Gyevitur Kft. ügyvezetője hozzátette: a közeljövőben egy kártyaasztal kihelyezését is tervezik. A medence töltő-ürítős jellege miatt minden nap friss vízzel fog üzemelni. A vezető arról is beszélt, hogy a jegyárak mintegy 10 százalékkal fognak emelkedni szeptembertől. Ezt a bővülő szolgáltatásokkal igyekeznek ellensúlyozni. A tarifa például egy biztosítást is tartalmazni fog, amelyet a vendégek egy esetleges baleset során érvényesíthetnek a jegy és a baleseti jegyzőkönyv felmutatásával. Emellett az Alföldön egyedülálló módon a Borbála Fürdőben vannak doktorhalak, így halpedikűrrel is várják az embereket.

  

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×