× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rokkant hentes "füvezett" Algyőn

|
2014. szeptember 06. | Rendőrség
Hentes, de már évek óta rokkantnyugdíjas. Dicsekedett azzal, hogy mennyi pénze van, pedig évek óta nem is dolgozott. Mondjuk, a gazdagságát sem a házán, sem az autóján nem lehetett látni – mondta egy Berek utcai férfi pénteken Algyőn a napokban történt kábítószerfogás kapcsán.

A rendőrök nemcsak Algyőn, Szegeden is lefoglaltak összesen több mint 500 darab kendertövet a napokban. Algyőn 136 tő indiai kendert és 41 darab szárított marihuánatövet, míg a tápai kiskertekben 367 tő kendert és 77 tő már elszáradt füvet találtak.

– Hétfőn civil autók cikáztak az utcában, golyóálló mellényben szálltak ki a fegyveres férfiak. A rendőrökkel egy időben megjöttek az EDF DÉMÁSZ szakemberei, kiderült, a házban lopták az áramot – mondta egy másik szomszéd. A nő úgy vélte, a drogtanya előtt hagyott öreg Opel a tápéi „kollégáé", aki hétfőn reggel érkezett, de már a rendőrökkel együtt távozott.


– Zárkózott férfinak ismertük, 50 év körüli lehet. 5 éve költözött Algyőre, nem ismerek olyan utcabelit, akit csak egy percre is behívott volna a házába – tudtuk meg. Többen úgy vélték, „felnyomhatták" a nyugdíjast, akiről viccelődve megjegyezték: úgy látszik, nem csak az udvaron nyírta a füvet. – Így utólag nem lep meg. A férfinak nincs családja, mindig ugyanazok az emberek látogatták. Valószínűleg ők voltak a vásárlók, terjesztők – vélte a szomszéd.

A szegedi drogtanya címére is ellátogattunk, a helyet könnyű megtalálni: az egyetlen ház, ahová olyan kerítést húztak fel, hogy még véletlenül se lásson be senki a portára. Az udvarban egy öreg autó állt, a kert hátuljában jól látható az üvegháznak használt, fényáteresztő műanyagból épült fűtermelő. A szántóföld melletti tápai kiskertek napközben kihaltak, egyetlen betonozó szomszédot találtunk.

– Meglepett. Itt a kertekben alig laknak, háborítatlanul lehet szinte bármit csinálni – mondta a férfi.

Egy internetes írás szerint az indiai kender 2,5 méteresre is megnőhet, már félméteres korától aratható. A rendőrök megállapították, hogy a gyanúsítottak a termesztéshez használt áramot a házhoz közeli elektromos vezetékről lopták. Ez nem véletlen, a „szakirodalom" szerint négyzetméterenként 400 watt világítás szükséges a termesztéshez. Azt, hogy mennyi ideje vágott bele az algyői rokkantnyugdíjas és a szegedi társa a termesztésbe, nem tudni. A Google Earth 2013. májusi műholdképei már mutatják a szegedi üvegházat.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×