× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rokkant hentes "füvezett" Algyőn

|
2014. szeptember 06. | Rendőrség
Hentes, de már évek óta rokkantnyugdíjas. Dicsekedett azzal, hogy mennyi pénze van, pedig évek óta nem is dolgozott. Mondjuk, a gazdagságát sem a házán, sem az autóján nem lehetett látni – mondta egy Berek utcai férfi pénteken Algyőn a napokban történt kábítószerfogás kapcsán.

A rendőrök nemcsak Algyőn, Szegeden is lefoglaltak összesen több mint 500 darab kendertövet a napokban. Algyőn 136 tő indiai kendert és 41 darab szárított marihuánatövet, míg a tápai kiskertekben 367 tő kendert és 77 tő már elszáradt füvet találtak.

– Hétfőn civil autók cikáztak az utcában, golyóálló mellényben szálltak ki a fegyveres férfiak. A rendőrökkel egy időben megjöttek az EDF DÉMÁSZ szakemberei, kiderült, a házban lopták az áramot – mondta egy másik szomszéd. A nő úgy vélte, a drogtanya előtt hagyott öreg Opel a tápéi „kollégáé", aki hétfőn reggel érkezett, de már a rendőrökkel együtt távozott.


– Zárkózott férfinak ismertük, 50 év körüli lehet. 5 éve költözött Algyőre, nem ismerek olyan utcabelit, akit csak egy percre is behívott volna a házába – tudtuk meg. Többen úgy vélték, „felnyomhatták" a nyugdíjast, akiről viccelődve megjegyezték: úgy látszik, nem csak az udvaron nyírta a füvet. – Így utólag nem lep meg. A férfinak nincs családja, mindig ugyanazok az emberek látogatták. Valószínűleg ők voltak a vásárlók, terjesztők – vélte a szomszéd.

A szegedi drogtanya címére is ellátogattunk, a helyet könnyű megtalálni: az egyetlen ház, ahová olyan kerítést húztak fel, hogy még véletlenül se lásson be senki a portára. Az udvarban egy öreg autó állt, a kert hátuljában jól látható az üvegháznak használt, fényáteresztő műanyagból épült fűtermelő. A szántóföld melletti tápai kiskertek napközben kihaltak, egyetlen betonozó szomszédot találtunk.

– Meglepett. Itt a kertekben alig laknak, háborítatlanul lehet szinte bármit csinálni – mondta a férfi.

Egy internetes írás szerint az indiai kender 2,5 méteresre is megnőhet, már félméteres korától aratható. A rendőrök megállapították, hogy a gyanúsítottak a termesztéshez használt áramot a házhoz közeli elektromos vezetékről lopták. Ez nem véletlen, a „szakirodalom" szerint négyzetméterenként 400 watt világítás szükséges a termesztéshez. Azt, hogy mennyi ideje vágott bele az algyői rokkantnyugdíjas és a szegedi társa a termesztésbe, nem tudni. A Google Earth 2013. májusi műholdképei már mutatják a szegedi üvegházat.
 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×