× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Renoválni kell az épületeket

|
2014. június 12. | Önkormányzat
Intézményi épületeinek állapotát évente áttekinti és a szükséges felújításokat elvégezteti az algyői önkormányzat saját cégével, a Gyeviép Nkft.-vel. Erre a célra általában 10 millió forintot különít el költségvetésében az önkormányzat. Az idei igények alapján azonban a renoválás 31 millió 237 ezer forintba kerülne.

Szükségesnek mutatkozik a polgármesteri hivatalban például a tanácsterem fűtési rendszerének a bővítése, a vizesblokkokban a szennyvízelvezető rendszer karbantartása, a tervtár kialakítása. Az összes ottani munka nagyjából 600 ezer forintba kerülne.

Az Egészségház utca 42 számú ház lakásaiban is igény mutatkozik például az elektromos hálózat felújítására, nyílászáró cseréjére – közel 4 millió forint értékben.

A könyvtárban javítani kell a falat, felül kell vizsgálni az elektromos hálózatot, továbbá vásárolni kell két polcot – mindez körülbelül 270 ezer forintra rúg.

A Faluházban a színházteremre ráférne a festés, a kazánra a felújítás, a szabadtéri színpad fölötti tetőre a szigetelés – összesen nagyjából 920 ezer forintért.

De apróbb javítások pénzt emésztenek a Családsegítő Szolgálat, a Védőnői Szolgálat háza táján is.

A Bóbita bölcsődére a tisztasági festéstől kezdve a kapulécek javításán át az udvar füvesítéséig 573 ezer forintot kellene költeni.

Hasonló nagyságú összegbe kerül az ESZI Piac téri épületének a festése és padjainak javítása.

És akkor még nem beszéltünk az iskolaépület igényeiről: a kerti tó és az udvari bútorok karbantartásáról, a könyvtár előtti árnyékolóról, a tisztasági festésről és egyebekről – több mint 5,5 millió forint értékben.

Illetve az Alkotóház udvari épületének az átalakításáról és a fűtésrendszer javításáról közel 2 millió forintért.

Kiemelkedő feladat a Szivárvány óvoda régi épülete tetejének a felújítása közel 10 millió forintért, miközben ott az elektromos hálózat cseréje és a mobil épület karbantartása is elengedhetetlen. Az ovi egyéb renoválandó pontjaival együtt az újjászületés közel 17 millió forintba is kerülhet. Ezt az utóbbi többletköltséget szerepeltetni kell az önkormányzati költségvetési rendeletben is.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×