Lecsapott a rendőrökkel megerősített halőrkommandó az Algyői főcsatornán horgászókra, mert hírét vette, hogy az algyői kocsmákban tenyérnyi pontyokat kínálnak eladásra. Az egyik rendőr felismerte az egyik horgásznál a pecabotját, amit hónapokkal ezelőtt loptak el tőle.

"> Lecsapott a rendőrökkel megerősített halőrkommandó az Algyői főcsatornán horgászókra, mert hírét vette, hogy az algyői kocsmákban tenyérnyi pontyokat kínálnak eladásra. Az egyik rendőr felismerte az egyik horgásznál a pecabotját, amit hónapokkal ezelőtt loptak el tőle.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rendőrtől lopott bottal horgászott - videóval

|
2011. november 14. | Rendőrség

Lecsapott a rendőrökkel megerősített halőrkommandó az Algyői főcsatornán horgászókra, mert hírét vette, hogy az algyői kocsmákban tenyérnyi pontyokat kínálnak eladásra. Az egyik rendőr felismerte az egyik horgásznál a pecabotját, amit hónapokkal ezelőtt loptak el tőle.

Nagyszabású akciót indított a szegedi Herman Ottó Horgászegyesület az orvhorgászok kiszűrésére. Az egyesület halőreinek munkáját irányító Halász László lapunknak elmondta: több bejelentést is kaptak Algyőről, hogy a helyi kocsmákban alkalmanként több tízkilónyi, méreten aluli pontyot kínálnak eladásra.

Az elmúlt napokban többször is ellenőrzött napnyugta után a két rendőrrel megerősített héttagú halőrcsoport az egyesület kezelésében álló Algyői főcsatornán, ahová évente 5-7 mázsa halat, főként pontyot telepítenek.

– Az ellenőrzött horgászok fele a lehető legtöbb szabályt megszegte. Többen voltak, akik engedély nélkül horgásztak a főcsatornán, mások a megengedettnél több bottal pecáztak, s olyanok is akadtak, akik figyelmen kívül hagyták a méret- és mennyiségi korlátozásokat – számolt be a tapasztalatokról Halász László. Elmondása szerint volt olyan horgász, akinél hat méreten aluli, 22-28 centiméteres pontyot találtak a parton. Szó szerint a parton szenvedtek a halak, mert a horgász elmondása szerint otthon hagyta a haltartó szákját. Szerencsére életre keltek a halak, amikor visszaengedték őket a vízbe. Ez a horgásznak is szerencséje, mert állatkínzás miatt eljárást indíthattak volna ellene, és súlyos büntetést is kaphatott volna. Tavasszal balatoni állatkínzókat, gereblyéző rabsicokat ítélt a bíróság letöltendő börtönbüntetésre. (A gereblyézés olyan állatkínzás, amikor hármashorgokat vagy száruknál összeerősített, nagyobb méretű horgokat húznak, rángatnak az orvhorgászok a vízfenék felett. A horgok beleakadnak a hal testébe és így húzzák ki brutálisan a partra vagy a csónakba a vérző állatot – a szerk.).

Az akcióban a főcsatornán az egyik horgásztól tíz méterre, a nádasban leszúrva találtak egy haltartót, amelyben két tenyérnyi ponty volt. A közelben horgászó férfi vonakodva ugyan, de elismerte, hogy övé a szák. Egy férfi Szegedről kerékpározott ki az Algyői főcsatornához, ahol engedély nélkül horgászott. Miután elkobozták a felszerelését, útjára engedték. Amikor az egyik rendőr alaposabban szemügyre vette a férfi horgászeszközeit, megismerte egy kicserélt tagról a teleszkópos horgászbotját, amit hónapokkal ezelőtt loptak el tőle. A rendőr egy szegedi panelház tárolóhelyiségében tartotta a horgászbotját. A rendőrök a férfi után eredtek, akit a kastélynál állítottak meg a 47-es úton. Halász László tudomása szerint lopás miatt eljárást indított a rendőrség a férfi ellen.

- Az esetek nagy részében feljelentést tettünk a halászati felügyeleten, mivel nemcsak a horgászrendünket sértették meg a pecások, de halvédelmi szabálysértést is elkövettek. Az ügyek folyamatban vannak. A halvédelmi szabálysértési bírság mértéke 10 ezertől 200 ezer forintig terjed. Emellett a szabálytalan horgászt akár több évre is eltilthatják a horgászattól – mondta Halász László, akinek információja van arról, hogy már az Algyői főcsatornát is kiszemelték maguknak az orvhalászok, és már használták is a marázsahálójukat, illetve a varsájukat. Megírtuk: nemrégiben ilyen gyilkos hálót szedtek fel a halőrök a Holt-Maroson. Az egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy lebuktassa az algyői orvhalászokat.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×