× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remekelnek az algyői ökölvívók

|
2014. október 04. | Sport
14. alkalommal rendezték meg Kiskunhalason az ökölvívók Testvérvárosok-kupáját. Az eseményen 3 ország 17 egyesületének 110 versenyzője képviseltette magát. A kétnapos tornán az Algyői Ökölvívó-szakosztály öt versenyzővel mérette meg magát.

A viadal első napján két versenyző húzott kesztyűt. Csehó Zsanett (75 kg) első hivatalos mérkőzésén a tőle jóval rutinosabbnak számító, több mint 10 éves ökölvívórutinnal rendelkező Kozma Beátától szenvedett vereséget. Szalai-Hetényi Ákos (91 kg) igazi közönségmeccsnek beillő küzdelem után győzött egyhangú pontozással a szegedi, Boxvilág Ökölvívóképző SE színeiben versenyző Miksi Szabolcs ellen.

A verseny második napján színvonalas döntőkkel folytatódott a nemzetközi torna, ahol 56 kilogrammban Nokta Norbert folytatta az algyői versenyzők fényes szereplését. Norbi ellenfele a szlovák válogatott oszlopos tagjának számító Bölcskei Csaba volt, akivel egy presztízsmérkőzés alakult ki.


Az óriási iramú mérkőzést követően Norbi kezét emelte magasra a bíró, aki egyúttal megkapta „a legharcosabb döntőért" járó különdíjat is. 75 kilogrammban Pongrácz Zsolt a szerb válogatottját erősítő, igazi nagy ütőnek számító Memmedov Denisszel mérkőzött meg. Zsolt nem rémült meg, és megtett minden tőle telhetőt, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez, így ezüstéremmel zárta a tornát. Nagy Bence (75 kg) a dobogó 2. fokára állhatott, miután a döntőben szoros mérkőzésen, de alulmaradt a szlovák nemzet válogatottját évek óta erősítő Rajcsány Patrik ellen.

A csapatok közötti pontversenyben 17 egyesület közül az Algyői Sportkör a második helyen végzett. A versenyzők edzője: Oltványi Dávid.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×