× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remekelnek az algyői ökölvívók

|
2014. október 04. | Sport
14. alkalommal rendezték meg Kiskunhalason az ökölvívók Testvérvárosok-kupáját. Az eseményen 3 ország 17 egyesületének 110 versenyzője képviseltette magát. A kétnapos tornán az Algyői Ökölvívó-szakosztály öt versenyzővel mérette meg magát.

A viadal első napján két versenyző húzott kesztyűt. Csehó Zsanett (75 kg) első hivatalos mérkőzésén a tőle jóval rutinosabbnak számító, több mint 10 éves ökölvívórutinnal rendelkező Kozma Beátától szenvedett vereséget. Szalai-Hetényi Ákos (91 kg) igazi közönségmeccsnek beillő küzdelem után győzött egyhangú pontozással a szegedi, Boxvilág Ökölvívóképző SE színeiben versenyző Miksi Szabolcs ellen.

A verseny második napján színvonalas döntőkkel folytatódott a nemzetközi torna, ahol 56 kilogrammban Nokta Norbert folytatta az algyői versenyzők fényes szereplését. Norbi ellenfele a szlovák válogatott oszlopos tagjának számító Bölcskei Csaba volt, akivel egy presztízsmérkőzés alakult ki.


Az óriási iramú mérkőzést követően Norbi kezét emelte magasra a bíró, aki egyúttal megkapta „a legharcosabb döntőért" járó különdíjat is. 75 kilogrammban Pongrácz Zsolt a szerb válogatottját erősítő, igazi nagy ütőnek számító Memmedov Denisszel mérkőzött meg. Zsolt nem rémült meg, és megtett minden tőle telhetőt, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez, így ezüstéremmel zárta a tornát. Nagy Bence (75 kg) a dobogó 2. fokára állhatott, miután a döntőben szoros mérkőzésen, de alulmaradt a szlovák nemzet válogatottját évek óta erősítő Rajcsány Patrik ellen.

A csapatok közötti pontversenyben 17 egyesület közül az Algyői Sportkör a második helyen végzett. A versenyzők edzője: Oltványi Dávid.
 

További hírek

Hétfőn délután egy algyői családi ház padlásán égett háztartási hulladék és régi ágynemű a Kastélykert utcában – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

2022. augusztus 16. | Rendőrség Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. augusztus 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának nevében Füzesy István alpolgármester köszöntötte Puskás Jánosné Erzsike nénit 90. születésnapja alkalmából.

2022. augusztus 16. | Napjaink Bővebben

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

×