× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remekelnek az algyői ökölvívók

|
2014. október 04. | Sport
14. alkalommal rendezték meg Kiskunhalason az ökölvívók Testvérvárosok-kupáját. Az eseményen 3 ország 17 egyesületének 110 versenyzője képviseltette magát. A kétnapos tornán az Algyői Ökölvívó-szakosztály öt versenyzővel mérette meg magát.

A viadal első napján két versenyző húzott kesztyűt. Csehó Zsanett (75 kg) első hivatalos mérkőzésén a tőle jóval rutinosabbnak számító, több mint 10 éves ökölvívórutinnal rendelkező Kozma Beátától szenvedett vereséget. Szalai-Hetényi Ákos (91 kg) igazi közönségmeccsnek beillő küzdelem után győzött egyhangú pontozással a szegedi, Boxvilág Ökölvívóképző SE színeiben versenyző Miksi Szabolcs ellen.

A verseny második napján színvonalas döntőkkel folytatódott a nemzetközi torna, ahol 56 kilogrammban Nokta Norbert folytatta az algyői versenyzők fényes szereplését. Norbi ellenfele a szlovák válogatott oszlopos tagjának számító Bölcskei Csaba volt, akivel egy presztízsmérkőzés alakult ki.


Az óriási iramú mérkőzést követően Norbi kezét emelte magasra a bíró, aki egyúttal megkapta „a legharcosabb döntőért" járó különdíjat is. 75 kilogrammban Pongrácz Zsolt a szerb válogatottját erősítő, igazi nagy ütőnek számító Memmedov Denisszel mérkőzött meg. Zsolt nem rémült meg, és megtett minden tőle telhetőt, de sajnos ez nem volt elég a győzelemhez, így ezüstéremmel zárta a tornát. Nagy Bence (75 kg) a dobogó 2. fokára állhatott, miután a döntőben szoros mérkőzésen, de alulmaradt a szlovák nemzet válogatottját évek óta erősítő Rajcsány Patrik ellen.

A csapatok közötti pontversenyben 17 egyesület közül az Algyői Sportkör a második helyen végzett. A versenyzők edzője: Oltványi Dávid.
 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×