× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remek meccsen vitte el a 3 pontot Algyőről a HFC

|
2014. szeptember 01. | Sport

Remek színvonalú meccset vívott az Algyő és a Hódmezővásárhely a megye I. harmadik fordulójában, ami végül a HFC sikerével végződött.

Nem a rangadókon gyakori tapogatózó játékkal kezdődött a mérkőzés, a harmadik percre már túl voltunk mindkét fél részéről egy-egy kapura lövésen. Az első tíz perc algyői fölényét csak Dordevic kiugrása törte meg vendég részről, azonban nem sikerült kiviteleznie gondolatát, mi szerint elgurította volna Révész mellett a labdát. A hazaiak kapusa a 15. percben mutatott be bravúrt, miután Nikutovic szabadrúgását ütötte ki az alsó sarok elől, majd Bogdán szerezhette volna meg többször is a vezetést az algyőiek számára, azonban nem talált kaput a csatár. A 33. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Bódi Attilának, miután Marton nem tudta folytatni a játékot. Pár perccel ezt követően a vendégek megszerezték a vezetést, miután Maravic tekert szép mozdulattal egy szabadrúgást a kapuba, 0-1. A félidő vége előtt növelhette volna előnyét a HFC, de Tóth közeli fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret.

A második félidőben újra az Algyő kezdett jobban, Bogdán ismét ziccerbe került két alkalommal is, de nem született meg a hazai gól. Ezt nagyon gyorsan meg is büntette a HFC, a szögletet követően a kifejelt labdát Szilágyi tette vissza a kapu előterébe, ahol Tóth maradt üresen, és lesgyanús helyzetből a kapuba lőtt, 0-2.

A második gólját követően visszább húzódott a Vásárhely, a hazaiak pedig továbbra is több ziccert tudtak kidolgozni. Szalma kissé kisodródott helyzetből leadott próbálkozását lábbal hárította Gábor, majd Sebők okosan el akarta tekerni a vendégek kapusa mellett a labdát, de lövése mellé ment. A folytatásban is jól védett Gábor, Pataki tizenhatoson belüli, sarokra tartó lövését tolta ki, majd a hajrában Szalma fejesét is hárította a HFC kapusa – a hazaiak egy gólt talán megérdemeltek volna, azonban lehetőségeik közül egyiket sem tudták gólra váltani.

Ezzel véget ért a tavaly november óta tartó sorozata a hazaiaknak: legutóbb 2013 novemberében kapott ki hazai pályán az algyői csapat, akkor a Tisza Volán távozott három ponttal. Több lehetősége is volt Patakiéknak a gólszerzésre, azonban a mai napon nem tudták ezeket gólra váltani, így a HFC a múlt heti győzelmét követően ismét nagyon értékes három ponttal gazdagodott.

Megyei I. osztály, 3. forduló: Algyő SK – Hódmezővásárhelyi FC 0 – 2 (0-1)

Algyő, 150 néző. Vezeti: Bálint Zoltán. (Tóth Imre, Halma Sándor)
Algyő SK: Révész – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Sebők, Takács, Gyimesi (Farkas, 74′) Bogdán (Daróczi, 58′) Podonyi, Pataki, Szalma. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Hódmezővásárhelyi FC: Gábor – Kerepeczki, Tóth, Marton (Nagy, 33′) Szilágyi, Kökény, Varga, Szabó (Bertók, 71′), Nikutovic (Király, 77′) Maravic (Brizik-Bodrogi, 65′) Dordevic (Rácz, 83′). Vezetőedző: Bódi Attila.
Gólszerzők: Maravic (36′), Tóth (53′)
Sárga lap: Gyimesi (20′), Sebők (29′) ill. Marton (9′), Brizik-Bodrogi (66′), Varga (68′)

Takács Zoltán: "Az a csapat nyerte meg a mérkőzést, amelyik berúgta a helyzeteit, illetve egy szabadrúgásból, valamint egy szögletből lecsorgó labdából kaptuk a góljainkat. A helyzeteket mi hagytuk ki, örök törvénye a labdarúgásnak, hogy gólra játsszák, és ebben ma a Vásárhely jobb volt."

Bódi Attila: "A várakozásnak megfelelően forró hangulatú, de igen jó mérkőzést játszottunk, ahol végig a kezünkben tartottuk az irányítást, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Az Algyő sem adta olcsón a bőrét, egy nagyon értékes három pontnak örülhetünk."

SZEGEDma.hu online közvetítése

90+3′ Bálint lefújja, nyert a HFC. A hazai csapat megérdemelt volna egy gólt a második félidő alapján, azonban a vendégek második félidő elején szerzett góljuk után szabadabban futballozhattak, így továbbra is veretlenül állnak a megye I-ben.
 
92′ Kitámadt az Algyő, ennek köszönhetően könnyebben vezetett kontrát a HFC, azonban hiába vitték négyen a két fős védelemre, nem tudták befejezni ezt a szituációt a vendégek.
 
90′ Három percet tesz rá a kilencvenre Bálint sporttárs.
 
89′ Többen elindulnak haza, nem bíznak az Algyő feltámadásában. Számtalan helyzetet kihagytak a hazaiak a második félidőben, alakulhatott volna teljesen másképp is a találkozó.
 
86′ Daróczi ívelt a hosszúra, ahol Farkas érkezett, fejesét azonban kiszedte Gábor, a kipattanót pedig Tóth vágja ki a kapu előteréből.
 
83′ Újabb HFC csere: Dordevic helyett Rácz a pályán.
 
82′ Újabb kimaradt hazai helyzet… egy szabadrúgást követően Farkas fejelte középre, az érkező Szalma viszont Gábor kezébe fejelte,megint egy nagy kihagyott helyzet.
 
77′ Ismét cserél a HFC, Nikutovic helyett Király folytatja.
 
76′ Ismét megélénkült a meccs, az Algyő többször is szépíthetett volna, kifejezetten élvezetes meccs.
 
75′ Gábor bravúrja! Daróczi adta be balról a labdát, a középen érkező Pataki ballal lőtt, Gábor kiszedte a bal sarokba tartó labdát.
 
74′ Cserél az Algyő is, Gyimesinek ér véget a meccs, Farkas váltja.
 
71′ Újabb csere a HFC-ben, Szabó hagyja el a pályát, a helyére Bertók érkezett.
 
68′ Varga is sárgát kap a vendégektől.
 
66′ A most beállt Brizik-Bodrogi kap lapot, miután meghúzta Daróczi mezét.
 
65′ Cserél a HFC, Maravic hagyja el a pályát, helyére Brizik-Bodrogi jön a pályára.
 
62′ Miket hagy ma ki az Algyő! Előbb Szalma lőhetett a védőitől elszakadva, Gábor lábbal védte ziccerét, majd szinte ugyanonnan, ugyanúgy kissé kisodródva a felfutó Sebők tekerte el a hosszúra a labdát, ő azonban nem talált kaput.
 
60′ Szinte ugyanonnan végezhet el szabadrúgást az Algyő, ahonnan Maravic betekerte. Podonyi ívelését Gábor öklözi.
 
58′ Változtat is Takács Zoltán: Bogdán helyére Daróczi érkezik.
 
56′ Felpörgött a meccs a második félidő elejére, az Algyő bátrabban támadott, azonban rosszul jött ki ebből, hiszen gólt a HFC szerzett.
 
53′ GÓÓÓL! Kettővel megy a Vásárhely! Egy szögletet fejeltek ki a hazaiak, a visszatett labda üresen találta Tóthot, aki közelről bepofozta a kapuba a labdát, 0-2.
 
52′ Gyönyörű akciót vitt végig a HFC, Kökény tette tovább Szabónak, aki sarokkal visszatette Kökénynek, bal lábas lövését éppen kitolta Révész az alsóból.
 
50′ Bogdán előtt adódott megint lövési lehetőség, ismét nem élt vele, végül Pataki ollózása zárja az algyői rohamokat.
 
48′ Mit hagyott ki Bogdán! Podonyi indult meg középen, jó ütemben passzolt Szalma felé, azonban a vendégek pont úgy szabadítottak fel, hogy Bogdán elé pattant a labda, tíz méterre a kapussal szemben azonban nem találta el a labdát, óriási helyzet volt.
 
46′ Folytatódik a mérkőzés, nem volt csere a félidőben egyik csapatnál sem.
 
SZÜNET

45′ Bálint játékvezető nem hosszabbít egy percet sem, 45 minutumot követően pihenőre rendeli a csapatokat. Bár az Algyő kezdett jobban, a HFC vezetésével ér véget az első játékrész.
 
44′ Megint egy szabadrúgás, ezúttal Szilágyi próbálkozott jó 23 méterről, lövése nem sokkal ment fölé. A gól megfogta az Algyőt, a HFC pedig nem ül rá az eredményre.
 
41′ Maravic labdái továbbra is veszélyesek, beadására a felhúzódó Tóth érkezett, öt méterről azonban fölé vágta a labdát, nagy ziccer volt.
 
40′ Egy bedobást követően Pataki adta be a jobb szélről a labdát, a hosszún érkező Bogdán vissza tudta fejelni, de nem érkezett senki.
 
36′ GÓÓÓÓL! Maravic parádés szabadrúgásgóljával vezet a HFC, gyönyörűen eltekerte a sorfal fölött a labdát, előny a vendégeknél.
 
35′ Dordevicet rúgják fel a kaputól 17 méterre, ígéretes helyről rúghat szabadot a HFC.
 
33′ Marton nem tudja folytatni, Nagy érkezik a pályára helyette, kényszerű cserét hajt végre a Vásárhely.
 
31′ Marton jelez hangosan, hogy meghúzódott, ápolják a HFC játékosát.
 
29′ Újabb hazai sárga, egy csúnya belépőért Sebők kap lapot.
 
29′ Kicsit kapkodóvá vált a játék, sok az elrontott passz.
 
24′ Bogdán bal lábas lökete megy el a kapu előterében keresztbe, ha valaki középen beleteszi a lábát…
 
20′ Gyimesi kapja a meccs első hazai sárgáját, miután nem engedett elvégezni egy szabadrúgást a félpályánál.
 
20′ Maravic csinált meg egy cselt a balösszekötő helyéről, lövése azonban 20 méterről nem talált kaput.
 
18′ Bal oldali lapos beadást Bogdán nem tudott megszelídíteni, pedig a kapuval szemben állt 12 méterre, nagy lehetőség lett volna.
 
15′ Révész ér le az alsó sarokhoz, miután Nikutovic tűzött kapura egy szabadrúgást 20 méterről.
 
9′ Megvan az első sárga a meccsen, Marton kapja beszédért, miután egy szabálytalanságot reklamált.
 
8′ Az utóbbi percekben beszorul a Vásárhely, több alkalommal sem tudtak felszabadítani a vendégek.

5′ Dordevic ugorhatott ki középen, előtte szabad terület volt, azonban eltörte a labdát, és laposan gurult mellé próbálkozása.
 
3′ Gyors lövésváltás: előbb Szalma célzott laposan, Vígh fogta, majd Nikutovic életerős bombája szállt mellé.
 
1′ Bálint játékvezető sípszavára elkezdődött a mérkőzés.
 
16:56 – Köszöntjük olvasóinkat Algyőről, hamarosan kezdődik az Algyő-HFC mérkőzés. A vendégek tiszta pirosban, míg a hazaiak fehér felsőben és kék nadrágban lépnek majd pályára. A Vásárhely továbbra is veretlen maradna, azonban az Algyő hazai pályán remekel az utóbbi időben.

A találkozó elé

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön: (2014. április 5.): Algyő SK – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (2-0)

Algyő, Vezette: Soós István (Dobai János, Barna Zoltán)
Algyő SK: Révész – Szűcs, Pénzváltó, Szélpál, Daróczi, Takács (Mohácsi, 46′) Pataki, Gyimesi (Podonyi, 46′) Bogdán (Farkas, 86′) Kohajda, Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Hódmezővásárhelyi FC: Vasas – Varga R. (Nagy, 54′) Szabó (Grósz, 46′) Kökény, Antal (Tóth, 30′) Marton, Kerepeczki (Huszka, 84′) Konc, Varga M., Rácz (Hatvani, 40′) Bernát. Vezetőedző: Lóczi István.
Gól: Kohajda (16′), Pénzváltó (23′)

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×