× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remek eredmények már az indulás után

|
2022. szeptember 26. | Sport

Idén májusban megalakult a GyeVidra Triatlon Szakosztály az Algyői Sportkör keretein belül, és már ezen a nyáron szép eredmények születtek. A sportközösség egyelőre kis létszámmal működik, de tagjai annál lelkesebbek.

Berényi András és Rigó Péter július 30-án a soltvadkerti középtávú triatlon versenyen csapatban a 3. helyet szerezte meg. A versenyzők augusztus 13-án teljesítették a Zemplén Ring 60 kilométeres kerékpáros teljesítménytúráját is. Jelenleg a szeptemberben rendezendő Börzsöny Ring 90 kilométeres biciklis megmérettetésére készülnek.

Terepfutó versenyen szintén Berényi András és Rigó Péter képviselte a szakosztályt 30 és 22 kilométeres távokon a Boldogkővár Trail elnevezésű versenyen. Júniusában pedig D. Szilágyi Barbara és Berényi András vett részt az ország legrangosabb terepfutó versenyén az Ultra Trail Hungary-n, amelyen az 54 kilométeres Szentendre Trail távot teljesítették sikeresen.

Orbán Erika és Hegyi Imre júliusban az I. Szeged Swim&Run versenyen korosztályos 2. helyezést ért el. Szintén ők szépen szerepeltek a tatai Old Lake Man rövidtávú triatlon OB-n is, itt Erika csapatban, Imre pedig egyéniben teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpárból és 10,5 kilométer futásból álló versenyt. Futóink az Ultrabalatonon is képviseltették magukat, Imre csapatban indult és 41 kilométerrel vette ki a részét a körből. Erika és Imre szeptemberben a Maratonman által rendezett féltávú triatlon versenyre készül, amelyet Balatonfűzfőn rendeznek meg.

Hegyi Imre augusztus 13-án, a Nagyatádi eXtremeMan versenyen vált IronMan-é. Az embert próbáló megmérettetés 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,192 kilométer futásból áll. Az 54 éves sportoló 2015-ben kezdett el futni és 2017. óta triatlonozik, idén pedig a szakosztály példaképévé vált!

A csapat a Borbála Fürdőben úszik, biciklivel és futva pedig Algyő utcáit és környékét járja. Aktívan részt vettek a tavasszal átadott Algyői Futókörök kialakításában, amelyet azóta is szívesen használnak. Bár ősszel és télen kevesebb verseny van, de a felkészülés nem áll meg. A frissen alakult szakosztály tagjai jövőre egyénileg is szeretnék teljesíteni az első középtávú triatlon versenyüket.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde 2022.12.24.-2023.01.01. között zárva tart. Nyitás 2023.01.02. Az algyői Bóbita Bölcsődében jelenleg minden hely foglalt. Az intézmény teltházzal működik. 

2022. december 08. | Oktatás Bővebben

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

×