× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remek eredmények már az indulás után

|
2022. szeptember 26. | Sport

Idén májusban megalakult a GyeVidra Triatlon Szakosztály az Algyői Sportkör keretein belül, és már ezen a nyáron szép eredmények születtek. A sportközösség egyelőre kis létszámmal működik, de tagjai annál lelkesebbek.

Berényi András és Rigó Péter július 30-án a soltvadkerti középtávú triatlon versenyen csapatban a 3. helyet szerezte meg. A versenyzők augusztus 13-án teljesítették a Zemplén Ring 60 kilométeres kerékpáros teljesítménytúráját is. Jelenleg a szeptemberben rendezendő Börzsöny Ring 90 kilométeres biciklis megmérettetésére készülnek.

Terepfutó versenyen szintén Berényi András és Rigó Péter képviselte a szakosztályt 30 és 22 kilométeres távokon a Boldogkővár Trail elnevezésű versenyen. Júniusában pedig D. Szilágyi Barbara és Berényi András vett részt az ország legrangosabb terepfutó versenyén az Ultra Trail Hungary-n, amelyen az 54 kilométeres Szentendre Trail távot teljesítették sikeresen.

Orbán Erika és Hegyi Imre júliusban az I. Szeged Swim&Run versenyen korosztályos 2. helyezést ért el. Szintén ők szépen szerepeltek a tatai Old Lake Man rövidtávú triatlon OB-n is, itt Erika csapatban, Imre pedig egyéniben teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpárból és 10,5 kilométer futásból álló versenyt. Futóink az Ultrabalatonon is képviseltették magukat, Imre csapatban indult és 41 kilométerrel vette ki a részét a körből. Erika és Imre szeptemberben a Maratonman által rendezett féltávú triatlon versenyre készül, amelyet Balatonfűzfőn rendeznek meg.

Hegyi Imre augusztus 13-án, a Nagyatádi eXtremeMan versenyen vált IronMan-é. Az embert próbáló megmérettetés 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,192 kilométer futásból áll. Az 54 éves sportoló 2015-ben kezdett el futni és 2017. óta triatlonozik, idén pedig a szakosztály példaképévé vált!

A csapat a Borbála Fürdőben úszik, biciklivel és futva pedig Algyő utcáit és környékét járja. Aktívan részt vettek a tavasszal átadott Algyői Futókörök kialakításában, amelyet azóta is szívesen használnak. Bár ősszel és télen kevesebb verseny van, de a felkészülés nem áll meg. A frissen alakult szakosztály tagjai jövőre egyénileg is szeretnék teljesíteni az első középtávú triatlon versenyüket.

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×