× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Remek eredmények már az indulás után

|
2022. szeptember 26. | Sport

Idén májusban megalakult a GyeVidra Triatlon Szakosztály az Algyői Sportkör keretein belül, és már ezen a nyáron szép eredmények születtek. A sportközösség egyelőre kis létszámmal működik, de tagjai annál lelkesebbek.

Berényi András és Rigó Péter július 30-án a soltvadkerti középtávú triatlon versenyen csapatban a 3. helyet szerezte meg. A versenyzők augusztus 13-án teljesítették a Zemplén Ring 60 kilométeres kerékpáros teljesítménytúráját is. Jelenleg a szeptemberben rendezendő Börzsöny Ring 90 kilométeres biciklis megmérettetésére készülnek.

Terepfutó versenyen szintén Berényi András és Rigó Péter képviselte a szakosztályt 30 és 22 kilométeres távokon a Boldogkővár Trail elnevezésű versenyen. Júniusában pedig D. Szilágyi Barbara és Berényi András vett részt az ország legrangosabb terepfutó versenyén az Ultra Trail Hungary-n, amelyen az 54 kilométeres Szentendre Trail távot teljesítették sikeresen.

Orbán Erika és Hegyi Imre júliusban az I. Szeged Swim&Run versenyen korosztályos 2. helyezést ért el. Szintén ők szépen szerepeltek a tatai Old Lake Man rövidtávú triatlon OB-n is, itt Erika csapatban, Imre pedig egyéniben teljesítette az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpárból és 10,5 kilométer futásból álló versenyt. Futóink az Ultrabalatonon is képviseltették magukat, Imre csapatban indult és 41 kilométerrel vette ki a részét a körből. Erika és Imre szeptemberben a Maratonman által rendezett féltávú triatlon versenyre készül, amelyet Balatonfűzfőn rendeznek meg.

Hegyi Imre augusztus 13-án, a Nagyatádi eXtremeMan versenyen vált IronMan-é. Az embert próbáló megmérettetés 3800 méter úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42,192 kilométer futásból áll. Az 54 éves sportoló 2015-ben kezdett el futni és 2017. óta triatlonozik, idén pedig a szakosztály példaképévé vált!

A csapat a Borbála Fürdőben úszik, biciklivel és futva pedig Algyő utcáit és környékét járja. Aktívan részt vettek a tavasszal átadott Algyői Futókörök kialakításában, amelyet azóta is szívesen használnak. Bár ősszel és télen kevesebb verseny van, de a felkészülés nem áll meg. A frissen alakult szakosztály tagjai jövőre egyénileg is szeretnék teljesíteni az első középtávú triatlon versenyüket.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×