× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rekord mennyiségű ember a falunapi véradáson

|
2022. május 11. | Egészség, életmód

A Magyar Vöröskereszt arról tájékoztatott, hogy jelentősen nőtt a megyében a véradók száma, április 25-e és május 1-je között 621 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezte a szervezet, hogy az adott hétre 475 véradóra van szükség, így a növekedés 31 százalék volt megyei szinten. Ehhez a szép eredményhez járultak hozzá az Algyői Falunapokra kilátogatók is, a rendezvény szombati napján több mint hatvanan adtak vért.

Gonda Károlyné, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezetének vezetője arról tájékoztatott, hogy Algyőn soha ennyien nem nyújtották segítő karjukat, így új helyi rekord született.

Több, mint hatvanan adtak vért, mondta el büszkén Gonda Károlyné. Nagyon szépen köszönjük a segítséget és a törődést! Az Algyői Alapszervezetnek pedig a profi szervezést!

Érdemes tudni, hogy a hétköznapi véradóhősök segítsége felbecsülhetetlen, hiszen életmentő műtétekhez mindig sok vérre van szükség. Emellett sajnos súlyos balesetek is történnek minden nap, ezért is fontos, hogy mindig rendelkezésre álljon elegendő vérkészítmény. 

A véradások időpontjáról a Magyar Vöröskereszt honlapján lehet tájékozódni.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×