× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rekord mennyiségű ember a falunapi véradáson

|
2022. május 11. | Egészség, életmód

A Magyar Vöröskereszt arról tájékoztatott, hogy jelentősen nőtt a megyében a véradók száma, április 25-e és május 1-je között 621 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezte a szervezet, hogy az adott hétre 475 véradóra van szükség, így a növekedés 31 százalék volt megyei szinten. Ehhez a szép eredményhez járultak hozzá az Algyői Falunapokra kilátogatók is, a rendezvény szombati napján több mint hatvanan adtak vért.

Gonda Károlyné, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezetének vezetője arról tájékoztatott, hogy Algyőn soha ennyien nem nyújtották segítő karjukat, így új helyi rekord született.

Több, mint hatvanan adtak vért, mondta el büszkén Gonda Károlyné. Nagyon szépen köszönjük a segítséget és a törődést! Az Algyői Alapszervezetnek pedig a profi szervezést!

Érdemes tudni, hogy a hétköznapi véradóhősök segítsége felbecsülhetetlen, hiszen életmentő műtétekhez mindig sok vérre van szükség. Emellett sajnos súlyos balesetek is történnek minden nap, ezért is fontos, hogy mindig rendelkezésre álljon elegendő vérkészítmény. 

A véradások időpontjáról a Magyar Vöröskereszt honlapján lehet tájékozódni.

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×