× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rekord mennyiségű ember a falunapi véradáson

|
2022. május 11. | Egészség, életmód

A Magyar Vöröskereszt arról tájékoztatott, hogy jelentősen nőtt a megyében a véradók száma, április 25-e és május 1-je között 621 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezte a szervezet, hogy az adott hétre 475 véradóra van szükség, így a növekedés 31 százalék volt megyei szinten. Ehhez a szép eredményhez járultak hozzá az Algyői Falunapokra kilátogatók is, a rendezvény szombati napján több mint hatvanan adtak vért.

Gonda Károlyné, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezetének vezetője arról tájékoztatott, hogy Algyőn soha ennyien nem nyújtották segítő karjukat, így új helyi rekord született.

Több, mint hatvanan adtak vért, mondta el büszkén Gonda Károlyné. Nagyon szépen köszönjük a segítséget és a törődést! Az Algyői Alapszervezetnek pedig a profi szervezést!

Érdemes tudni, hogy a hétköznapi véradóhősök segítsége felbecsülhetetlen, hiszen életmentő műtétekhez mindig sok vérre van szükség. Emellett sajnos súlyos balesetek is történnek minden nap, ezért is fontos, hogy mindig rendelkezésre álljon elegendő vérkészítmény. 

A véradások időpontjáról a Magyar Vöröskereszt honlapján lehet tájékozódni.

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×