× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Rekord mennyiségű ember a falunapi véradáson

|
2022. május 11. | Egészség, életmód

A Magyar Vöröskereszt arról tájékoztatott, hogy jelentősen nőtt a megyében a véradók száma, április 25-e és május 1-je között 621 egészséges véradóhős ment el életet menteni. Eredetileg úgy tervezte a szervezet, hogy az adott hétre 475 véradóra van szükség, így a növekedés 31 százalék volt megyei szinten. Ehhez a szép eredményhez járultak hozzá az Algyői Falunapokra kilátogatók is, a rendezvény szombati napján több mint hatvanan adtak vért.

Gonda Károlyné, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezetének vezetője arról tájékoztatott, hogy Algyőn soha ennyien nem nyújtották segítő karjukat, így új helyi rekord született.

Több, mint hatvanan adtak vért, mondta el büszkén Gonda Károlyné. Nagyon szépen köszönjük a segítséget és a törődést! Az Algyői Alapszervezetnek pedig a profi szervezést!

Érdemes tudni, hogy a hétköznapi véradóhősök segítsége felbecsülhetetlen, hiszen életmentő műtétekhez mindig sok vérre van szükség. Emellett sajnos súlyos balesetek is történnek minden nap, ezért is fontos, hogy mindig rendelkezésre álljon elegendő vérkészítmény. 

A véradások időpontjáról a Magyar Vöröskereszt honlapján lehet tájékozódni.

 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×