× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Regionális hatósági értekezlet Algyőn

|
2013. november 22. | Rendőrség

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye katasztrófavédelmi igazgatóságainak hatósági munkatársai Algyőn, a Faluházban rendezték meg regionális értekezletüket.

A település életét meghatározza a Tisza közelsége, valamint a település határában működő üzemek is – indokolta köszöntőjében Algyőnek katasztrófavédelemmel való szoros kapcsolatát Herczeg József polgármester, amelyhez a regionális értekezletet megnyitva Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hozzátette: a hatósági terület munkája is hozzájárul ahhoz, hogy a településen csak gyakorlatokat szervezzen a katasztrófavédelem, és ne komoly beavatkozásokat kelljen végrehajtania.

Szatmári Imre tű. ezredes rámutatott: az értekezlet jó alkalom arra, hogy a területen dolgozó szakemberek kicseréljék tapasztalataikat. Mindezt Angyal István tű. alezredes a BM OKF Hatósági-koordinációs és Művelet-elemzési Főosztályának vezető helyettesének előadása is, amelyben hangsúlyozta: a területen dolgozó igazgatósági és kirendeltségi munkatársaknak, valamint a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon hatósági feladatot ellátó állománynak folyamatos kapcsolatban kell lennie egymással, hogy a területen szerzett tapasztalatokat feldolgozzák, és a jó gyakorlatokat átadják egymásnak.

Az országosan egységes jogalkalmazás erősítését segítették a kiadott főigazgatói intézkedések és tematikus felkészítések is. A főosztályvezető-helyettes szólt az egyes megyék és kirendeltségek által hozott határozatok számáról, hangsúlyozva, hogy azok minősége is lényeges szempont. Mint megállapította, a határozatok általában megállták helyüket a jogorvoslati folyamat rendszerében.

A hatósági munka során egyre több feladat hárul a kirendeltségek mellett a tűzoltó-parancsnokságokon dolgozókra. Ennek kapcsán leszögezte: gondot kell fordítani az állomány felkészítésére, akik munkájukat egyértelmű feladatszabás és ellenőrzés mellett kell, hogy végezzék. Ezen túl lényeges, hogy a hatósági munkát végzők kapcsolatban legyen a „vonulós állománnyal”, hiszen a tűzesetek során beavatkozók által feltárt egyéb szabálytalanságokat is kezelni kell.

A kéményseprő közszolgáltatásra vonatkozó, nemrég módosított törvény kapcsán Badonszki Csaba tű. alezredes, az OKF Tűzvédelmi Főosztályának helyettes vezetője felhívta a jogszabály közeljövőben érvénybe lépő változására, amely szerint az eddigiekhez képest kevesebb eset kéményseprők által feltárt szabálytalanság minősül majd közvetlen életveszélyesnek, ezáltal kevesebb kémény használatát kell a hatóságnak megtiltania.

A tűzvizsgálatokról tartott előadásában Fentor László tű. alezredes, a BM OKF Tűzvizsgálati és Beavatkozás Elemzési Főosztályának vezetője a helyszíni szemlék pontos és alapos végrehajtását hangsúlyozta, rámutatva, hogy az azt követő hatósági eljárás eredményességét alapjaiban meghatározó folyamatról van szó.

– Csak olyan tűzvédelmi eszközt, vagy berendezést szabad forgalomba hozni, amelynek minőségét igazolni tudja a forgalmazó – jelentette ki Barta-Vámos László tű. százados, a BM OKF piacfelügyeleti osztályának munkatársa, míg dr. Bognár Balázs tű. alezredes, a BM OKF Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztályának vezetője a terület előtt álló feladatokat vázolta. Mint kifejtette, jövőre tíz ágazat ellenőrzése kerül a katasztrófavédelemhez, amelynek rendjét egy-egy kormányrendelet fogja rögzíteni, és területen dolgozóknak több hatósággal is együtt kell majd működniük.

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×