× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Regionális hatósági értekezlet Algyőn

|
2013. november 22. | Rendőrség

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye katasztrófavédelmi igazgatóságainak hatósági munkatársai Algyőn, a Faluházban rendezték meg regionális értekezletüket.

A település életét meghatározza a Tisza közelsége, valamint a település határában működő üzemek is – indokolta köszöntőjében Algyőnek katasztrófavédelemmel való szoros kapcsolatát Herczeg József polgármester, amelyhez a regionális értekezletet megnyitva Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója hozzátette: a hatósági terület munkája is hozzájárul ahhoz, hogy a településen csak gyakorlatokat szervezzen a katasztrófavédelem, és ne komoly beavatkozásokat kelljen végrehajtania.

Szatmári Imre tű. ezredes rámutatott: az értekezlet jó alkalom arra, hogy a területen dolgozó szakemberek kicseréljék tapasztalataikat. Mindezt Angyal István tű. alezredes a BM OKF Hatósági-koordinációs és Művelet-elemzési Főosztályának vezető helyettesének előadása is, amelyben hangsúlyozta: a területen dolgozó igazgatósági és kirendeltségi munkatársaknak, valamint a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokon hatósági feladatot ellátó állománynak folyamatos kapcsolatban kell lennie egymással, hogy a területen szerzett tapasztalatokat feldolgozzák, és a jó gyakorlatokat átadják egymásnak.

Az országosan egységes jogalkalmazás erősítését segítették a kiadott főigazgatói intézkedések és tematikus felkészítések is. A főosztályvezető-helyettes szólt az egyes megyék és kirendeltségek által hozott határozatok számáról, hangsúlyozva, hogy azok minősége is lényeges szempont. Mint megállapította, a határozatok általában megállták helyüket a jogorvoslati folyamat rendszerében.

A hatósági munka során egyre több feladat hárul a kirendeltségek mellett a tűzoltó-parancsnokságokon dolgozókra. Ennek kapcsán leszögezte: gondot kell fordítani az állomány felkészítésére, akik munkájukat egyértelmű feladatszabás és ellenőrzés mellett kell, hogy végezzék. Ezen túl lényeges, hogy a hatósági munkát végzők kapcsolatban legyen a „vonulós állománnyal”, hiszen a tűzesetek során beavatkozók által feltárt egyéb szabálytalanságokat is kezelni kell.

A kéményseprő közszolgáltatásra vonatkozó, nemrég módosított törvény kapcsán Badonszki Csaba tű. alezredes, az OKF Tűzvédelmi Főosztályának helyettes vezetője felhívta a jogszabály közeljövőben érvénybe lépő változására, amely szerint az eddigiekhez képest kevesebb eset kéményseprők által feltárt szabálytalanság minősül majd közvetlen életveszélyesnek, ezáltal kevesebb kémény használatát kell a hatóságnak megtiltania.

A tűzvizsgálatokról tartott előadásában Fentor László tű. alezredes, a BM OKF Tűzvizsgálati és Beavatkozás Elemzési Főosztályának vezetője a helyszíni szemlék pontos és alapos végrehajtását hangsúlyozta, rámutatva, hogy az azt követő hatósági eljárás eredményességét alapjaiban meghatározó folyamatról van szó.

– Csak olyan tűzvédelmi eszközt, vagy berendezést szabad forgalomba hozni, amelynek minőségét igazolni tudja a forgalmazó – jelentette ki Barta-Vámos László tű. százados, a BM OKF piacfelügyeleti osztályának munkatársa, míg dr. Bognár Balázs tű. alezredes, a BM OKF Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztályának vezetője a terület előtt álló feladatokat vázolta. Mint kifejtette, jövőre tíz ágazat ellenőrzése kerül a katasztrófavédelemhez, amelynek rendjét egy-egy kormányrendelet fogja rögzíteni, és területen dolgozóknak több hatósággal is együtt kell majd működniük.

 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×