× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Prágai úttal lepték meg az algyői házaspárt

|
2014. március 01. | Napjaink
Jóakarók, kollégák és barátok segítségével jutott el Prágába egy Valentin-napi hétvégére egy algyői házaspár. Nyereményjátékon indultak, nem ők nyertek, de ismerőseik összeadták a szállás költségét.

– Egy álom volt, Prága csodaszép – mondta Gáborné Hevesi Márta. Az algyői nő példás összefogásnak köszönhetően jutott el férjével, Ivánnal Csehország fővárosába, ahol február 14. és 16. között kapcsolódtak ki. Ahogyan sok más pár, ők is jelentkeztek a Pegazus Transzfer facebookos Valentin-napi játékára, szavazatokat gyűjtöttek. Mivel jócskán lemaradtak az élen járóktól, akik 11 ezer 490 szavazattal nyerték meg az utazást, az algyőiek és Márta kollégái, barátai besegítettek. Összeadták a pénzt, ami a felejthetetlen élményhez kellett.

– Az utolsó pillanatig titkolták, mire készülnek. 14 évig a mikrobiológián dolgoztam, az ottani egykori munkatársaim támogattak, illetve a bölcsődei kollégák, sőt a polgármester felesége is adott saját zsebből. Nagyjából 25 jóakarónak köszönhetjük az utazást, 26 ezer forint jött össze, még költőpénz is maradt – mesélte Márta. Az algyői bölcsődében dolgozott kisgyermeknevelőként, ahonnan rokkantnyugdíjba megy, így a prágai út búcsúajándéknak tekinthető a többiektől. A gyűjtésről értesülve először nagyon örült, majd pánikba esett, hogy elfogadhatja-e. Barátnője biztatta: fogadja el, hiszen mindenki jó szívvel adott.

Az utazásuk költségét a Pegazus Transzfer állta, helyet biztosítottak nekik a 8 személyes kisbuszban. – Általában szoktunk segíteni az utaztatással kapcsolatosan, ha tudunk. Mi is algyőiek vagyunk, és már amikor jelentkeztek Mártáék a játékra, tudtuk, hogy elvisszük őket, mert meghatott a történetük – árulja el Behan Gábor ügyvezető, hogy miért álltak a kétgyermekes házaspár mellé.

Rendes nyaraláson utoljára a nászútján volt Márta és Iván: Spanyolországban jártak. 21 éve házasok, nagyobbik lányuk 19, a kisebbik 13 éves. Csak egy-két napos családi kirándulásokat, például fürdőlátogatást engedhetnek meg maguknak. – Pénteken mentünk, vasárnap jöttünk haza. Megnéztük a Károly hidat, bolyongtunk az óvárosban, láttuk a katedrálist a várban – emelt ki néhány szép élményt Márta. – Nagyon hálás vagyok Fekete Editéknek és a Pegazusnak, hogy jó szándékúan felajánlották, hogy elvisznek erre az útra. A barátaimra mindig mindenben számíthatok, de ezzel nagyon megleptek. Köszönöm nekik a támogatást!
 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×