× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Prágai úttal lepték meg az algyői házaspárt

|
2014. március 01. | Napjaink
Jóakarók, kollégák és barátok segítségével jutott el Prágába egy Valentin-napi hétvégére egy algyői házaspár. Nyereményjátékon indultak, nem ők nyertek, de ismerőseik összeadták a szállás költségét.

– Egy álom volt, Prága csodaszép – mondta Gáborné Hevesi Márta. Az algyői nő példás összefogásnak köszönhetően jutott el férjével, Ivánnal Csehország fővárosába, ahol február 14. és 16. között kapcsolódtak ki. Ahogyan sok más pár, ők is jelentkeztek a Pegazus Transzfer facebookos Valentin-napi játékára, szavazatokat gyűjtöttek. Mivel jócskán lemaradtak az élen járóktól, akik 11 ezer 490 szavazattal nyerték meg az utazást, az algyőiek és Márta kollégái, barátai besegítettek. Összeadták a pénzt, ami a felejthetetlen élményhez kellett.

– Az utolsó pillanatig titkolták, mire készülnek. 14 évig a mikrobiológián dolgoztam, az ottani egykori munkatársaim támogattak, illetve a bölcsődei kollégák, sőt a polgármester felesége is adott saját zsebből. Nagyjából 25 jóakarónak köszönhetjük az utazást, 26 ezer forint jött össze, még költőpénz is maradt – mesélte Márta. Az algyői bölcsődében dolgozott kisgyermeknevelőként, ahonnan rokkantnyugdíjba megy, így a prágai út búcsúajándéknak tekinthető a többiektől. A gyűjtésről értesülve először nagyon örült, majd pánikba esett, hogy elfogadhatja-e. Barátnője biztatta: fogadja el, hiszen mindenki jó szívvel adott.

Az utazásuk költségét a Pegazus Transzfer állta, helyet biztosítottak nekik a 8 személyes kisbuszban. – Általában szoktunk segíteni az utaztatással kapcsolatosan, ha tudunk. Mi is algyőiek vagyunk, és már amikor jelentkeztek Mártáék a játékra, tudtuk, hogy elvisszük őket, mert meghatott a történetük – árulja el Behan Gábor ügyvezető, hogy miért álltak a kétgyermekes házaspár mellé.

Rendes nyaraláson utoljára a nászútján volt Márta és Iván: Spanyolországban jártak. 21 éve házasok, nagyobbik lányuk 19, a kisebbik 13 éves. Csak egy-két napos családi kirándulásokat, például fürdőlátogatást engedhetnek meg maguknak. – Pénteken mentünk, vasárnap jöttünk haza. Megnéztük a Károly hidat, bolyongtunk az óvárosban, láttuk a katedrálist a várban – emelt ki néhány szép élményt Márta. – Nagyon hálás vagyok Fekete Editéknek és a Pegazusnak, hogy jó szándékúan felajánlották, hogy elvisznek erre az útra. A barátaimra mindig mindenben számíthatok, de ezzel nagyon megleptek. Köszönöm nekik a támogatást!
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×