× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pontypedofil Algyőn

|
2012. július 12. | Rendőrség

Pontypedofilok – így hívja Halász László azokat a horgászokat, akik méreten aluli pontyot raknak el. Most az Algyői-főcsatornán kaptak el egy pontypedofilt.

A szegedi Herman Ottó Horgászegyesület nagy erőket mozgósít az orvhorgászok kiszűrésére. Az egyesület halőreinek munkáját irányító Halász László korábban úgy nyilatkozott a delmagyar.hu-nak: több bejelentést is kaptak Algyőről, hogy a helyi kocsmákban alkalmanként több tízkilónyi, méreten aluli pontyot kínálnak eladásra. Ezért is járnak ki gyakran az egyesület kezelésében álló Algyői főcsatornára, ahová évente 5-7 mázsa halat, főként pontyot telepítenek. Kedden este fél 8-kor egy olyan horgászt találtak a parton, akiről a korábbi jelzésekből már tudták, hogy lopja a halat, de eddig még nem sikerült lebuktatni. Halász László elmondása szerint a férfi nem elégedett meg az 50 centiméteres amúr mellé fogott méretes ponttyal és kétkilónyi kárásszal, még négy méreten aluli pontyot is elpakolt. Ezt az engedélye bánta, amit bevontak.

Korábban a rendőrökkel együtt ellenőriztek a halőrök a főcsatornán. Egy ilyen alkalommal történt, hogy egy férfi Szegedről kerékpározott ki az Algyői főcsatornához, ahol engedély nélkül horgászott. Miután elkobozták a felszerelését, útjára engedték. Amikor az egyik rendőr alaposabban szemügyre vette a férfi horgászeszközeit, megismerte egy kicserélt tagról a teleszkópos horgászbotját, amit hónapokkal ezelőtt loptak el tőle. A rendőr egy szegedi panelház tárolóhelyiségében tartotta a horgászbotját. A rendőrök a férfi után eredtek, akit a kastélynál állítottak meg a 47-es úton. Lopás miatt eljárást indítottak ellene.

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×