A PoliceMail novemberi száma külön figyelmet fordít a halottak napi elővigyázatosságra, különös tekintettel a temetők környékén és a tömegközlekedési eszközökön várható megnövekedett forgalomra.

"> A PoliceMail novemberi száma külön figyelmet fordít a halottak napi elővigyázatosságra, különös tekintettel a temetők környékén és a tömegközlekedési eszközökön várható megnövekedett forgalomra.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

PoliceMail 2011. november

|
2011. október 28. | Rendőrség

A PoliceMail novemberi száma külön figyelmet fordít a halottak napi elővigyázatosságra, különös tekintettel a temetők környékén és a tömegközlekedési eszközökön várható megnövekedett forgalomra.

Várhatóan a következő napokban a megye temetőiben sok ezren róják le kegyeletüket. Sajnálatos módon a megnövekvő forgalom a különféle törvénysértések szándékos illetve gondatlan elkövetését idézheti elő. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szeretné a következő megelőzési információkkal felhívni a temetőkbe a napokban kilátogatók, valamint a gépjármű-tulajdonosok figyelmét a gépkocsi-feltörések, egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében.

Ebben az időszakban megszaporodhat a kegyeleti helyek környékén a járműfeltörések száma. Az alkalmi, valamint az ilyen szituációkra „specializálódó" tolvajok igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget kihasználni és a kocsisorokat járva szemrevételezik az utastereket. Amennyiben értéket vagy értéket sejtető csomagot, tárgyat fedeznek föl megkezdik „akciójukat". Sok esetben egy-egy kocsi feltörése olyan hirtelen történik, hogy a riasztó megszólalása sem visszatartó hatású, tömegben gyorsan el lehet vegyülni.

A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopás módszerével elkövetett bűncselekmények, ugyanakkor a koszorú,- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintően közlekedni. A sírok gondozása közben se hagyjuk értékeinket, csomagjainkat egy pillanatra se őrizetlenül.

A közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. Fokozottan figyeljünk a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára.

A CSMRFK és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgár- és városőrség bevonásával kiemelten figyelnek a temetők rendjére. A megnövekedett forgalom és a parkolás zökkenőmentességét - az előző évekhez hasonlóan - rendőri irányítás mellett fogják segíteni, különösen a kiemelt forgalmú helyeken. A látogatók biztonságát fokozott járőrszolgálattal támogatják. A városi kapitányságok már az ünnepeket megelőző napokban is megerősítik a rendőri jelenlétet az érintett területeken.

A főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkert környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi jelenléttel kell számolni október 29-én 00.00 órától november 04-én 24.00 óráig.

A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak.

A Halottak napja közeledtével a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos feladatok ellátására.

Egész évben az Önök biztonsága érdekében!

Rendőrségi segélyhívó: 107
Központi segélyhívó: 112
Telefontanú: 06/80/555-111

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×