A PoliceMail novemberi száma külön figyelmet fordít a halottak napi elővigyázatosságra, különös tekintettel a temetők környékén és a tömegközlekedési eszközökön várható megnövekedett forgalomra.

"> A PoliceMail novemberi száma külön figyelmet fordít a halottak napi elővigyázatosságra, különös tekintettel a temetők környékén és a tömegközlekedési eszközökön várható megnövekedett forgalomra.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

PoliceMail 2011. november

|
2011. október 28. | Rendőrség

A PoliceMail novemberi száma külön figyelmet fordít a halottak napi elővigyázatosságra, különös tekintettel a temetők környékén és a tömegközlekedési eszközökön várható megnövekedett forgalomra.

Várhatóan a következő napokban a megye temetőiben sok ezren róják le kegyeletüket. Sajnálatos módon a megnövekvő forgalom a különféle törvénysértések szándékos illetve gondatlan elkövetését idézheti elő. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szeretné a következő megelőzési információkkal felhívni a temetőkbe a napokban kilátogatók, valamint a gépjármű-tulajdonosok figyelmét a gépkocsi-feltörések, egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében.

Ebben az időszakban megszaporodhat a kegyeleti helyek környékén a járműfeltörések száma. Az alkalmi, valamint az ilyen szituációkra „specializálódó" tolvajok igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget kihasználni és a kocsisorokat járva szemrevételezik az utastereket. Amennyiben értéket vagy értéket sejtető csomagot, tárgyat fedeznek föl megkezdik „akciójukat". Sok esetben egy-egy kocsi feltörése olyan hirtelen történik, hogy a riasztó megszólalása sem visszatartó hatású, tömegben gyorsan el lehet vegyülni.

A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopás módszerével elkövetett bűncselekmények, ugyanakkor a koszorú,- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintően közlekedni. A sírok gondozása közben se hagyjuk értékeinket, csomagjainkat egy pillanatra se őrizetlenül.

A közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. Fokozottan figyeljünk a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára.

A CSMRFK és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgár- és városőrség bevonásával kiemelten figyelnek a temetők rendjére. A megnövekedett forgalom és a parkolás zökkenőmentességét - az előző évekhez hasonlóan - rendőri irányítás mellett fogják segíteni, különösen a kiemelt forgalmú helyeken. A látogatók biztonságát fokozott járőrszolgálattal támogatják. A városi kapitányságok már az ünnepeket megelőző napokban is megerősítik a rendőri jelenlétet az érintett területeken.

A főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkert környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi jelenléttel kell számolni október 29-én 00.00 órától november 04-én 24.00 óráig.

A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak.

A Halottak napja közeledtével a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzéssel kapcsolatos feladatok ellátására.

Egész évben az Önök biztonsága érdekében!

Rendőrségi segélyhívó: 107
Központi segélyhívó: 112
Telefontanú: 06/80/555-111

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×