× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

PoliceMail 2010. október

|
2010. október 28. | Rendőrség

A Halottak napja közeledtével a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűn- és balesetmegelőzési feladatok ellátására.

Várhatóan a következő napokban a megye temetőiben sokan róják le kegyeletüket. Sajnálatos módon a megnövekvő forgalom a különféle törvénysértések szándékos illetve gondatlan elkövetését idézheti elő. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szeretné a következő megelőzési információkkal felhívni a temetőkbe napokban kilátogatók, valamint a gépjármű-tulajdonosok figyelmét a gépkocsi-feltörések, egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében.  Ebben az időszakban megszaporodhat a kegyeleti helyek környékén a járműfeltörések száma.

Az alkalmi, valamint az ilyen szituációkra „specializálódó” tolvajok igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget kihasználni és a kocsisorokat járva szemrevételezik az utastereket. Amennyiben értéket vagy értéket sejtető csomagot, tárgyat fedeznek föl megkezdik „akciójukat”. Sok esetben egy-egy kocsi feltörése olyan hirtelen történik, hogy a riasztó megszólalása sem visszatartó hatású, hisz a tömegben gyorsan el lehet vegyülni.

A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopás módszerével elkövetett bűncselekmények, ugyanakkor a koszorú,- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintően közlekedni.  A sírok gondozása közben se hagyjuk értékeinket, csomagjainkat egy pillanatra se őrizetlenül.

A közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. Fokozottan figyeljünk a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára.

A CSMRFK és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgár- és városőrség bevonásával kiemelten figyelnek a temetők rendjére. A megnövekedett forgalom és a parkolás zökkenőmentességét - az előző évekhez hasonlóan - rendőri irányítás mellett fogják segíteni, különösen a kiemelt, indokolt forgalmú helyeken. A látogatók biztonságát fokozott járőrszolgálattal támogatják.

A városi kapitányságok már az ünnepeket megelőző napokban is megerősítik a rendőri jelenlétet az érintett területeken.  A főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkert környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözéssel kell számolni október 30-án 00.00 órától november 4-én 24.00 óráig.

A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak.

Egész évben az Önök biztonsága érdekében!

Rendőrségi segélyhívó: 107
Központi segélyhívó: 112
Telefontanú: 06/80/555-111

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×