× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

PoliceMail 2010. október

|
2010. október 28. | Rendőrség

A Halottak napja közeledtével a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűn- és balesetmegelőzési feladatok ellátására.

Várhatóan a következő napokban a megye temetőiben sokan róják le kegyeletüket. Sajnálatos módon a megnövekvő forgalom a különféle törvénysértések szándékos illetve gondatlan elkövetését idézheti elő. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya szeretné a következő megelőzési információkkal felhívni a temetőkbe napokban kilátogatók, valamint a gépjármű-tulajdonosok figyelmét a gépkocsi-feltörések, egyéb vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében.  Ebben az időszakban megszaporodhat a kegyeleti helyek környékén a járműfeltörések száma.

Az alkalmi, valamint az ilyen szituációkra „specializálódó” tolvajok igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget kihasználni és a kocsisorokat járva szemrevételezik az utastereket. Amennyiben értéket vagy értéket sejtető csomagot, tárgyat fedeznek föl megkezdik „akciójukat”. Sok esetben egy-egy kocsi feltörése olyan hirtelen történik, hogy a riasztó megszólalása sem visszatartó hatású, hisz a tömegben gyorsan el lehet vegyülni.

A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopás módszerével elkövetett bűncselekmények, ugyanakkor a koszorú,- és virágvásárlás alkalmával is érdemes körültekintően közlekedni.  A sírok gondozása közben se hagyjuk értékeinket, csomagjainkat egy pillanatra se őrizetlenül.

A közutakon történő forgalomnövekedés nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. Fokozottan figyeljünk a temetők környékén a gyalogátkelőhelyek biztonságára.

A CSMRFK és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgár- és városőrség bevonásával kiemelten figyelnek a temetők rendjére. A megnövekedett forgalom és a parkolás zökkenőmentességét - az előző évekhez hasonlóan - rendőri irányítás mellett fogják segíteni, különösen a kiemelt, indokolt forgalmú helyeken. A látogatók biztonságát fokozott járőrszolgálattal támogatják.

A városi kapitányságok már az ünnepeket megelőző napokban is megerősítik a rendőri jelenlétet az érintett területeken.  A főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a sírkert környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözéssel kell számolni október 30-án 00.00 órától november 4-én 24.00 óráig.

A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére, a temetők környékén történő parkolás lehetőség szerinti elősegítésére irányulnak.

Egész évben az Önök biztonsága érdekében!

Rendőrségi segélyhívó: 107
Központi segélyhívó: 112
Telefontanú: 06/80/555-111

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×