× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

PoliceMail 2009. május

|
2009. május 14. | Rendőrség

Az önkormányzatok és a lakosság tájékoztatását célzó PoliceMail ötödik számában a fürdőhelyeken, uszodákban elkövetett vagyon elleni bűncselekményekről és a gépkocsi-feltörésekről közöl információkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

PoliceMail 2009. május

Május elején általában minden fürdőhelyen, uszodában megkezdődik az igazi strandidőszak. A rendőrség tapasztalatai alapján ezzel összefüggésben az ilyen helyeken elkövetett vagyon elleni bűncselekmények is sajnálatos módon megszaporodnak. Az őrizetlenül hagyott értékek mágnesként vonzzák azokat az elkövetőket, akik lopási szándékkal járják medencék, szabad strandok környékét, de az alkalmi tolvajok sem tudnak ellenállni a csak egy törölközővel leterített táskának, szatyornak.

A fürdőhelyek forgatagában nem jelent nagy kihívást, különösebb veszélyt elvinni egy őrizetlenül hagyott csomagot, vagy abból kiemelni pénztárcát, telefont. Adott esetben egy drágább naptej, úszószemüveg, márkás papucs vagy törülköző is könnyen prédává válhat.

Egy kis figyelemmel az ilyen jellegű bűncselekmények elkerülhetőek, megelőzhetőek. Ajánlatos értékeinket megőrzőben elhelyezni! Amennyiben megoldható, valaki mindig figyeljen a parton hagyott csomagokra, még rövid időre sem érdemes őrizetlenül hagynunk holminkat, hisz a baj egy pillanat alatt bekövetkezhet. Az ilyen jellegű bűncselekmények felderítése nem könnyű feladat, tekintettel, hogy a sértettek csak később veszik észre, hogy megkárosították őket, így a jelzéseiket a hatóság felé is késve tudják megtenni. Ezekben az esetekben a szemtanúk felkutatása is nehézkes, hisz a forgatagban a tolvaj feltűnés nélkül „dolgozik”.

A zsúfolt parkolókban hagyott vagy az éjszakára leállított autók is az elkövetők célkeresztjébe kerülhetnek. Naponta több feljelentés is a rendőrséghez gépkocsi-feltörésekről. A járművek hátsó ülésén, a kesztyűtartóban hagyott műszaki cikkek (laptop, fényképezőgép, telefon, CD-k stb.) nincsenek biztonságban.

2009. május első két hetének feljelentései közül pár eset:

  • Szeged belvárosában parkoló, nyitott állapotban hagyott – míg a tulajdonos a közeli üzletbe belépett - Mercedes típusú tehergépkocsi utasteréből, ismeretlen személy eltulajdonította a tulajdonos iratait, pénzével együtt.
  • A tulajdonos lakóháza előtt parkoló Peugeot személygépjárművet ismeretlen személy valószínűsíthetően a hajnali órákban feltörte, amelyből GPS-t vitt el tartozékaival együtt. Az okozott lopási és rongálási kárérték mintegy 60 ezer forint.
  • Szintén egy parkoló Suzuki szúrt szemet az éjjeli órákban az ismeretlen elkövetőnek, aki abból egy 320 ezer forint értékű gitárt tulajdonított el, a rongálással további 30 ezer forint kárt okozva.
  • Egy hipermarket parkolójában hagyott Skoda hátsó ülésén laptop és különféle kozmetikai cikkek hívta fel magára a figyelmet. A tulajdonosnak okozott kár meghaladta a 200 ezer forintot.
  • Szintén egy Skodát törtek fel azért, hogy abból egy sportcipőt vigyenek el…

A fenti esetekről összességében elmondható, hogy óvatossággal, odafigyeléssel és egy kis bizalmatlansággal valószínűleg megelőzhetőek lettek volna.

Amennyiben bűncselekmények sértettjeivé, áldozataivá válnának, kérjük, erről mielőbb tegyenek bejelentést a rendőrségen, hívják a 107-es, 112-es rendőrségi segélyhívókat!

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×