× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pisztoly, lőszer, bilincs, csuklya az árokban

|
2008. szeptember 20. | Rendőrség

Pisztolyt, hangtompítót, lőszereket, bilincset és egy csuklyát talált a mezőőr Szegedtől nem messze, Algyő és Tápé között egy árokban. A rendőrség nem cáfolta, de nem is kommentálta információinkat.

– Előbb egy csuklyát, pontosabban egy szemmagasságban kivágott sísapkát húztam elő a zacskóból, miután kivettem, egy pár bilincset és egy dobozt láttam meg a nejlontasak alján. Kinyitottam a műanyag dobozt, abban pisztoly, hangtompító és több lőszer volt. Kicsit megijedtem, pontosabban inkább meglepődtem. A pisztolyt, a hangtompítót, a bilincset és a lőszereket nem fogdostam össze, miután kinyitottam a dobozt, és megláttam, mi van benne, visszatettem oda, ahonnan felvettem, és hívtam a rendőröket. Gyorsan jöttek, és sokan voltak – mondta az algyői mezőőr, aki kérte, nevét ne írjuk le, és fotót is csak olyat közöljünk, amelyen nem látható az arca.

Az előzményekről: az algyői férfi csütörtökön is a területét járta. Szegedtől néhány kilométerre, Algyő és Tápé közigazgatási határán a 12-es vadászpuskájával rálőtt a napraforgó ültetvényeket dézsmáló galambokra. Kettőt le is lőtt. Mindkettő tőle néhány méterre, egy árokba zuhant, ő pedig elindult, hogy összeszedje a madártetemeket. Akkor látta meg a zacskót, benne a fegyvert és a többi rablási „kelléket".

– Sajnos a területemen is sokan pakolnak le szemetet, a zacskót azért emeltem fel és nyitottam ki, hátha találok benne olyan információt, amiből a szemetelőt azonosítani lehet. De nem azt találtam... Nem tudom, hogy a zacskót csak úgy elhajították vagy elrejtették – mondta a férfi a helyszínen, amit a bűnügyi helyszínelők szinte centiméterről centiméterre átvizsgáltak, de mást nem találtak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoztak. Információink szerint jelenleg szakértők vizsgálják a pisztolyt, hogy megállapítsák, használták-e valamilyen bűncselekménynél. Egyelőre arra a kérdésre sem mondtak semmit, hogy a fegyveren, a lőszereken, a bilincsen vagy a zacskón találtak-e használható ujjlenyomato(ka)t.

Fegyveres rablás

Szegeden és környékén az idén „csak" két fegyveres rablás történt, az egyik januárban, a másik júniusban. Az év elején a Csongrádi sugárút Rókusi körút sarkán lévő postahivatalt, három hónapja pedig egy baktó házaspárt raboltak ki. A tettesek mindkét helyszínre csuklyával a fejükön rontottak be és pisztolyt fogtak áldozataikra. Elképzelhető, hogy a tettesek akár a Csongrádi sugárúti, akár a baktói rablás után arra menekültek, ahol a pisztolyt és a többi „kelléket" megtalálták. A móri, nyolc áldozatot követelő bankrablás tetteseit az általuk egy erdőben elrejtett és egy kíváncsi kincskereső által megtalált fegyverük buktatta le.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×