× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pisztoly, lőszer, bilincs, csuklya az árokban

|
2008. szeptember 20. | Rendőrség

Pisztolyt, hangtompítót, lőszereket, bilincset és egy csuklyát talált a mezőőr Szegedtől nem messze, Algyő és Tápé között egy árokban. A rendőrség nem cáfolta, de nem is kommentálta információinkat.

– Előbb egy csuklyát, pontosabban egy szemmagasságban kivágott sísapkát húztam elő a zacskóból, miután kivettem, egy pár bilincset és egy dobozt láttam meg a nejlontasak alján. Kinyitottam a műanyag dobozt, abban pisztoly, hangtompító és több lőszer volt. Kicsit megijedtem, pontosabban inkább meglepődtem. A pisztolyt, a hangtompítót, a bilincset és a lőszereket nem fogdostam össze, miután kinyitottam a dobozt, és megláttam, mi van benne, visszatettem oda, ahonnan felvettem, és hívtam a rendőröket. Gyorsan jöttek, és sokan voltak – mondta az algyői mezőőr, aki kérte, nevét ne írjuk le, és fotót is csak olyat közöljünk, amelyen nem látható az arca.

Az előzményekről: az algyői férfi csütörtökön is a területét járta. Szegedtől néhány kilométerre, Algyő és Tápé közigazgatási határán a 12-es vadászpuskájával rálőtt a napraforgó ültetvényeket dézsmáló galambokra. Kettőt le is lőtt. Mindkettő tőle néhány méterre, egy árokba zuhant, ő pedig elindult, hogy összeszedje a madártetemeket. Akkor látta meg a zacskót, benne a fegyvert és a többi rablási „kelléket".

– Sajnos a területemen is sokan pakolnak le szemetet, a zacskót azért emeltem fel és nyitottam ki, hátha találok benne olyan információt, amiből a szemetelőt azonosítani lehet. De nem azt találtam... Nem tudom, hogy a zacskót csak úgy elhajították vagy elrejtették – mondta a férfi a helyszínen, amit a bűnügyi helyszínelők szinte centiméterről centiméterre átvizsgáltak, de mást nem találtak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoztak. Információink szerint jelenleg szakértők vizsgálják a pisztolyt, hogy megállapítsák, használták-e valamilyen bűncselekménynél. Egyelőre arra a kérdésre sem mondtak semmit, hogy a fegyveren, a lőszereken, a bilincsen vagy a zacskón találtak-e használható ujjlenyomato(ka)t.

Fegyveres rablás

Szegeden és környékén az idén „csak" két fegyveres rablás történt, az egyik januárban, a másik júniusban. Az év elején a Csongrádi sugárút Rókusi körút sarkán lévő postahivatalt, három hónapja pedig egy baktó házaspárt raboltak ki. A tettesek mindkét helyszínre csuklyával a fejükön rontottak be és pisztolyt fogtak áldozataikra. Elképzelhető, hogy a tettesek akár a Csongrádi sugárúti, akár a baktói rablás után arra menekültek, ahol a pisztolyt és a többi „kelléket" megtalálták. A móri, nyolc áldozatot követelő bankrablás tetteseit az általuk egy erdőben elrejtett és egy kíváncsi kincskereső által megtalált fegyverük buktatta le.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×