× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pisztoly, lőszer, bilincs, csuklya az árokban

|
2008. szeptember 20. | Rendőrség

Pisztolyt, hangtompítót, lőszereket, bilincset és egy csuklyát talált a mezőőr Szegedtől nem messze, Algyő és Tápé között egy árokban. A rendőrség nem cáfolta, de nem is kommentálta információinkat.

– Előbb egy csuklyát, pontosabban egy szemmagasságban kivágott sísapkát húztam elő a zacskóból, miután kivettem, egy pár bilincset és egy dobozt láttam meg a nejlontasak alján. Kinyitottam a műanyag dobozt, abban pisztoly, hangtompító és több lőszer volt. Kicsit megijedtem, pontosabban inkább meglepődtem. A pisztolyt, a hangtompítót, a bilincset és a lőszereket nem fogdostam össze, miután kinyitottam a dobozt, és megláttam, mi van benne, visszatettem oda, ahonnan felvettem, és hívtam a rendőröket. Gyorsan jöttek, és sokan voltak – mondta az algyői mezőőr, aki kérte, nevét ne írjuk le, és fotót is csak olyat közöljünk, amelyen nem látható az arca.

Az előzményekről: az algyői férfi csütörtökön is a területét járta. Szegedtől néhány kilométerre, Algyő és Tápé közigazgatási határán a 12-es vadászpuskájával rálőtt a napraforgó ültetvényeket dézsmáló galambokra. Kettőt le is lőtt. Mindkettő tőle néhány méterre, egy árokba zuhant, ő pedig elindult, hogy összeszedje a madártetemeket. Akkor látta meg a zacskót, benne a fegyvert és a többi rablási „kelléket".

– Sajnos a területemen is sokan pakolnak le szemetet, a zacskót azért emeltem fel és nyitottam ki, hátha találok benne olyan információt, amiből a szemetelőt azonosítani lehet. De nem azt találtam... Nem tudom, hogy a zacskót csak úgy elhajították vagy elrejtették – mondta a férfi a helyszínen, amit a bűnügyi helyszínelők szinte centiméterről centiméterre átvizsgáltak, de mást nem találtak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon az üggyel kapcsolatban nem nyilatkoztak. Információink szerint jelenleg szakértők vizsgálják a pisztolyt, hogy megállapítsák, használták-e valamilyen bűncselekménynél. Egyelőre arra a kérdésre sem mondtak semmit, hogy a fegyveren, a lőszereken, a bilincsen vagy a zacskón találtak-e használható ujjlenyomato(ka)t.

Fegyveres rablás

Szegeden és környékén az idén „csak" két fegyveres rablás történt, az egyik januárban, a másik júniusban. Az év elején a Csongrádi sugárút Rókusi körút sarkán lévő postahivatalt, három hónapja pedig egy baktó házaspárt raboltak ki. A tettesek mindkét helyszínre csuklyával a fejükön rontottak be és pisztolyt fogtak áldozataikra. Elképzelhető, hogy a tettesek akár a Csongrádi sugárúti, akár a baktói rablás után arra menekültek, ahol a pisztolyt és a többi „kelléket" megtalálták. A móri, nyolc áldozatot követelő bankrablás tetteseit az általuk egy erdőben elrejtett és egy kíváncsi kincskereső által megtalált fegyverük buktatta le.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×