× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázik a település a volt sárga iskola felújítására

|
2022. május 31. | Önkormányzat

A képviselő-testület arról is döntött áprilisi ülésén, hogy pályázatot nyújtanak be a volt sárga iskola felújítására. Amennyiben nyernek, oda költözne az AESZI. Szó volt arról is, hogy idén ismét támogatják a gyermektáboroztatást, sőt meg is emelték az összeget.

Egy perces néma felállással kezdték a testületi ülést, Loydl Péter Géza volt képviselő emléke előtt tisztelegtek ezzel.

Az ülésen két előterjesztés a tavalyi évi költségvetéssel foglalkozott. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy a tényleges, felhasználható pénzmaradvány 95 millió lett, ezt fejlesztési céltartalékba helyezték át. A költségvetés szerinti pénzmaradvány pedig 1 milliárd 425 millió forint. Ez utóbbi összeg már megcímkézett, például pályázatokhoz van rendelve vagy már fel is használtak a meghatározott célokra.

Tárgyalták a képviselők a nyári gyermektáboroztatási alap felhasználására beérkezett kérelmeket is. Mint ismert, eddig az önkormányzat 1000 forinttal járult hozzá naponta és gyerekenként a táborok költségeihez, ezzel segítve a helyi családokat. Most az a döntés született, hogy a támogatási összeget 1500 forintra emelték.

„Örülünk, hogy picit többet tudunk adni, hiszen minden drágult. Az erre a célra szánt keretünk 2 millió forint, ebből most úgy tűnik, hogy 1 milliót használunk fel, a pontos összeg az utólagos elszámolásoknál derül ki” – magyarázta. Fontos tudni, hogy ez a támogatás azoknál a táboroknál vehető igénybe, amelyek szervezői jelezték az önkormányzat felé a tervezett nyári programjukat.

Egy pályázat benyújtásáról is döntés született az ülésen. Mint ismert, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény (AESZI) jelenleg egy átalakított családi házban működik a Piac téren, és azt szeretnék átköltöztetni a volt sárga iskolába, amennyiben annak felújítására nyernek pénzt. A polgármester elmondta, ez kettős hasznot hozna a településnek, hiszen a régi épület felújítása megtörténne, másrészt az intézmény olyan helyen működhetne, amelyik sokkal méltóbb és alkalmasabb a feladatellátásra. A projekt költsége 425 millió forint, a TOP-Plusz kiírás 100 százalékos támogatási intenzitású.

A testület támogatta azt is, hogy a horgásztanyát ingyenesen használatba adják az Algyői Természetvédő Horgászegyesületnek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy éves szinten két alkalommal használhatják.

Két tervezési ajánlatról is döntöttek, szeretnék ugyanis a TOP-Plusz pályázatokkal kapcsolatos közbeszerzési eljárásokat minél hamarabb kiírni, részben a folyamatos áremelkedések miatt. Az egyik már elnyert projekt a csapadékvíz-elvezetési rendszerrel kapcsolatos, a másik pedig közlekedésbiztonsági.

Zárt ülésben arról is döntés született, hogy az Ezerjóház és a Tájház melletti épületre bejegyzett elővásárlási jogával nem él az önkormányzat.

 

További hírek

Szeptember elsején ünnepelte születésnapját, az algyői Bóbita Bölcsőde, ugyanis 2007 őszén nyitotta meg kapuit. Az intézmény az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást.

2022. szeptember 24. | Bővebben

Zsinórban harmadjára nyert az Algyő, pedig sokáig pontszerzésre állt az FK 1899 Szeged, viszont a végén a hazaiaknak sikerült feltörniük a szegediek kapuját, és ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára.

2022. szeptember 23. | Sport Bővebben

A központi címregiszterről és a címkezelésről szóló kormány rendelet bekezdése értelmében a Kormány címképzésért felelős szervként, az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelölte ki.

2022. szeptember 22. | Önkormányzat Bővebben

A település a rendszerváltás után önállósult, levált Szegedről. Azóta az itt olajkutakat működtető Moltól érkező iparűzési adónak köszönhetően gazdag településnek számít. Illetve: annak számított.

2022. szeptember 22. | Napjaink Bővebben

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt méhegészségügyi települési zárlatot rendelt el – a csatolt térkép alapján – az alábbi területre

2022. szeptember 21. | Bővebben

×