× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázat lakásingatlanok kedvezményes használatára

|
2021. április 23. |

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra.

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet a lakásingatlanok kedvezményes használatára az alábbi feltételekkel:

A bérbeadás jogcíme: A bérlőnek a lakhatásért nem kell lakbért fizetnie, csak az általa használt bérlemény igazolt rezsiköltségének (áram, gáz, víz, internet), valamint 15.000,- Ft közös költség megfizetésére köteles havonta.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • formanyomtatványon benyújtott pályázati adatlapot;
  • formanyomtatványon benyújtott összeférhetetlenségi nyilatkozatot;
  • formanyomtatványon benyújtott jövedelemigazolást, ill.
  • 100.000,- Ft összegű kaució megfizetését vállalja.

A pályázat benyújtásának feltételei: A pályázatokat a Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani, 2021. május 14. napjáig.

A pályázatra jelentkezhetnek azon 18 – 35 év közötti személyek, akik Algyő településen lakcímmel rendelkeznek, akik Algyőről elszármazottak és visszaköltöznének, valamint akik Algyőn letelepednének. 
A bérlakásokra pályázatot nyújthat be, aki önkormányzati bérlakással, társbérleti lakásrésszel, illetve saját tulajdonú belterületi lakástulajdonnal nem rendelkezik.
Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak, aki a döntéshozó képviselő-testület bármely tagjával közeli hozzátartozói viszonyban van. Nem lehetnek a beköltözők az Önkormányzat, illetve konzorciumi partnere(i) vezető tisztségviselői, az önkormányzati képviselő-testület tagjai, valamint fentiek Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) szerinti közeli hozzátartozói. A lakhatásban részesített fiatalok számára kötelező közösségi célú önkéntes tevékenység végzése a településen. Egy fiatal, vagy pár, illetve család legfeljebb 2 éven keresztül lehet lakója a projekt keretében kialakított ingatlan(ok)nak.

A pályázat elbírálása során előnyben részesíthető:

  1. a pályázó, aki Algyő településen lakcímmel rendelkezik;
  2. beköltöző fiatalok/párok/családok kiválasztásánál a 30. életévüket el nem érő pályázók, valamint a gyermekes családok;
  3. aki a projekt keretében megszervezett mentorprogramon (életpálya tervezést segítő helyi programok), képzésen - ide nem értve az (1) bekezdés d) pontban meghatározott programot -, részt vesz;
  4. aki foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezik.

A pályázat elbírálása: A támogatás elbírálásáról a Humán és Ügyrendi Bizottság előzetes véleményezése alapján a képviselő-testület zárt ülés keretében dönt, egyszeri hiánypótlásra van lehetőség. Ha az azonos feltételek mellett pályázó, előnnyel nem rendelkező pályázók száma meghaladja a szabad lakások számát, akkor a lakáshoz jutás nyilvánosan tartott sorsolás útján kerül megállapításra. Azon pályázók, akik a sorsolás alkalmával nem jutottak lakáshoz, és a jövőben is fenntartják igényüket, lakás megüresedése esetén előnyt élveznek a későbbi pályázókkal szemben. A képviselő-testület döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. A képviselő-testület döntéséről a pályázók írásbeli értesítést kapnak. A pályázatok eredményét az Önkormányzat honlapján, és a helyben szokásos módon is közzéteszi. A pályázat nyertese az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül kötheti meg a bérleti szerződést a bérbeadóval. Amennyiben erre a pályázó hibájából nem kerül sor, a pályázata, illetve kijelölése hatályát veszti.

A lakásingatlanok 2021. augusztus 01. napjától vehetők használatba.

Érdeklődni: Horgos Nóra, tel: +36 30 2480051, email: horgos.nora@algyo.hu

kapcsolódó anyagok: ESÉLY OTTHON AZ ALGYŐI FIATALOKNAK

 

További hírek

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

×