× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázatokkal segítheti a klaszterszövetség a vállalkozókat

|
2013. október 25. | Gazdaság

Megyénk területfejlesztésének lenne stratégiai partnere a most alakult klaszterszövetség, amely kihasználná a hármashatár közelségét is pályázatainál.

Még augusztusban alakult meg a Térségi Klaszterek Szövetsége, melynek a nyitóeseményét és programismertetőjét Algyőn tartották október elején, ahol megfogalmazták a szövetség szerepét a magyar gazdaság fellendítésében és kapcsolódási lehetőségeiket a kis- és középvállalkozásokhoz. A szövetség alapító klaszterei: Archenerg Megújulási Energetikai Klaszter, Első Magyart Polgári, Biztonságvédelmi Klaszter, Zsótér Szolgáltató Klaszter, Hód Iparos Klaszter és a Dél-alföldi Térségi Klaszter.

„A klaszterek szövetsége több területet és profilt ölel fel, már régóta fenn áll, és a megye és az algyői konferencián résztvevők felől is elhangzott az az igény, hogy a klasztereknek kellene összefognia a piaci, a civil és a közszférát, ezek együttműködését hivatott koordinálni, segíteni. A térség egy ilyen klaszterszövetségnél túl mutat a földrajzi jelentésen, hiszen egyszerre jelöl várost, a Dél-alföldet és a hármashatár közelsége miatt eurorégiót is. Be szeretnénk integrálódni a Csongrád Megyei Önkormányzat 2014-2020 közötti területfejlesztési stratégiájába. A következő feladatunk e területen megfogalmazni, lefekteti a konkrét irányokat, elképzeléseket, elkészíteni a mi gazdaságélénkítő, területfejlesztő tervünket. Ugyan így szeretnénk részt venni az uniós pályázati ciklusban is, épp ezért szövetségünk pályázható, jogi személyiségként létrehozta a Térségi Klaszterek Szövetsége Nonprofit Kft.-t” – mondta el portálunknak Füzesy István, a szövetség elnöke.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×