× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázatokkal segítheti a klaszterszövetség a vállalkozókat

|
2013. október 25. | Gazdaság

Megyénk területfejlesztésének lenne stratégiai partnere a most alakult klaszterszövetség, amely kihasználná a hármashatár közelségét is pályázatainál.

Még augusztusban alakult meg a Térségi Klaszterek Szövetsége, melynek a nyitóeseményét és programismertetőjét Algyőn tartották október elején, ahol megfogalmazták a szövetség szerepét a magyar gazdaság fellendítésében és kapcsolódási lehetőségeiket a kis- és középvállalkozásokhoz. A szövetség alapító klaszterei: Archenerg Megújulási Energetikai Klaszter, Első Magyart Polgári, Biztonságvédelmi Klaszter, Zsótér Szolgáltató Klaszter, Hód Iparos Klaszter és a Dél-alföldi Térségi Klaszter.

„A klaszterek szövetsége több területet és profilt ölel fel, már régóta fenn áll, és a megye és az algyői konferencián résztvevők felől is elhangzott az az igény, hogy a klasztereknek kellene összefognia a piaci, a civil és a közszférát, ezek együttműködését hivatott koordinálni, segíteni. A térség egy ilyen klaszterszövetségnél túl mutat a földrajzi jelentésen, hiszen egyszerre jelöl várost, a Dél-alföldet és a hármashatár közelsége miatt eurorégiót is. Be szeretnénk integrálódni a Csongrád Megyei Önkormányzat 2014-2020 közötti területfejlesztési stratégiájába. A következő feladatunk e területen megfogalmazni, lefekteti a konkrét irányokat, elképzeléseket, elkészíteni a mi gazdaságélénkítő, területfejlesztő tervünket. Ugyan így szeretnénk részt venni az uniós pályázati ciklusban is, épp ezért szövetségünk pályázható, jogi személyiségként létrehozta a Térségi Klaszterek Szövetsége Nonprofit Kft.-t” – mondta el portálunknak Füzesy István, a szövetség elnöke.

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×