× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázati felhívás munkahelyteremtő támogatásra

|
2014. április 30. | Önkormányzat
Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet vállalkozások munkahelyteremtő támogatására. A pályázati időszak 2014. május 1. - június 30.

A pályázat célja Algyő Nagyközség közigazgatási területén működő vállalkozások támogatása, a foglalkoztatottság, növelése és az álláskeresők munkához jutásának megkönnyítése.

A pályázat tárgya: Algyő közigazgatási területén működő vállalkozásoknál új álláshelyek létrehozása, melyet algyői állandó lakhellyel – ennek hiányában tartózkodási hellyel- rendelkező, regisztrált munkanélkülivel kell betölteni. Amennyiben a területileg illetékes munkaügyi központ nem tud megfelelő – a benyújtott kérelemben előre meghatározott – képesítéssel rendelkező regisztrált munkanélkülit/álláskeresőt kiközvetíteni, a vállalkozás a többletlétszámot a nem regisztrált algyői állandó lakóhellyel rendelkező munkanélküliek/álláskeresők köréből is betöltheti.

Csakis abban az esetben, amikor a kérelmező nem tudja az álláshelyet az előzőeknek megfelelően algyői lakosok köréből betölteni, más településen élő munkanélkülit/álláskeresőt is alkalmazhat.

Új álláshelynek minősül a támogatott kérelem benyújtását követően létesített új olyan álláshely, melyet a munkavállaló kizárólagos munkaviszonyban lát el. (kizárólagos munkaviszony alatt olyan munkaviszonyt ért, mely esetén a foglalkoztatott nem rendelkezik egyéb, a Munka Törvénykönyv hatálya alá tartozó, teljes- vagy részmunkaidősnek minősülő munkaviszonnyal) Új álláshely létesítésének tekintendő az a foglalkoztatási forma is, amikor a kérelmező önmagát kívánja foglalkoztatni egyéni, illetőleg társas vállalkozási formában, amennyiben a kérelmező a pályázat kiírásának napja után alakult és megfelel a foglalkoztatottra vonatkozó, a pályázati kiírásban meghatározott feltételeknek.

A támogatás módja: vissza nem térítendő támogatás

A támogatás forrása: Algyő Nagyközség Önkormányzata mindenkori éves költségvetésében erre a célra elkülönített összeg.

A pályázók köre: A pályázaton részt vehetnek Algyő Nagyközség Önkormányzatának közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások, amennyiben megfelelnek a rendeletben foglalt feltételeknek.

  • A rendelet alkalmazása során a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló 2004. évi XXXIV. törvényben foglaltak szerint mikro vállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek az összes foglalkoztatotti létszáma 10 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérleg főösszege legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
  • Kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele vagy mérleg főösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
  • Középvállalkozásnak minősül minden olyan vállalkozás, amelynek összes foglalkoztatotti létszáma 250 főnél kevesebb, és éves nettó árbevétele legfeljebb 50 millió eurónak megfelelő forintösszeg, vagy mérleg főösszege legfeljebb 43 millió eurónak megfelelő forintösszeg.
  • Nem minősül mikro-, kis- illetőleg középvállalkozásnak az a vállalkozás, amelyben az állam, vagy az önkormányzat közvetlen vagy közvetett tulajdoni részesedése – tőke vagy szavazati joga alapján – külön-külön vagy együttesen meghaladja a 25%-ot.
Nem vehet részt a pályázaton a vállalkozás, amely a kérelem benyújtásakor
  1. csőd- vagy felszámolási eljárás alatt áll,
  2. az Önkormányzattal, illetőleg önkormányzati költségvetési szervvel, részben vagy egészben önkormányzati tulajdonú gazdasági társasággal szemben lejárt esedékességű tartozása van,
  3. helyi adótartozással, vagy lejárt esedékességű közüzemi tartozással rendelkezik,
  4. a kérelem benyújtásakor egyéb lejárt esedékességű, meg nem fizetett köztartozása, közüzemi tartozása van.
  5. Nem részesülhet támogatásban az a vállalkozás, amelynek ügyvezető szervei, tulajdonosi köre bizonyítható módon valós többletfoglalkoztatási szándék nélkül, a támogatás megszerzése érdekében hozta létre a kérelmező vállalkozást, szüntette meg korábbi vállalkozását vagy hajtott végre létszám-átcsoportosítást a helyi vállalkozásai, illetve annak székhelyei, telephelyei között.
  6. Nem lehet kedvezményezett az a vállalkozás, amely az igényelt támogatást a csekély összegű támogatásokról szóló 2006. 12.15-i 1998/2006/EK bizottsági rendelet 1. cikkében meghatározott kivételek szerint használná fel.
(A csekély összegű támogatás nyújtásának feltétele, hogy a kedvezményezett által a csekély összegű támogatásokról szóló bizottsági rendelet 3. cikk 1. pontjában meghatározott nyilatkozata szerint, valamint a jelen pályázat alapján igénybevett támogatások összes támogatástartalma nem lépi túl a csekély összegű támogatásokról szóló bizottsági rendeletben meghatározott felső határt.)

A támogatás mértéke: A kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő - vissza nem térítendő – támogatásának összege létesített új, teljes idejű (8 órás) foglalkoztatást biztosító álláshelyenként egyszeri 500.000, Ft, a mikro vállalkozások munkahelyteremtő - vissza nem térítendő – támogatásának összege létesített új, teljes idejű (8 órás) foglalkoztatást biztosító álláshelyenként egyszeri 300.000,- Ft.
Részmunkaidős foglalkoztatás esetén a teljes munkaidőhöz viszonyítottan arányosan kerül az összeg megállapításra.
 
A támogatás igénybevételének feltételei

  1. A támogatás igénybevételének feltétele a kérelmező nyilatkozata, amelyben vállalja, hogy az új álláshelyet munkaszerződés, egyéni vagy társas vállalkozói jogviszony keretében legalább három éven keresztül folyamatosan fenntartja és betölti. A kérelmező vállalja, hogy az új álláshelyen alkalmazott munkavállalót teljes vagy részmunkaidőben, a 2012. évi I. törvény (Mt.) hatályos rendelkezései szerint foglalkoztatja.
  2. A támogatásban részesülőnek vállalnia kell, hogy az Algyő Nagyközség közigazgatási területén fekvő székhelyén és/vagy telephelyén a kérelemben meghatározott számban növelt átlagos korrigált statisztikai állományi létszámát a kérelem benyújtását követően legalább három éven keresztül fenntartja a vállalkozásnál. Az átlagos korrigált statisztikai állomány alatt a vállalkozás által kizárólag Algyő Nagyközség közigazgatási területén létesített székhelyen vagy telephelyen, bármely állománycsoportban, teljes vagy részmunkaidőben foglalkoztatottaknak, az egyszerű számtani átlag szabályai szerint számított átlagos statisztikai létszámát érti.
  3. Önkormányzat a támogatott új álláshelyek vonatkozásában a már működő kérelmező esetén kizárólag az előző évi átlagos korrigált statisztikai létszám felett működtetni vállalt álláshelyeket támogatja. Az 1 évet el nem érő működés esetén a vállalkozások tekintetében a
Pályázat benyújtását megelőző működési időszak havi átlagos korrigált statisztikai létszámot kell figyelembe venni azzal, hogy a havi adatokból a számtani átlag szabályai szerint kialakított kalkulált korrigált statisztikai létszám az irányadó.

Algyő Nagyközség közigazgatási területén működő vállalkozás esetében támogatás akkor biztosítható, ha a rendelet hatályba lépését követően (2012.10.05.)
  1. a kérelmet benyújtó vállalkozás vagy jogelődje székhelyét, illetve telephely megléte esetén telephelyét Algyő Nagyközség területén nem szüntette meg, továbbá
  2. a vidéki telephellyel is rendelkező vállalkozó a helyi foglalkoztatotti létszámát nem csökkentette oly módon, hogy ugyanakkor növelte a vidéki telephely vonatkozásában a statisztikai létszámot, illetve
  3. az egyéni vállalkozók esetében az engedélyt nem adták vissza, illetve azt nem vonták be.
A kérelmező köteles vállalni, hogy a támogatási szerződés aláírásától számított legalább 5 évig Algyő Nagyközség közigazgatási területén tartja fenn a vállalkozás székhelyét/telephelyét.

A támogatás nyújtásának részletes feltételeit, a pályázat elkészítéséhez szükséges információkat, valamint a kötelezően kitöltendő, a pályázattal együtt benyújtandó dokumentumokat a pályázati útmutató és mellékletei tartalmazzák.

A pályázat lebonyolítását az Önkormányzat megbízása alapján a DMG Oktatási Nonprofit Kft 6721. Szeged, Párizsi körút 8-12 (Lebonyolító Szervezet) látja el.

A pályázati dokumentáció az Önkormányzat www.algyo.hu internetes honlapjáról tölthető le.

A pályázatot két példányban, magyar nyelven, a pályázati útmutatóban és mellékleteiben szereplő szempontok alapján, kizárólag a pályázati dokumentációban lévő adatlapok kitöltésével lehet elkészíteni.
A pályázatot adathordozón (CD) is be kell nyújtani. (A mellékleteket kérjük scannelni!)

A pályázat beérkezésének határideje: 2014. június 30.
A pályázat leadásának helye/ postai címe: DMG Oktatási Nonprofit Kft. (6724 Szeged, Párizsi körút 8-12.)

A pályázat benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén igazolási kérelemnek nincs helye.

A benyújtott pályázatokat Algyő Önkormányzat Képviselőtestülete bírálja el a pályázat lebonyolításával megbízott DMG Oktatási és Nonprofit Kft formai ellenőrzését követően.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségen lehet: Szarvas Erzsébet 62-554-255 , Bakosné Nagy Éva 62-554-250/121 mellék



kapcsolódó anyagok: - pályázati kiírás, adatlap, kitöltési útmutató, rendeleti háttér
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×