× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázati felhívás Gyevi Portéka védjegy használatára

|
2020. április 30. | Önkormányzat

Algyő Nagyközség Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja az algyői vállalkozók, és a helyi termékek támogatását. A korona vírus miatt kialakított veszélyhelyzet hatására bekövetkezett gazdasági és megélhetési nehézségek aktuálissá, még fontosabbá teszik a helyi vállalkozók erősítését, a helyi termékek forgalmának támogatását. Ennek elősegítése érdekében Algyő Nagyközség Képviselő-testülete megalkotta a GYEVI PORTÉKA védjegyet.

Ennek fő célja a tudatos szemléletformálás, a helyi értékek iránti elköteleződés generálása, a lokálpatriotizmus erősítése. További cél a helyi termékek ismertségének növelése, hogy azokat a vásárlók széles körében ismertté tegyék. A védjegy birtokában lehetőség adódik a helyi termelők termékeinek megkülönböztetésére a piaci áruválasztékban, és saját helyi márka építésére, amely a vásárlók számára az elérhető, jó minőséget jelentheti. 

A Gyevi Portéka védjeggyel ellátott termék lehet: 

  • állandó algyői lakcímmel rendelkező termelő által Algyő közigazgatási határán belül megtermelt feldolgozatlan és/vagy feldolgozott élelmiszer, mezőgazdasági termék.
  • feldolgozott termékek közül, amelyet Algyő közigazgatási határán belül állított elő állandó helyi lakcímmel, székhellyel rendelkező személy, jogi személy.
  • szolgáltatások közül, amelyet helyi, állandó lakcímmel, székhellyel rendelkező személytől, jogi személytől lehet igénybe venni.

A nemzetközi osztályozás alapján az alábbi termékkörök tartoznak a GYEVI PORTÉKA védjegy alá:

3. OSZTÁLY: nem gyógyhatású kozmetikumok és piperekészítmények; nem gyógyhatású fogkrémek; illatszerek, eszenciaolajok; fehérítőkészítmények és egyéb, mosásra szolgáló anyagok; tisztító-, fényesítő-, súroló-, és csiszolószerek.
24. OSZTÁLY: textíliák és pótanyagaik; háztartási vászonnemű; függönyök textilből vagy műanyagból.
27. OSZTÁLY: szőnyegek, lábtörlők (szalmából), gyékények és nádfonatok, linóleum és más padlóburkolatok; falikárpitok nem textilből.
29. OSZTÁLY: hús, hal-, baromfi- és vadhús; húskivonatok; tartósított, fagyasztott, szárított és főzött gyümölcsök és zöldségek; zselék, lekvárok (dzsemek), kompótok; tojások; tej, sajt, vaj, joghurt és egyéb tejtermékek; étkezési olajok és zsírok.
31. OSZTÁLY: nyers és feldolgozatlan mezőgazdasági, akvakultúrás, kertészeti és erdészeti termékek; nyers és feldolgozatlan magok és vetőmagok; friss gyümölcsök és zöldségek, friss fűszernövények; élő növények és virágok; hagymák, palánták és magok ültetéshez; élő állatok; táplálékok és italok állatoknak; maláta.
41. OSZTÁLY: nevelés; szakmai képzés; szórakoztatás; sport- és kulturális tevékenységek.
43. OSZTÁLY: vendéglátás (élelmezés); időleges szállásadás.

A védjegyszabályzat minőségi kritériumainak megfelelő terméket előállító természetes személy, jogi személy a védjegy használatára kérelem alapján, díj fizetése nélkül jogosult. A kérelmet a Védjegytulajdonos hivatalához, (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő, Kastélykert u. 40. szám) kell benyújtani, egy eredeti aláírt példányban, az arra rendszeresített, https://www.algyo.hu/_old/images/adat-nyomtatvany/GYEVI-PORTEKA.pdf címen található adatlapon. A beérkezett kérelmek alapján a védjegy odaítéléséről a Önkormányzat Képviselő-testülete által delegált GYEVI PORTÉKA Védjegy Testület határoz.

További információ a 62/2019. (II.21.) Kt. határozat számú GYEVI PORTÉKA VÉDJEGYSZABÁLYZAT-ban található, amely megtalálható Algyő honlapján az Önkormányzat -> Helyi rendeletek, Határozatok, Előterjesztések, Szabályzatok -> Szabályzatok menüpont alatt.

kapcsolódó anyagok: Kérelem

 

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×