× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázati felhívás Gyevi Portéka védjegy használatára

|
2020. április 30. | Önkormányzat

Algyő Nagyközség Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja az algyői vállalkozók, és a helyi termékek támogatását. A korona vírus miatt kialakított veszélyhelyzet hatására bekövetkezett gazdasági és megélhetési nehézségek aktuálissá, még fontosabbá teszik a helyi vállalkozók erősítését, a helyi termékek forgalmának támogatását. Ennek elősegítése érdekében Algyő Nagyközség Képviselő-testülete megalkotta a GYEVI PORTÉKA védjegyet.

Ennek fő célja a tudatos szemléletformálás, a helyi értékek iránti elköteleződés generálása, a lokálpatriotizmus erősítése. További cél a helyi termékek ismertségének növelése, hogy azokat a vásárlók széles körében ismertté tegyék. A védjegy birtokában lehetőség adódik a helyi termelők termékeinek megkülönböztetésére a piaci áruválasztékban, és saját helyi márka építésére, amely a vásárlók számára az elérhető, jó minőséget jelentheti. 

A Gyevi Portéka védjeggyel ellátott termék lehet: 

  • állandó algyői lakcímmel rendelkező termelő által Algyő közigazgatási határán belül megtermelt feldolgozatlan és/vagy feldolgozott élelmiszer, mezőgazdasági termék.
  • feldolgozott termékek közül, amelyet Algyő közigazgatási határán belül állított elő állandó helyi lakcímmel, székhellyel rendelkező személy, jogi személy.
  • szolgáltatások közül, amelyet helyi, állandó lakcímmel, székhellyel rendelkező személytől, jogi személytől lehet igénybe venni.

A nemzetközi osztályozás alapján az alábbi termékkörök tartoznak a GYEVI PORTÉKA védjegy alá:

3. OSZTÁLY: nem gyógyhatású kozmetikumok és piperekészítmények; nem gyógyhatású fogkrémek; illatszerek, eszenciaolajok; fehérítőkészítmények és egyéb, mosásra szolgáló anyagok; tisztító-, fényesítő-, súroló-, és csiszolószerek.
24. OSZTÁLY: textíliák és pótanyagaik; háztartási vászonnemű; függönyök textilből vagy műanyagból.
27. OSZTÁLY: szőnyegek, lábtörlők (szalmából), gyékények és nádfonatok, linóleum és más padlóburkolatok; falikárpitok nem textilből.
29. OSZTÁLY: hús, hal-, baromfi- és vadhús; húskivonatok; tartósított, fagyasztott, szárított és főzött gyümölcsök és zöldségek; zselék, lekvárok (dzsemek), kompótok; tojások; tej, sajt, vaj, joghurt és egyéb tejtermékek; étkezési olajok és zsírok.
31. OSZTÁLY: nyers és feldolgozatlan mezőgazdasági, akvakultúrás, kertészeti és erdészeti termékek; nyers és feldolgozatlan magok és vetőmagok; friss gyümölcsök és zöldségek, friss fűszernövények; élő növények és virágok; hagymák, palánták és magok ültetéshez; élő állatok; táplálékok és italok állatoknak; maláta.
41. OSZTÁLY: nevelés; szakmai képzés; szórakoztatás; sport- és kulturális tevékenységek.
43. OSZTÁLY: vendéglátás (élelmezés); időleges szállásadás.

A védjegyszabályzat minőségi kritériumainak megfelelő terméket előállító természetes személy, jogi személy a védjegy használatára kérelem alapján, díj fizetése nélkül jogosult. A kérelmet a Védjegytulajdonos hivatalához, (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő, Kastélykert u. 40. szám) kell benyújtani, egy eredeti aláírt példányban, az arra rendszeresített, https://www.algyo.hu/_old/images/adat-nyomtatvany/GYEVI-PORTEKA.pdf címen található adatlapon. A beérkezett kérelmek alapján a védjegy odaítéléséről a Önkormányzat Képviselő-testülete által delegált GYEVI PORTÉKA Védjegy Testület határoz.

További információ a 62/2019. (II.21.) Kt. határozat számú GYEVI PORTÉKA VÉDJEGYSZABÁLYZAT-ban található, amely megtalálható Algyő honlapján az Önkormányzat -> Helyi rendeletek, Határozatok, Előterjesztések, Szabályzatok -> Szabályzatok menüpont alatt.

kapcsolódó anyagok: Kérelem

 

 

További hírek

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

Algyő kiemelt feladatának tekinti a hazai és a határon átnyúló gazdasági fejlődés elősegítését, támogatását a rendelkezésére álló gazdaságfejlesztési eszközökkel. Ennek az együttműködésnek a részeként napjaink magyar-szerb gazdasági kapcsolatait elemző rendezvény került megrendezésre 2024. április 5-én pénteken az Algyői Faluházban.

2024. április 08. | Gazdaság Bővebben

Az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Programon belül Algyő 152.234.269,- Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert 2 sávos rekortán futópálya kialakítására és workshopokra, közös táborra és rendezvényre.

2024. április 04. | Önkormányzat Bővebben

×