× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Pályázat az Algyő, Kosárfonó u. 16. 10. szám alatti lakás kedvezményes használatára

|
2023. április 03. | Önkormányzat

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Algyő, Kosárfonó u. 16. 10. szám alatti lakás kedvezményes használatára 2023. június 01. napjától kezdődően legfeljebb 2 évig az alábbi feltételekkel:

A bérbeadás jogcíme: A bérlőnek a lakhatásért nem kell lakbért fizetnie, csak az általa használt bérlemény igazolt rezsiköltségének (áram, gáz, víz, internet), valamint 15.000,- Ft közös költség megfizetésére köteles havonta.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • formanyomtatványon benyújtott pályázati adatlapot;
  • formanyomtatványon benyújtott összeférhetetlenségi nyilatkozatot;
  • formanyomtatványon benyújtott jövedelemigazolást, ill.
  • 100.000,- Ft összegű kaució megfizetését vállalja.

A pályázat benyújtásának feltételei: A pályázatokat a Polgármesteri Hivatalhoz kell benyújtani, 2023. április 12. napon 10.00 óráig.

Beköltözők száma legalább 2 fő.

A pályázatra jelentkezhetnek azon 18 – 35 év közötti személyek, akik Algyő településen lakcímmel rendelkeznek, akik Algyőről elszármazottak és visszaköltöznének, valamint akik Algyőn letelepednének.

A bérlakásokra pályázatot nyújthat be, aki önkormányzati bérlakással, társbérleti lakásrésszel, illetve saját tulajdonú belterületi lakástulajdonnal nem rendelkezik.

Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak, aki a döntéshozó képviselő-testület bármely tagjával közeli hozzátartozói viszonyban van. Nem lehetnek a beköltözők az Önkormányzat, illetve konzorciumi partnere(i) vezető tisztségviselői, az önkormányzati képviselő-testület tagjai, valamint fentiek Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) szerinti közeli hozzátartozói. A lakhatásban részesített fiatalok számára kötelező közösségi célú önkéntes tevékenység végzése a településen. Egy fiatal, vagy pár, illetve család legfeljebb 2 éven keresztül lehet lakója a projekt keretében kialakított ingatlan(ok)nak.

A lakhatási lehetőség igénybevételének feltétele, hogy a beköltöző fiatal (vagy a család, pár legalább egyik tagja) foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezzen vagy résztvevő legyen a 3.1.1 fejezet 4., 5. tevékenységében: Gyógynövénygyűjtő képzés, IKT 1., IKT 2., Gépírás képzés, Gazdasági alapismeretek, Vállalkozóvá válás, Szállodai recepciós; a Hazai és EU programban résztvevők, a projekt keretében megszervezett mentorprogramon (életpálya tervezést segítő helyi programok), képzésen. 

A pályázat elbírálása során előnyben részesíthető:

  1. a pályázó, aki Algyő településen lakcímmel rendelkezik;
  2. beköltöző fiatalok/párok/családok kiválasztásánál a 30. életévüket el nem érő pályázók, valamint a gyermekes családok;

A lakás adatai:

  • Algyő, Kosárfonó u. 16. 10. ajtó
  • Komfortfokozata: összkomfort, 2 szoba  

A pályázat elbírálása: A támogatás elbírálásáról a Humán és Ügyrendi Bizottság előzetes véleményezése alapján a képviselő-testület zárt ülés keretében dönt, egyszeri hiánypótlásra van lehetőség. Ha az azonos feltételek mellett pályázó, előnnyel nem rendelkező pályázók száma meghaladja a szabad lakások számát, akkor a lakáshoz jutás nyilvánosan tartott sorsolás útján kerül megállapításra. Azon pályázók, akik a sorsolás alkalmával nem jutottak lakáshoz, és a jövőben is fenntartják igényüket, lakás megüresedése esetén előnyt élveznek a későbbi pályázókkal szemben. A képviselő-testület döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. A képviselő-testület döntéséről a pályázók írásbeli értesítést kapnak. A pályázatok eredményét az Önkormányzat honlapján, és a helyben szokásos módon is közzéteszi. A pályázat nyertese az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított 15 napon belül kötheti meg a bérleti szerződést a bérbeadóval. Amennyiben erre a pályázó hibájából nem kerül sor, a pályázata, illetve kijelölése hatályát veszti.

Érdeklődni: Lepényné Pocsai Dorina, tel: +36 62 517517 / 916 mellék, e-mail: lepenyne.p.dorina@algyo.hu

 

További hírek

Az ínycsiklandó ételek mellett Kurucz Irma kezei alatt más különleges dolgok is kikerülnek a sütőből. Nem kizárólag használati tárgyak és díszek, de egyéb meglepetések is kisülnek, ha Alkotói-díjjal kitüntetett kézművesünk a hobbijának hódol. A háromgyermekes édesanyával beszélgettünk az általa készített apróságokról és annak technikájáról.

2024. március 19. | Kultúra Bővebben

Idén januárban a Nemzeti Művelődési Intézet alkotói pályázatot írt ki „Egyszer volt, hol nem volt” címmel a szakköri közösségek számára. Pályázni lehetett bármilyen ASzakkörön készített alkotással, amely a magyar népmesék világát, szimbolikáját, történeteit, mesefiguráit tükrözi vissza.

2024. március 18. | Kultúra Bővebben

Csaknem 5 milliárd 260 millió forint Algyő idei költségvetése, amelyet a februári ülésen fogadtak el a testület tagjai. Pozitívumként elhangzott, hogy ez az első olyan év, amikor a szolidaritási adó kevesebb, mint a nagyközségnek juttatott állami normatíva.

2024. március 14. | Önkormányzat Bővebben

A régi elemek új köntösben várják a mozogni vágyókat. Átadó beszédében Molnár Áron polgármester a mozgás fontosságáról beszélt. A parkot az Algyői Vízisport Egyesület kajakosai próbálták ki először.

2024. március 07. | Sport Bővebben

Az Algyői Vízisport Egyesület toborzást tartott az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola alsó tagozatos diákjai számára.

2024. március 06. | Sport Bővebben

×