× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ovis csoportok a vadnyugaton jártak

|
2014. július 03. | Oktatás

Az algyői Szivárvány óvodában hagyomány, hogy a ballagó nagycsoportosok egy közös kiránduláson vehetnek részt, mielőtt elhagyják az óvodát. Ebben az évben a Maci és a Margaréta csoportosok kirándulhattak egy közeli, de egyben távoli világba.

Igazi western hőssé válhattunk ezen a Csongrád közeli Bokros tanyán. A sápadt arcú cowboyok és a rézbőrű indiánok világába csöppenve kikapcsolódást és vidám pillanatokat kaphattunk a kedves Kozák családtól és a sok kis segédeiktől. A két csoport felejthetetlen kalandokon vehetett részt.

Az indiános útvesztőben az akadályokkal teli labirintusokon, azonnal felfedezhették a Vadnyugati várost. Az útvesztőben a gyerekek kielégíthették mozgásigényüket. Csizmaröpítéskor, egy csizmát kellett beledobni egy közepes méretű hordóba. Az aranymosás hosszú ideig lekötötte a gyermekek figyelmét és a kavicsos mederből egyre több arany kavics került a gyermekek zsebébe, szüleik nagy örömére. Tomahawk dobásnál a feladat az volt, hogy tomahawk-kal kellett eltalálni az egymás mellé felfüggesztett konzerves dobozokat.  Hordólovaglásos játék is vidám szórakozást nyújtott. A vízszintes, vastag farúdra húzott feneketlen hordóra terpeszben kellett ülni és a rúd egyik végétől a másikig egy hosszú kötél segítségével magunkat áthúzni úgy, hogy a lábunk ne érje a földet. Itt mindenki bebizonyíthatta, milyen igazi vadnyugati cowboy vagy cowgirl. Patkóhajításnál az volt a legügyesebb aki, a patkót egy fabotra rá tudta hajítani. Kézműves udvarban mindenki elkészíthette az indián fejdíszét. Vadnyugati show-val zárult ez a kirándulás, ahol a villámgyors seriff megmutatta revolverével ügyes akrobatikus mutatványát, és nem maradhatott el a nevetés és a vidámság sem.

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×