× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ötven év után is találkoztak

|
2022. január 25. | Napjaink

1971-2021. – a két évszám között eltelt 50 év. 1963. szeptember 1-jén 30 kisiskolás elkezdte az első osztályt Algyőn az „Új Iskolában”. Összetartó kis lelkes csapat tanult akkor írni, olvasni a tanító néni segítségével, 3. osztálytól Herczeg Anna tanítónő foglalkozott velünk, de ugorjunk át pár évet. A 7-8. osztályban Grósz János tanár úr tanított minket emberségre a maga szigorú, de annál hatékonyabb módszerével, amiért a mai napig hálásak vagyunk.

A kis közösségünk többször tartott osztálytalálkozót, volt amikor csak egy jóízű beszélgetésre jöttünk össze.

Tavaly augusztus 14-én a Tisza-parton tartottuk meg az 50 éves osztálytalálkozónkat. Sajnos nem sokan voltunk, de mindig ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk az utolsó találkozásunk óta. Emlékeztünk azokra, akik elmentek, sorra vettük azokat is, akik elfoglaltságuk miatt nem tudtak eljönni közénk.

Jó hangulatban, kellemesen telt a délutánt, várjuk a következő találkozást már 2022-ben találkozunk!

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×