× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Öt év után emelkednek a menzaárak Algyőn

|
2020. február 12. | Migrált hírek

Algyőn öt éve nem volt emelés az étkezési térítési díjakban, azonban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen úgy döntöttek, hogy márciustól megnövelik az árakat. Bella Árpád, a Gyevitur Nkft. ügyvezetője kérte az árak módosítását annak érdekében, hogy a kiadásaikat fedezni tudják, és ne legyen veszteséges az önkormányzati cég.

A környező településeken évről évre emelik a díjakat, példaként említette Szegedet, ahol januártól 14 százalékot emeltek, tavaly 12 százalékot, míg 2018-ban 10-et, így a megyeszékhelyen nagyjából 30 százalékkal drágult a menza az elmúlt három év alatt. A megyeszékhelyen is márciustól módosul az árlista, egy óvodás gyermeknek 515, az általános iskolásoknak 628, míg a középiskolásoknak 1243 forint lesz a menzaáruk. Akik diétás menüt kérnek, azoknak további 200-300 forinttal többet kell fizetni.

Algyőn eddig egyszer sem történt változás 2015 óta, márciustól viszont az Algyői Egyesített Szociális Intézménynél (AESZI) 445 forintot, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában 593 forintot kell majd fizetni, míg az Algyői Szivárvány Óvoda esetében 502 forint lesz az új térítési díj. A részletekről minden érintettet időben tájékoztat az önkormányzat.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, nem engedhették meg, hogy kedvezőtlen anyagi helyzetbe sodorják a céget, amelynek egyetlen forint haszna sem lesz az emelés után, hiszen a felmerülő költségeiket fedezik majd a pluszbevételből. Rámutatott, öt év alatt minden drágult, beleértve a rezsit, az alapanyagárakat és a bértömeget is, ezért volt szükség az emelésre, amelynek csupán 10-15 százaléka érinti a helyieket. Hozzátette, az algyői családok számos kedvezményt kapnak, ezt a sort bővíti tovább az a döntés is, hogy a teljes áremelést nem terhelik rá az algyőikre.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×