× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Őszi egészséghét az óvodában

|
2014. november 28. | Oktatás

A település egészségheti programjába az óvodánk is bekapcsolódott – az egészségnevelésünk mozgás népszerűsítésére vonatkozó részét helyeztük fókuszba, erre terveztünk feladatokat.

Az időjárás is kedvezett a szabadban megvalósítható játékos feladatok lebonyolításának – helyszínül az Ovifalu füves részét választottuk, így a jó levegő és a kellemes környezet is fokozta a mozgás nyújtotta pozitív hatások skáláját.

Kiemelten a kondicionális képességek – mint az erő, ügyesség, gyorsaság és állóképesség fejlesztésére állítottuk össze a gyakorlatokat – természetesen az óvodás korosztály életkori sajátosságait szem előtt tartva.

Volt csomagstaféta, vásári célba dobó játék, állatok mozgásának utánzása és Algyő természeti adottságait kihasználva töltéstúra is.

Az új mozgásfejlesztő eszközök (labdák) új impulzusokat mozgósítottak a gyermekek tevékenységeiben, motiválóan hatottak rájuk.

Kellemes hetet zártunk, melyben a tudatos pedagógia és az élményszerzés párosult.


kapcsolódó anyagok: Fotógaléria az eseményről

 

További hírek

A csapadékvíz-elvezető rendszerek rekonstrukciójára már nagy szükség volt a nagyközségünkben. Az Aranyhíd utca, a Kócsag és a Tutaj utca kerül most reflektorfénybe.

2024. június 24. | Önkormányzat Bővebben

A Martonosi Szivárvány Óvoda meghívására, szakmaiságra épülő látogatást tettünk testvértelepülésünkön április 26-án.

2024. június 20. | Oktatás Bővebben

Közbeszerzést írnak ki a közvilágítás fejlesztésének második ütemére – erről is döntött májusi rendes ülésén a képviselő-testület, amelynek tagjai összesen húsz napirendi pontot tárgyaltak meg. Módosították a költségvetést is, és elhangzott, hogy egy trafót is kell vásárolniuk.

2024. június 19. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén.

2024. június 19. | Gazdaság Bővebben

Értesítjük a Tisztelt fogyasztóket, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2024. 06. 24-én és 06. 25-én (hétfőn és kedden) 22:00-tól 05:00 óráig Hálózatöblítési munkákat végez.

2024. június 18. | Gazdaság Bővebben

×