× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Őszi egészséghét az óvodában

|
2014. november 28. | Oktatás

A település egészségheti programjába az óvodánk is bekapcsolódott – az egészségnevelésünk mozgás népszerűsítésére vonatkozó részét helyeztük fókuszba, erre terveztünk feladatokat.

Az időjárás is kedvezett a szabadban megvalósítható játékos feladatok lebonyolításának – helyszínül az Ovifalu füves részét választottuk, így a jó levegő és a kellemes környezet is fokozta a mozgás nyújtotta pozitív hatások skáláját.

Kiemelten a kondicionális képességek – mint az erő, ügyesség, gyorsaság és állóképesség fejlesztésére állítottuk össze a gyakorlatokat – természetesen az óvodás korosztály életkori sajátosságait szem előtt tartva.

Volt csomagstaféta, vásári célba dobó játék, állatok mozgásának utánzása és Algyő természeti adottságait kihasználva töltéstúra is.

Az új mozgásfejlesztő eszközök (labdák) új impulzusokat mozgósítottak a gyermekek tevékenységeiben, motiválóan hatottak rájuk.

Kellemes hetet zártunk, melyben a tudatos pedagógia és az élményszerzés párosult.


kapcsolódó anyagok: Fotógaléria az eseményről

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×