× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Összeült a Gyevi Tanács

|
2020. november 24. | Önkormányzat

A járványügyi helyzet miatt hosszabb idő után ült össze újra a Gyevi Tanács. A tagok a polgármesteri hivatalban beszélték át az aktuális kérdéseket és egyeztettek a jövőbeli tervekkel kapcsolatban.

A korábban képviselőként helytálló tagok a mai napig aktívan részt vesznek Algyő életében, emiatt is fontosnak tartják, hogy a már megszületett és a még tárgyalás alatt álló fontos kérdésekről első kézből értesülhessenek. A tanácsot Molnár Áron polgármester hívja össze minden esetben, de a vírushelyzet miatt erre hosszabb időn keresztül nem volt lehetőség.

Az októberi tanácskozás egyik fő témája a Kastélykert utca és a Vásárhelyi utca karbantartásának, illetve felújításának kérdése volt. Ez ügyben a hivatal aláírásgyűjtést is kezdeményezett, hiszen ez az útszakasz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében van, így annak javítása nem az önkormányzat dolga. A tanács tagjai is fontosnak tartanák, hogy erre a kérdésre megfelelő megoldást találjanak. Hangsúlyos pont volt a megbeszélésen az aktuális és a jövő évi költségvetés alakulása. A polgármester elmondta, hogy ebben a kérdésben egyelőre fél évnél tovább nem lehet látni a fejleményeket. A hivatalnak is nehéz előre tervezni az iparűzési adó miatti kérdések végett.

A Gyevi Tanács résztvevői fontos szempontnak tartják a 2021-es költségvetés megalkotásakor a takarékoskodást és a kiadások minimalizálását. Mindezek függvényében az új bölcsőde építésén kívül nem javasolnak új, ilyen nagy horderejű beruházást. A korábban számításba vett útjavítási munkálatokat az önkormányzat igyekszik végrehajtani, ide sorolható a kikötőkhöz vezető utak, illetve a Hóvirág utca aszfaltozása, de tervben van a délnyugati lakópart második ütemének befejezése is. A hivatal megpróbál majd pályázni olyan támogatásokra, amelyekből egyéb korábban tervezett, de a megszorítások miatt nélkülözött projektek is megvalósíthatóak lennének.

Felmerült a régi sárga iskola sorsa, amely jelenleg meglehetősen rossz állapotban van, és megoldás nélkül tovább folytatódik az állagromlás. Az iskola sorsára eddig nem volt koncepció, jelenleg azonban felmerült a kérdés újra, hiszen egy helyi védettségű épületről van szó, amelyet a tanács tagjai mindenképpen igyekeznének megőrizni a falunak.

A jégpálya üzemeltetése is szóba került a tanácskozáson. A projekt első üteme készült el, a második ütemre, amely az öltözőépületet foglalja magában, illetve a harmadikra, amely pedig a parkolók kiépítését és a területrendezést takarja, még várni kell. A jégpálya üzemeltetése a Gyeviép Nkft.-hez kerül. A jelenlegi tervek alapján márciusig üzemel majd a pálya, addig jégkorong, a korcsolya, jégtánc és egyéb jeges sportok egyesületei bérlik majd a pályát, de emellett közönségkorcsolyázásra is lesz lehetőség.

Remélhetőleg a Gyevi Tanács gyakrabban ülhet össze a későbbiekben, hiszen fontos azoknak az embereknek a nézőpontja és felvetése az aktualitásokkal kapcsolatban, akik szeretnének tenni községünk mindennapjaiért.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×