× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Összefoglaló az őszi egészséghetekről

|
2013. december 05. | Egészség, életmód
2013. őszén a hagyományoknak megfelelően megrendeztük az Algyői Egészséghetek rendezvénysorozatot. Az idén október 21. és november 4. közötti egészségről szóló napokon előtérbe kerültek a megelőzést biztosító szűrővizsgálatok, tekintettel a tavaszi egészséghetek tapasztalataira, amelyek alátámasztották, hogy óriási igény mutatkozik a lakosság részéről a helyben megszervezett vizsgálatok elérhetőségére. Folytattuk az önkormányzati keretből (egészségügyi alap) finanszírozott ingyenes szűrővizsgálatok közül a legtöbb igényt kielégítő vizsgálatok szervezését, lebonyolítását: szívultrahang, hasi ultrahang, nőgyógyászati, urológiai, szemészeti szűrővizsgálatok.

A programsorozaton törekszünk az aktuális lakossági igényekre válaszolva az algyői intézményrendszer (Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Szivárvány Óvoda, ESZI, Bóbita Bölcsőde) rugalmas együttműködését kihasználva naprakész információkat továbbítani különböző témákban.

Az őszi egészséghetek alkalmával a korábbi felmérések, jelzések alapján a homeopátia és az elsősegélynyújtás témáit hoztuk közelebb a lakossághoz előadások formájában.

A homeopátiáról Csányi Mónika tartott előadást az ESZI Idősek Napközi Otthonában az idősebb korosztály számára, a Bóbita Bölcsődében kifejezetten a gyermekekre vonatkoztatva. Az előadó sok információs- és szóróanyaggal készült, valamint valamennyi felmerülő kérdésre alapos választ adott.

Az elsősegélynyújtásról dr. Kékes-Szabó Judit tartott kitűnő előadást a Szivárvány Óvodában megrendezett, mindenki számára elérhető, előadáson.

Mindkét előadó nagy sikert aratott felkészültségével, stílusával, és azzal, hogy a személyes kérdések megválaszolására bőven szántak időt.

A Borbála Fürdő az egészséghetekhez csatlakozva egész napos színes programmal várta az érdeklődőket október 26-án. Itt találkozni lehetett a Dévény Módszer Alapítvány szakembereivel, akik ingyenes szűrési lehetőséget biztosítottak az algyői szülők és gyermekeik számára, valamint különböző sportbemutatók (babaúszás, aquafitness, aquazumba stb.) és termékbemutatók (Bodzilla, Ezerjófű, Oriflame stb.)szerepeltek az egész napos program-sorozatban.

A szűrővizsgálatokra történő jelentkezés zökkenőmentes volt, tapasztalataink szerint az évi két alkalommal történő szűrések Algyő lakosságának igényeit kielégítik, az évek óta hagyománnyá vált egészséghetek menetét az emberek megismerték, várják és élnek a lehetőséggel.

A fentiek alapján elmondhatjuk, Algyő Nagyközség Önkormányzata az egészségmegőrzés területén is hagyományt tudott teremteni ezzel a programsorozattal, a lakosság megelégedettségére.

Köszönjük a munkacsoport tagjainak és a programok lebonyolításában részt vállalóknak idejüket és energiájukat, valamint a lakosságnak, hogy saját egészségmegőrzése érdekében élt a programsorozat adta lehetôségekkel.

Kérjük a lakosokat, hogy továbbra is jelezzék ötleteiket, igényeiket, véleményüket, esetleges önkéntes segítői szándékukat, amelyek megvalósulhatnak a következő, 2014.tavaszára tervezett programsorozatban.

Ötleteiket, hozzászólásaikat a következő címekre várjuk személyesen vagy írásban: Egyesített Szociális Intézmény, Algyő,Piac tér 17., algyoeszi@algyo.hu
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt Algyőieket, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2024. július 22. napjától 2024. augusztus 25. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2024. július 16. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Egyesített Szociális Intézmény Házi Gondozói Szolgálata pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony keretében házi gondozó munkakör betöltésére.

2024. július 15. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő, belterület 996 hrsz., a valóságban Algyő, Kastélykert utca 62. szám alatti üzlethelyiség (jelenleg Kínai üzlet) 2024. október 1. napjával kezdődő határozott/határozatlan idejű hasznosítására vonatkozóan.

2024. július 09. | Önkormányzat Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés 2024. július 08-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre.

2024. július 05. | Gazdaság Bővebben

×