× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Összefoglaló az őszi egészséghetekről

|
2013. december 05. | Egészség, életmód
2013. őszén a hagyományoknak megfelelően megrendeztük az Algyői Egészséghetek rendezvénysorozatot. Az idén október 21. és november 4. közötti egészségről szóló napokon előtérbe kerültek a megelőzést biztosító szűrővizsgálatok, tekintettel a tavaszi egészséghetek tapasztalataira, amelyek alátámasztották, hogy óriási igény mutatkozik a lakosság részéről a helyben megszervezett vizsgálatok elérhetőségére. Folytattuk az önkormányzati keretből (egészségügyi alap) finanszírozott ingyenes szűrővizsgálatok közül a legtöbb igényt kielégítő vizsgálatok szervezését, lebonyolítását: szívultrahang, hasi ultrahang, nőgyógyászati, urológiai, szemészeti szűrővizsgálatok.

A programsorozaton törekszünk az aktuális lakossági igényekre válaszolva az algyői intézményrendszer (Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Szivárvány Óvoda, ESZI, Bóbita Bölcsőde) rugalmas együttműködését kihasználva naprakész információkat továbbítani különböző témákban.

Az őszi egészséghetek alkalmával a korábbi felmérések, jelzések alapján a homeopátia és az elsősegélynyújtás témáit hoztuk közelebb a lakossághoz előadások formájában.

A homeopátiáról Csányi Mónika tartott előadást az ESZI Idősek Napközi Otthonában az idősebb korosztály számára, a Bóbita Bölcsődében kifejezetten a gyermekekre vonatkoztatva. Az előadó sok információs- és szóróanyaggal készült, valamint valamennyi felmerülő kérdésre alapos választ adott.

Az elsősegélynyújtásról dr. Kékes-Szabó Judit tartott kitűnő előadást a Szivárvány Óvodában megrendezett, mindenki számára elérhető, előadáson.

Mindkét előadó nagy sikert aratott felkészültségével, stílusával, és azzal, hogy a személyes kérdések megválaszolására bőven szántak időt.

A Borbála Fürdő az egészséghetekhez csatlakozva egész napos színes programmal várta az érdeklődőket október 26-án. Itt találkozni lehetett a Dévény Módszer Alapítvány szakembereivel, akik ingyenes szűrési lehetőséget biztosítottak az algyői szülők és gyermekeik számára, valamint különböző sportbemutatók (babaúszás, aquafitness, aquazumba stb.) és termékbemutatók (Bodzilla, Ezerjófű, Oriflame stb.)szerepeltek az egész napos program-sorozatban.

A szűrővizsgálatokra történő jelentkezés zökkenőmentes volt, tapasztalataink szerint az évi két alkalommal történő szűrések Algyő lakosságának igényeit kielégítik, az évek óta hagyománnyá vált egészséghetek menetét az emberek megismerték, várják és élnek a lehetőséggel.

A fentiek alapján elmondhatjuk, Algyő Nagyközség Önkormányzata az egészségmegőrzés területén is hagyományt tudott teremteni ezzel a programsorozattal, a lakosság megelégedettségére.

Köszönjük a munkacsoport tagjainak és a programok lebonyolításában részt vállalóknak idejüket és energiájukat, valamint a lakosságnak, hogy saját egészségmegőrzése érdekében élt a programsorozat adta lehetôségekkel.

Kérjük a lakosokat, hogy továbbra is jelezzék ötleteiket, igényeiket, véleményüket, esetleges önkéntes segítői szándékukat, amelyek megvalósulhatnak a következő, 2014.tavaszára tervezett programsorozatban.

Ötleteiket, hozzászólásaikat a következő címekre várjuk személyesen vagy írásban: Egyesített Szociális Intézmény, Algyő,Piac tér 17., algyoeszi@algyo.hu
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×