× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Összefoglaló az őszi egészséghetekről

|
2013. december 05. | Egészség, életmód
2013. őszén a hagyományoknak megfelelően megrendeztük az Algyői Egészséghetek rendezvénysorozatot. Az idén október 21. és november 4. közötti egészségről szóló napokon előtérbe kerültek a megelőzést biztosító szűrővizsgálatok, tekintettel a tavaszi egészséghetek tapasztalataira, amelyek alátámasztották, hogy óriási igény mutatkozik a lakosság részéről a helyben megszervezett vizsgálatok elérhetőségére. Folytattuk az önkormányzati keretből (egészségügyi alap) finanszírozott ingyenes szűrővizsgálatok közül a legtöbb igényt kielégítő vizsgálatok szervezését, lebonyolítását: szívultrahang, hasi ultrahang, nőgyógyászati, urológiai, szemészeti szűrővizsgálatok.

A programsorozaton törekszünk az aktuális lakossági igényekre válaszolva az algyői intézményrendszer (Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Szivárvány Óvoda, ESZI, Bóbita Bölcsőde) rugalmas együttműködését kihasználva naprakész információkat továbbítani különböző témákban.

Az őszi egészséghetek alkalmával a korábbi felmérések, jelzések alapján a homeopátia és az elsősegélynyújtás témáit hoztuk közelebb a lakossághoz előadások formájában.

A homeopátiáról Csányi Mónika tartott előadást az ESZI Idősek Napközi Otthonában az idősebb korosztály számára, a Bóbita Bölcsődében kifejezetten a gyermekekre vonatkoztatva. Az előadó sok információs- és szóróanyaggal készült, valamint valamennyi felmerülő kérdésre alapos választ adott.

Az elsősegélynyújtásról dr. Kékes-Szabó Judit tartott kitűnő előadást a Szivárvány Óvodában megrendezett, mindenki számára elérhető, előadáson.

Mindkét előadó nagy sikert aratott felkészültségével, stílusával, és azzal, hogy a személyes kérdések megválaszolására bőven szántak időt.

A Borbála Fürdő az egészséghetekhez csatlakozva egész napos színes programmal várta az érdeklődőket október 26-án. Itt találkozni lehetett a Dévény Módszer Alapítvány szakembereivel, akik ingyenes szűrési lehetőséget biztosítottak az algyői szülők és gyermekeik számára, valamint különböző sportbemutatók (babaúszás, aquafitness, aquazumba stb.) és termékbemutatók (Bodzilla, Ezerjófű, Oriflame stb.)szerepeltek az egész napos program-sorozatban.

A szűrővizsgálatokra történő jelentkezés zökkenőmentes volt, tapasztalataink szerint az évi két alkalommal történő szűrések Algyő lakosságának igényeit kielégítik, az évek óta hagyománnyá vált egészséghetek menetét az emberek megismerték, várják és élnek a lehetőséggel.

A fentiek alapján elmondhatjuk, Algyő Nagyközség Önkormányzata az egészségmegőrzés területén is hagyományt tudott teremteni ezzel a programsorozattal, a lakosság megelégedettségére.

Köszönjük a munkacsoport tagjainak és a programok lebonyolításában részt vállalóknak idejüket és energiájukat, valamint a lakosságnak, hogy saját egészségmegőrzése érdekében élt a programsorozat adta lehetôségekkel.

Kérjük a lakosokat, hogy továbbra is jelezzék ötleteiket, igényeiket, véleményüket, esetleges önkéntes segítői szándékukat, amelyek megvalósulhatnak a következő, 2014.tavaszára tervezett programsorozatban.

Ötleteiket, hozzászólásaikat a következő címekre várjuk személyesen vagy írásban: Egyesített Szociális Intézmény, Algyő,Piac tér 17., algyoeszi@algyo.hu
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×