× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Országúti virágoskert: a megye legszebb körforgalma Algyőn

|
2014. augusztus 06. | Napjaink
A 47-es algyői körforgalma ugyan állami úton van, mégis egy városi cég gondozza.

A megye egyik legszebb körforgalma a 47-esen látható, Algyőnél. Ez állami út, de a virágoskertet a helyi önkormányzat cége, a Gyeviép NKft. gondozza. Beültetik, kapálják, öntözik, amikor kell – erre most egy ideje nincs szükség. Minden virág szép.

A község a Magyar Közúttal kötött megállapodás értelmében tartja rendben a kétsávos, kivilágított körforgalmat, amely elsősorban a helybeliek számára fontos közlekedési csomópont. A Téglás utcáról itt lehet átjutni a vasútállomásra.


Régen ez volt a megye egyik legveszélyesebb helye, „fekete folt Csongrád megye baleseti térképén", ahogy az újság írta tizenöt évvel ezelőtt. 1996-ban terelősziget épült ide, ki is világították, de a helyzet nem javult. 1997 és 2001 között összesen 10 személyi sérüléses baleset történt, hatan vesztették életüket. A forgalomtervezők sokáig vizsgálták, hogyan lehetne biztonságossá tenni ezt a helyet, végül az országban akkor még ritkaságnak számító kétsávos, spirálos körforgalom mellett döntöttek, amelyet 2003 decemberében adtak át. A 150 millió forintos beruházáshoz Algyő 10 millió forinttal járult hozzá.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×