× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Önkéntes mentőszervezetet hoz létre az ALTE

|
2021. augusztus 23. | Rendőrség

Több mint 1100 településen működik hazánkban önkéntes mentőszervezet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőségének kezdeményezésére. Most a katasztrófavédelem megkeresése után Algyőn is önkéntes mentőszervezet jön létre, amit az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület (ALTE) hoz létre.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, a települési mentőcsoportok feladata főként az alapvető vízkár-elhárítási, valamint vezetésirányítási, logisztikai tevékenység. Mivel az ALTE munkája szorosan kapcsolódik a Tiszához, így az árvízvédelmi feladatok ellátása is illeszkedik a profiljukba.

Jelezte, most a megalakuláson dolgoznak és várják a jelentkezését azoknak, akik szeretnénk az önkéntes mentőcsoport tagjai lenni. A csatlakozási szándékot Füzesy Istvánnál kell jelezni.

Az elnök beszélt arról is, hogy szeptemberben katasztrófavédelmi gyakorlat lesz Algyőn, amiben már a most alakuló csoport is szeretne szerepet vállalni, hogy az árvízvédelmi feladatokat minél magasabb szinten sajátítsák el.

Megjegyezte, a szervezet az önkormányzattal együttműködve és a katasztrófavédelem iránymutatásával működik majd.

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×