× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Önkéntes mentőszervezetet hoz létre az ALTE

|
2021. augusztus 23. | Rendőrség

Több mint 1100 településen működik hazánkban önkéntes mentőszervezet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőségének kezdeményezésére. Most a katasztrófavédelem megkeresése után Algyőn is önkéntes mentőszervezet jön létre, amit az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület (ALTE) hoz létre.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, a települési mentőcsoportok feladata főként az alapvető vízkár-elhárítási, valamint vezetésirányítási, logisztikai tevékenység. Mivel az ALTE munkája szorosan kapcsolódik a Tiszához, így az árvízvédelmi feladatok ellátása is illeszkedik a profiljukba.

Jelezte, most a megalakuláson dolgoznak és várják a jelentkezését azoknak, akik szeretnénk az önkéntes mentőcsoport tagjai lenni. A csatlakozási szándékot Füzesy Istvánnál kell jelezni.

Az elnök beszélt arról is, hogy szeptemberben katasztrófavédelmi gyakorlat lesz Algyőn, amiben már a most alakuló csoport is szeretne szerepet vállalni, hogy az árvízvédelmi feladatokat minél magasabb szinten sajátítsák el.

Megjegyezte, a szervezet az önkormányzattal együttműködve és a katasztrófavédelem iránymutatásával működik majd.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×