× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Önkéntes mentőszervezetet hoz létre az ALTE

|
2021. augusztus 23. | Rendőrség

Több mint 1100 településen működik hazánkban önkéntes mentőszervezet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Polgári Védelmi Főfelügyelőségének kezdeményezésére. Most a katasztrófavédelem megkeresése után Algyőn is önkéntes mentőszervezet jön létre, amit az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesület (ALTE) hoz létre.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, a települési mentőcsoportok feladata főként az alapvető vízkár-elhárítási, valamint vezetésirányítási, logisztikai tevékenység. Mivel az ALTE munkája szorosan kapcsolódik a Tiszához, így az árvízvédelmi feladatok ellátása is illeszkedik a profiljukba.

Jelezte, most a megalakuláson dolgoznak és várják a jelentkezését azoknak, akik szeretnénk az önkéntes mentőcsoport tagjai lenni. A csatlakozási szándékot Füzesy Istvánnál kell jelezni.

Az elnök beszélt arról is, hogy szeptemberben katasztrófavédelmi gyakorlat lesz Algyőn, amiben már a most alakuló csoport is szeretne szerepet vállalni, hogy az árvízvédelmi feladatokat minél magasabb szinten sajátítsák el.

Megjegyezte, a szervezet az önkormányzattal együttműködve és a katasztrófavédelem iránymutatásával működik majd.

 

További hírek

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

2021. szeptember 20. | Sport Bővebben

Női kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 1. forduló: Levendula Hotel FKSE-Algyő–Kispest 36–31 (20–17)

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

Már csak az Algyő áll pontveszteség nélkül a megyei I. osztályban. A negyedik fordulóban a Tiszasziget elveszítette a veretlenségét, a péntek esti szegedi rangadó pedig döntetlennel ért véget.

2021. szeptember 15. | Sport Bővebben

A végéhez ért a Levendula Hotel FKSE-Algyő NB I/B-s női kézilabdacsapatának felkészülése. Farkas József tanítványai a hétvégén bemutatkozhatnak az új osztályban, az előző kiírás bronzérmese lesz a vendég a Fehér Ignác Általános Iskola Sportcsarnokában.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

Megvan az Algyő szezonbeli első győzelme. Az algyőiek korábban is lezárhatták volna a találkozót a játékot bátran felvállaló deszkiekkel szemben, végül egy öngóllal dőlt el végleg a három pont sorsa.

2021. szeptember 10. | Sport Bővebben

×