Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola a Comenius iskolai együttműködések folytatásaképpen az olasz partneriskolával, a Scuola Secondaria 1 grado „VIRGILIO”-val úgy döntött, hogy egy közös E-Twinning projekt létrehozásával továbbra is fenntartja a kapcsolatot. Az együttműködés fontos része a cserediák-kapcsolat: április 17–20. között 14 olasz diák 2 tanár vezetésével iskolánkba látogatott.

"> Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola a Comenius iskolai együttműködések folytatásaképpen az olasz partneriskolával, a Scuola Secondaria 1 grado „VIRGILIO”-val úgy döntött, hogy egy közös E-Twinning projekt létrehozásával továbbra is fenntartja a kapcsolatot. Az együttműködés fontos része a cserediák-kapcsolat: április 17–20. között 14 olasz diák 2 tanár vezetésével iskolánkba látogatott.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Olasz partneriskola Algyőn

|
2012. május 21. | Oktatás

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola a Comenius iskolai együttműködések folytatásaképpen az olasz partneriskolával, a Scuola Secondaria 1 grado „VIRGILIO”-val úgy döntött, hogy egy közös E-Twinning projekt létrehozásával továbbra is fenntartja a kapcsolatot.

Projektünk címe: Our local ecosystem (Helyi ökoszisztémánk). Ezen belül bemutatjuk egymás helyi természetes növény- és állatvilágát, itt különösen a Tisza sajátosságait. Az együttműködés fontos része a cserediák-kapcsolat: április 17–20. között 14 olasz diák 2 tanár vezetésével iskolánkba látogatott.

Vendégeinket algyői családoknál szállásoltuk el, hasonlóképpen a programban résztvevő diákjaink májusban olasz családok vendégszeretetét fogják élvezni. A három itt töltött napon számos közös élményben volt részünk: az iskola szépsége és újszerűsége lenyűgözte őket, csakúgy, mint a település rendezettsége, nyugalma. Algyőn megtekintették a Faluházban kiállított kézzel írott tojásokat, bejárták a Tisza-parti tanösvényünket, mint a projekt fő látványosságát. Szegeden városnéző programot szerveztük számukra, majd este magyar néptáncokat felvonultató táncházat szerveztünk részükre. A gyerekek nagyon élvezték a népzenét és a mozgást, örömmel ropták a táncot.

Másnap a Szegedi Vadasparkba látogattunk el. Délután pedig megtekintettük a magyar organikus
építészet kiváló alkotását, a Makói Hagymatikumot.

A búcsúesten játékos vetélkedőn mérhették össze tudásukat a magyar diákokkal. Nagy élmény volt számukra például a Limbó-hintózás, mert ők korábban ezt nem ismerték. Az utolsó estén – a szülôk felajánlásainak köszönhetôen – pazar lakomával vendégelhettük meg őket és a mi diákjainkat is. Az est fénypontja az olasz zászlót ábrázoló torta volt, melyet Vámos Zoltán cukrászmester ajánlott fel.

A kulturális- és szabadidős programot, az ehhez kapcsolódó közlekedést és étkezést az iskola biztosította. Az olasz gyerekek számára mély benyomást keltett a magyar vendégszeretet, gondolkodásmód, és már alig várják, hogy ezt a sok csodálatos élményt ők is biztosíthassák az algyői diákok számára.

 

További hírek

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

×