× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nyári gyermek táborok a Gyevikult Nkft. szervezésében

|
2020. július 30. | Oktatás

A Gyevikult Nkft. számos nyári táborral várta a gyerekeket az Algyői Tájházba, az Algyői Alkotóházba és az Algyői Faluházba.

Az Algyői Tájház két kézműves táborral szolgált hasznos időtöltéssel a táborozós gyerekek számára. Júniusban a Tájházi kézműves táborban, júliusban pedig a Hagyományőrző kézműves táborban próbálhattak ki többféle kézműves tevékenységet a résztvevő gyerekek.

Az Algyői Alkotóházban Kisművész táborunk is nagy sikert aratott. Itt Süli-Zakar Zita és Szabó Beáta mutatta meg a gyerekeknek az alkotó művészet rejtelmeit. Készültek agyagfigurák, nemezpárnák, gyöngyszövéssel karkötők.

Az Algyői Faluházban második alkalommal szerveztük meg az EFOP 3.3.2-16-2016-00349-es kódszámú pályázatunk Dráma táborát Szilágyi Annamária részvételével. A diákok nagy örömmel próbálták a színművésznő irányításával a tábori darabot, melyet az utolsó tábori napon be is mutattak a szülőknek.

A táborainkba a Napos Oldal Alapítvány munkatársa látogatott el, aki lehetőséget adott a gyerekeknek, hogy megismerhessék, milyen egy látássérült ember élete.

Az Algyői Vöröskereszt csoportja minden táborunkba hozott csokoládét a gyerekeknek.

Jövőre is várjuk a kézműveskedni és színészkedni vágyó gyerekeket!


Kapcsolódó galéria: Nyári gyermek táborok a Gyevikult Nkft. szervezésében (12 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×