× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nokta Norbert: kallódás után a csúcson

|
2014. december 17. | Napjaink

Hosszú kallódás után révbe érhet: az Algyő SK 25 éves ökölvívója, Nokta Norbert tehetségnek indult, ám több évre eltűnt, mígnem idén magyar bajnok lett – edzője, Oltványi Dávid és önmaga révén visszatért a boksz világába.

Előbb lett Tiranában ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes 46 és Isztambulban világbajnoki ötödik 54 induló között, mint korosztályos magyar bajnok. 2006 ennek ellenére kiválóan alakult az Algyő SK 25 éves bokszolója, Nokta Norbert számára, hiszen az említett eredményeket akkor érte el – majd nyolc évvel később, 2014-ben már a felnőttek között lett magyar bajnok.

– 2000 májusában Algyőn kezdtem el az ökölvívást, három évvel később pedig Hódmezővásárhelyre kerültem. És igen, 2006 valóban remekül sikerült, amelynek csúcspontja a nagykanizsai országos bajnokságon elért első hely volt – emlékezett vissza Nokta a kezdetekre. – Tavaly az 56 kilogrammban bronzérmes voltam az ob-n, így az idei 52 kilogrammos elsőség a legjobb felnőtt eredményem.

Mint látható, nyolc év kiesett Nokta bokszpályafutásából, azaz az említett eredménysor után nem folytatódott hasonló ívben a pályafutás.

– Megmondom őszintén, megviselt édesapám halála. Akkor két évre abba is hagytam a bokszot, mert dolgoznom kellett. Makacs ember vagyok, saját magammal is képes vagyok összeveszni, de az edzőm, Oltványi Dávid rávilágított arra, hogy kemény munka, kitartás kell, és annak nem marad el az eredménye. Szükség volt egy kis időre, míg visszarázódtam a bokszba, valamint arra, hogy Dávid higgyen bennem, és megmutassa az utat: így is lehet. Hatalmas élmény volt végigcsinálni, és a siker nagy lendületet adott a még több munkához – mondta Nokta.

A televíziós közvetítés révén sokan láthatták élőben is Nokta döntőjét a tatabányai Czifrik ellen – többek véleménye szerint közönségszórakoztató meccs volt.

– A döntő előtt felmértük az ellenfelet, akinél technikásabbnak és rutinosabbnak tartottam magam. Az első menetben meglepett minket, majd taktikát váltottunk, és agresszívebben kezdtem támadni, illetve folyamatosan ütöttem. Ha szépen bokszolok, szorosabb lett volna a meccs, mert ő magasabb, ezáltal hosszabb kezű, vívós öklöző. Végül egyhangú pontozással győztem, és készülhetek a Bocskai-emlékversenyre, illetve talán a válogatottságra is. Mindent meg lehet és tudok csinálni, csak én kellek hozzá, senki más! – mondta végül Nokta.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×