× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nokta Norbert: kallódás után a csúcson

|
2014. december 17. | Napjaink

Hosszú kallódás után révbe érhet: az Algyő SK 25 éves ökölvívója, Nokta Norbert tehetségnek indult, ám több évre eltűnt, mígnem idén magyar bajnok lett – edzője, Oltványi Dávid és önmaga révén visszatért a boksz világába.

Előbb lett Tiranában ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes 46 és Isztambulban világbajnoki ötödik 54 induló között, mint korosztályos magyar bajnok. 2006 ennek ellenére kiválóan alakult az Algyő SK 25 éves bokszolója, Nokta Norbert számára, hiszen az említett eredményeket akkor érte el – majd nyolc évvel később, 2014-ben már a felnőttek között lett magyar bajnok.

– 2000 májusában Algyőn kezdtem el az ökölvívást, három évvel később pedig Hódmezővásárhelyre kerültem. És igen, 2006 valóban remekül sikerült, amelynek csúcspontja a nagykanizsai országos bajnokságon elért első hely volt – emlékezett vissza Nokta a kezdetekre. – Tavaly az 56 kilogrammban bronzérmes voltam az ob-n, így az idei 52 kilogrammos elsőség a legjobb felnőtt eredményem.

Mint látható, nyolc év kiesett Nokta bokszpályafutásából, azaz az említett eredménysor után nem folytatódott hasonló ívben a pályafutás.

– Megmondom őszintén, megviselt édesapám halála. Akkor két évre abba is hagytam a bokszot, mert dolgoznom kellett. Makacs ember vagyok, saját magammal is képes vagyok összeveszni, de az edzőm, Oltványi Dávid rávilágított arra, hogy kemény munka, kitartás kell, és annak nem marad el az eredménye. Szükség volt egy kis időre, míg visszarázódtam a bokszba, valamint arra, hogy Dávid higgyen bennem, és megmutassa az utat: így is lehet. Hatalmas élmény volt végigcsinálni, és a siker nagy lendületet adott a még több munkához – mondta Nokta.

A televíziós közvetítés révén sokan láthatták élőben is Nokta döntőjét a tatabányai Czifrik ellen – többek véleménye szerint közönségszórakoztató meccs volt.

– A döntő előtt felmértük az ellenfelet, akinél technikásabbnak és rutinosabbnak tartottam magam. Az első menetben meglepett minket, majd taktikát váltottunk, és agresszívebben kezdtem támadni, illetve folyamatosan ütöttem. Ha szépen bokszolok, szorosabb lett volna a meccs, mert ő magasabb, ezáltal hosszabb kezű, vívós öklöző. Végül egyhangú pontozással győztem, és készülhetek a Bocskai-emlékversenyre, illetve talán a válogatottságra is. Mindent meg lehet és tudok csinálni, csak én kellek hozzá, senki más! – mondta végül Nokta.

 

További hírek

A MÁV vizsgálja a vasútvillamos menetrendjének lehetséges sűrítését, ugyanis a már több mint két éve Szeged és Hódmezővásárhely belvárosai között ingázó járaton egyre többen vannak, reggelente alig lehet felférni a szerelvényekre – értesült a Szegeder.

2024. február 29. | Napjaink Bővebben

A temető bejárati részén és a ravatalozó környékén 2024. március 1-én pénteken megkezdődnek a térkő felújítási munkálatok. A Gyeviép Nkft. által végzett beruházás várhatóan több hetet vesz igénybe.

2024. február 29. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata és az Algyői Könyvtár újabb sikeres pályázatot tudhat magáénak.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

Önkormányzatunk részt vett Makón a víziturizmus fejlesztésével foglalkozó konferencián. A Marost érintő határon átnyúló tervek mellett információt kaptunk a magyarországi víziturizmus fejlesztési irányairól, valamint az alsó-Tisza és a Maros aktív víziturisztikai fejlesztési terveiről.

2024. február 28. | Önkormányzat Bővebben

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

×