× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Női csontvázat talált az atkai gátőr

|
2009. június 30. | Rendőrség

Emberi maradványokat talált az atkai gátőr a Tisza árterében. A csontokat és a ruhát rendőrségi szakértő vizsgálja, a halál okát eddig nem tudták megállapítani. Az elhunyt nő volt.

Június 26-án, déltájban hívta föl a rendőröket az atkai gátőr azzal, hogy emberi maradványokat talált az ártérben, mialatt a vízállást ellenőrizte. Atka Algyőtől északra, öt kilométerre található, a Tisza itteni holtágához sokan járnak pihenni, ez az eset azonban az élő folyó hullámterében történt.

A gátőr azt mondta, rendszeresen járja az erdőt ő is, a vadászok is, de ott, ahol a holttest feküdt, az ösvénytől távol, mostanában nemigen járt. A maradványok a gáttól nyolcvan méterre voltak, a sűrűben. Valószínű, hogy egy áradás alkalmával hozta el idáig a Tisza a testet, és fönnakadhatott a bokrok között.

A gátőr korábban már talált holttestet, vízben, ez a mostani eset azonban sokkal jobban megviselte, mert meg kellett várnia a rendőröket, és a helyszínelés közben is szükség volt rá. Azt mondja, a látványt azóta sem tudja kiverni a fejéből.

Szenti Szabolcs rendőr hadnagy, a megyei főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre azt mondta, hogy a helyszíni szemlén a rendőrorvos azt állapította meg, hogy ezek a csontok egy nő földi maradványai. A halál okát azonban ott nem lehetett meghatározni, a maradványokat elvitték, és most további szakértői vizsgálatok következnek. Az ügyben közigazgatási eljárást indított a Szegedi Rendőrkapitányság. Céljuk természetesen az is, hogy kiderítsék – többek között a ruhamaradványok segítségével –, ki lehetett az elhunyt.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×