× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Női csontvázat talált az atkai gátőr

|
2009. június 30. | Rendőrség

Emberi maradványokat talált az atkai gátőr a Tisza árterében. A csontokat és a ruhát rendőrségi szakértő vizsgálja, a halál okát eddig nem tudták megállapítani. Az elhunyt nő volt.

Június 26-án, déltájban hívta föl a rendőröket az atkai gátőr azzal, hogy emberi maradványokat talált az ártérben, mialatt a vízállást ellenőrizte. Atka Algyőtől északra, öt kilométerre található, a Tisza itteni holtágához sokan járnak pihenni, ez az eset azonban az élő folyó hullámterében történt.

A gátőr azt mondta, rendszeresen járja az erdőt ő is, a vadászok is, de ott, ahol a holttest feküdt, az ösvénytől távol, mostanában nemigen járt. A maradványok a gáttól nyolcvan méterre voltak, a sűrűben. Valószínű, hogy egy áradás alkalmával hozta el idáig a Tisza a testet, és fönnakadhatott a bokrok között.

A gátőr korábban már talált holttestet, vízben, ez a mostani eset azonban sokkal jobban megviselte, mert meg kellett várnia a rendőröket, és a helyszínelés közben is szükség volt rá. Azt mondja, a látványt azóta sem tudja kiverni a fejéből.

Szenti Szabolcs rendőr hadnagy, a megyei főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre azt mondta, hogy a helyszíni szemlén a rendőrorvos azt állapította meg, hogy ezek a csontok egy nő földi maradványai. A halál okát azonban ott nem lehetett meghatározni, a maradványokat elvitték, és most további szakértői vizsgálatok következnek. Az ügyben közigazgatási eljárást indított a Szegedi Rendőrkapitányság. Céljuk természetesen az is, hogy kiderítsék – többek között a ruhamaradványok segítségével –, ki lehetett az elhunyt.

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×