× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nincs környezeti kár Algyőnél

|
2014. április 03. | Napjaink
Környezetvédelem a határon átnyúló területeken címmel valósított meg közös projektet a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a DEAK Kooperációs Kutatási Nonprofit Zrt. együttműködve egy újvidéki intézettel.

– Algyő területéről származó környezeti mintákat vizsgáltunk a vízből, a levegőből, a talajból, illetve az emberek vizeletmintáját. Azt próbáltuk kimutatni, hogy kerülnek-e a környezetbe a kőolaj-kitermelés kapcsán káros bomlástermékek, amelyek egészségkárosodást okozhatnak. Az eredmény az lett, hogy szerencsére nem találhatók meg ezek az anyagok. Egy évig tartott a vizsgálat. Újvidéken egy előző vizsgálat alkalmával kiderült, hogy vannak olyan bomlástermékek, amelyek bekerültek a környezeti elemekbe, és ennek a kiküszöbölése volt a cél – beszélt a projektről szerdán Tombácz Zsuzsanna Csongrád megyei tiszti főorvos.
 

További hírek

A Szegedi Vízmű tájékoztatása szerint a Bartók Béla utca elején egy ivóvíz bekötővezeték hibájának javítása miatt időszakos vízhiány tapasztalható a környéken. Várhatóan kora délután visszaáll a szolgáltatás.

2022. május 25. | Gazdaság Bővebben

A Szegedi Vízmű Zrt. munkatársai vízmérő leolvasást tartanak Algyő egész területén a 2022. május 22. és 25. közötti időszakban.

2022. május 23. | Gazdaság Bővebben

A FER Tűzoltóság Kft. algyői létesítményi tűzoltósága 2022. május 24-25-26. napján 9:00 órától tűzoltási gyakorlatot tart, a MOL Nyrt. DS Logisztika – ATM, Algyő telephelyén.

2022. május 17. | Rendőrség Bővebben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízásából a Szerocor Konzorcium földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség belterületén. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2022. május 20-án (pénteken) a napnyugta utáni időszakban

2022. május 17. | Gazdaság Bővebben

Szegeden a múzeumtól indult reggel a toborzó futás mai etapja, amely 10 órakor ért Algyőre. A falu táblájánál helyi futók is csatlakoztak az éppen távot teljesítő katonához.

2022. május 16. | Rendőrség Bővebben

×