× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Német nyelvű versmondó verseny Hódmezővásárhelyen

|
2014. március 11. | Oktatás
Január végén első alkalommal vettek részt iskolánk tanulói a Németh László Gimnázium, Általános Iskola német nyelvű versmondó versenyén. A diákok egy kötelező és egy szabadon választott verset adtak elő. Az 5–6. évfolyam kötelező verse: Josef Guggenmos Erlebnis, a 7–8. évfolyam verse Rainer Maria Rilke Herbsttag. Diákjaink sikeresen szerepeltek: a 7–8. kategóriában I. helyezést ért el Szekeres Laura 7. osztályos; az 5–6. kategóriában I. lett Gyenge Réka 6.b, II. lett Bura Alexandra 6.b osztályos tanuló. Bezdán Mihály 5.a, Molnár Judit és Zakar Zsanett 5.b osztályos tanulók is dicséretet kaptak a zsűritől. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Köszönet a szülői támogatásért, különösen Molnár Judit és Bezdán Mihály szüleinek, akik eljuttattak minket a versenyre.
 

További hírek

Szeptember elsején ünnepelte születésnapját, az algyői Bóbita Bölcsőde, ugyanis 2007 őszén nyitotta meg kapuit. Az intézmény az elmúlt 15 évben mintegy 400 kisgyermek számára biztosított ellátást.

2022. szeptember 24. | Bővebben

Zsinórban harmadjára nyert az Algyő, pedig sokáig pontszerzésre állt az FK 1899 Szeged, viszont a végén a hazaiaknak sikerült feltörniük a szegediek kapuját, és ezzel felléptek a dobogó harmadik fokára.

2022. szeptember 23. | Sport Bővebben

A központi címregiszterről és a címkezelésről szóló kormány rendelet bekezdése értelmében a Kormány címképzésért felelős szervként, az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjét jelölte ki.

2022. szeptember 22. | Önkormányzat Bővebben

A település a rendszerváltás után önállósult, levált Szegedről. Azóta az itt olajkutakat működtető Moltól érkező iparűzési adónak köszönhetően gazdag településnek számít. Illetve: annak számított.

2022. szeptember 22. | Napjaink Bővebben

Felhívom a figyelmet, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt méhegészségügyi települési zárlatot rendelt el – a csatolt térkép alapján – az alábbi területre

2022. szeptember 21. | Bővebben

×