× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Német ejtőernyősök községünkben

|
2014. július 20. | Napjaink
A Csongrád Megyei MATASZ és a Szegedi Ejtőernyős Klub meghívására Szegedre érkezett a Német ejtőernyős válogatott 6 fős csapata. Részt vettek a június 10–15. közötti XIII. MEBSZ MATASZ Bajtársi találkozó, ejtőernyős tábor és négytusa verseny rendezvényein is.

A „felkészülés” keretében Algyőre látogattak, ahol fogadta őket a település első embere, Herczeg József polgármester. A delegációt tájékoztatta a település múltjáról, jelenéről és a fejlődés várható irányáról, az itt élő emberek életéről.

A vendégek vezetője, George Weiland alezredes elmondta, hogy már évek óta van kapcsolat a MATASZ ejtőernyős szakosztályával. Rendszeresen indulnak a hagyományos négytusa versenyen. Ez lövészet, úszás, terepfutás és ejtőernyős célba ugrás versenyszámokból áll. Csorba József tartalékos főhadnagy kiemelkedő munkájának érdeme, hogy folyamatosan javul a kapcsolat és szívesen jönnek Szegedre.

A polgármesternél tett látogatást követően Fróman Gábor t. mk. őrnagy a település közbiztonsági referense kíséretében felkeresték a Szabadidőközpontot. Megtekintették a technikai park eszközeit. Az An-2 tipusú repülőgépről elismerően szóltak. Ugyanis ilyen repülőgépből már többször is hajtottak végre ejtőernyős ugrást.

A településen meglátogatták a Borbála Fürdőt, a Fehér Ignác Általános Iskolát és a Sportközpontot. A látogatás befejezéseként a Tisza parton érdeklődéssel nézték az egyedülálló eseményt, a páratlan látványosságot a „Tiszavirágzást”, amit fényképen megörökítettek, majd megígérték, hogy jövőre ismerőseikkel, családtagjaival szívesen jönnek vissza, Algyőre a szállodába és felújított Borbála Fürdőbe.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×