× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nem lehet szegedi bérlettel utazni három vonalon

|
2013. január 04. | Napjaink

Az algyőiek, a Fehértói halgazdasághoz, valamint Sziksósfürdőre utazók eddig a szegedi helyi tömegközlekedésben használt bérlettel utazhattak a helyközi járatokon. Január 1-jével azonban ez a lehetőség megszűnt, mivel a szegedi önkormányzat és a Tisza Volán Zrt. erről szóló megállapodását nem hosszabbították meg.

Algyői nyugdíjas olvasónk arról kapott értesítést a Tisza Volán Zrt.-től, hogy 2013. január 1-jétől az Algyő és Szeged között közlekedő buszokra nem lehet a szegedi nyugdíjasbérletet kiváltani. A jövőben évi 16 alkalommal utazhat 50 százalékos kedvezménnyel, amennyiben még nem töltötte be a 65-öt, és csak a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezménye maradt meg. Az asszony felháborítónak tartja, hogy 11 ezer 900 forintos dolgozói bérletet kell vásárolnia, ha Szegedre szeretne utazni.

A panaszra Káity Károly, a Tisza Volán Zrt. forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója válaszolt. Megerősítette: az algyői helyközi járatokon a múlt év végéig szegedi helyi bérlettel lehetett utazni, egy, a szegedi önkormányzat és a Tisza Volán Zrt. közötti külön megállapodás alapján. Ez azonban lejárt, az új évtől Algyő és Szeged között már a helyközi közlekedésre vonatkozó feltételek és díjak érvényesek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), valamint a Tisza Volán Zrt. által aláírt közszolgáltatási szerződés szerint. Káity Károly elmondta: 2013. január 1-jétől csak a helyközi közlekedés kedvezményeit lehet majd alkalmazni, a társaságnak nem áll módjában saját hatáskörben az NFM-mel megkötött szerződésben foglaltaktól eltérő kedvezményt adni. A buszok viszont idén már nem a Víztorony térig szállítják az algyőieket, hanem beviszik őket a Mars térig, így nem kell még pluszban helyi bérletet is vásárolniuk.

Nem csak az algyői vonalon élt ez a kedvezmény: a szegedi önkormányzattal aláírt megállapodás a Fehértói halgazdasághoz, valamint a Sziksósfürdőre utazóknak is kedvezett a korábbiakban. Január 1-jével viszont már ezeken a vonalakon is a helyközi tarifák és bérletek érvényesek. A sziksósiaknak viszont – szemben az algyőiekkel – van egy helyi autóbuszvonaluk, a 7F, amelyen új járatokat helyeztek forgalomba, Fehértóra pedig az új, 79H jelzésű buszokkal lehet eljutni.

  

 

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×