× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Negyvennel is több gyermek született egy év alatt

|
2021. október 19. | Egészség, életmód

Egyre többen élnek a községben, ezt a jelentős számú gyermekszületések, valamint a település vonzóbbá tétele is elősegíti. Hét év alatt 10 százaléknál is nagyobb növekedés volt a lakosságszámban. Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából idén is köszöntötték az újszülötteket a faluházban.

Szeptember 11-én Algyő már harmadjára csatlakozott az Anyatejes Táplálás Világnapjához, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a csecsemők természetes táplálására. A Faluházban megtartott eseményen az önkormányzat és az Algyői Egyesített Szociális Intézmény köszöntötte a tavaly és idén szeptember között született 46 gyermeket és azok szüleit.

Molnár Áron polgármester jelezte, ez az egyik kedvenc programja az évben, mert ez visszaigazolás is számára, hiszen amikor polgármester lett, akkor a legfontosabb célja a lakosságszám csökkenésének megállítása volt. Hozzátette, ha minden program olyan jól sikerül, mint ez, akkor sok pozitív dolog lesz majd Algyőn, ugyanis nemcsak megállították, hanem növelték is a lélekszámot, hét év alatt 5088-ról 5640-re. Tehát 10 százalék feletti növekedést értek el.

Hangsúlyozta, az eddig elért célok közül talán erre a legbüszkébb, de sokat is tettek azért, hogy mindez megvalósuljon. Ehhez járult hozzá a dél-nyugati lakóövezetben a telkek kialakítása, házasulandók támogatása, az újszülött érkezésekor járó 100 ezer forintos támogatás, valamint az intézmények folyamatos fejlesztése is.

Megjegyezte, az ünnepségen jelenlévő gyermekek vélhetően már az új bölcsődét élvezhetik majd, hiszen a tervek szerint az jövő szeptemberre készül el.

A babák üdvözlése után Farkas Attila családterapeuta tartott előadást, amelyen arra kérte a szülőket, hogy ne spórolják meg a közös családi élményeket. A szakember szerint ugyanis az nem baj, ha a gyermek fejlődés közben szerteágazik, azonban lennie kell egy kapocsnak, ami mindezt összeköti. Ennek a kapocsnak pedig a közös élményeknek kell lenniük.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

A közlekedési szokások és igények megismerése érdekében Algyő vonatkozásában elkészült egy mobilitási kérdőív, amely két irányt érint, egyrészt a lakosságit (Algyő belterület), illetve a munkahelyit (MOL ipartelep, Jura Ipari Park).

2023. december 02. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyői Nőegylet idén is csodaszép adventi koszorút készített a községnek.

2023. december 02. | Napjaink Bővebben

Budapesten, a Szent Gellért Csarnokban rendezték meg a 2. Zen Power Taekwon-do Kids Hatpróba nevű versenyt, ahol az utánpótláskorú harcművészek mérethették meg magukat küzdelem, formagyakorlat, erőmérő, elmélet, gyorsaság és speciáltechnika állomásokon.

2023. december 01. | Sport Bővebben

×