× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Negyvennel is több gyermek született egy év alatt

|
2021. október 19. | Egészség, életmód

Egyre többen élnek a községben, ezt a jelentős számú gyermekszületések, valamint a település vonzóbbá tétele is elősegíti. Hét év alatt 10 százaléknál is nagyobb növekedés volt a lakosságszámban. Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából idén is köszöntötték az újszülötteket a faluházban.

Szeptember 11-én Algyő már harmadjára csatlakozott az Anyatejes Táplálás Világnapjához, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a csecsemők természetes táplálására. A Faluházban megtartott eseményen az önkormányzat és az Algyői Egyesített Szociális Intézmény köszöntötte a tavaly és idén szeptember között született 46 gyermeket és azok szüleit.

Molnár Áron polgármester jelezte, ez az egyik kedvenc programja az évben, mert ez visszaigazolás is számára, hiszen amikor polgármester lett, akkor a legfontosabb célja a lakosságszám csökkenésének megállítása volt. Hozzátette, ha minden program olyan jól sikerül, mint ez, akkor sok pozitív dolog lesz majd Algyőn, ugyanis nemcsak megállították, hanem növelték is a lélekszámot, hét év alatt 5088-ról 5640-re. Tehát 10 százalék feletti növekedést értek el.

Hangsúlyozta, az eddig elért célok közül talán erre a legbüszkébb, de sokat is tettek azért, hogy mindez megvalósuljon. Ehhez járult hozzá a dél-nyugati lakóövezetben a telkek kialakítása, házasulandók támogatása, az újszülött érkezésekor járó 100 ezer forintos támogatás, valamint az intézmények folyamatos fejlesztése is.

Megjegyezte, az ünnepségen jelenlévő gyermekek vélhetően már az új bölcsődét élvezhetik majd, hiszen a tervek szerint az jövő szeptemberre készül el.

A babák üdvözlése után Farkas Attila családterapeuta tartott előadást, amelyen arra kérte a szülőket, hogy ne spórolják meg a közös családi élményeket. A szakember szerint ugyanis az nem baj, ha a gyermek fejlődés közben szerteágazik, azonban lennie kell egy kapocsnak, ami mindezt összeköti. Ennek a kapocsnak pedig a közös élményeknek kell lenniük.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×