× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Negyvennel is több gyermek született egy év alatt

|
2021. október 19. | Egészség, életmód

Egyre többen élnek a községben, ezt a jelentős számú gyermekszületések, valamint a település vonzóbbá tétele is elősegíti. Hét év alatt 10 százaléknál is nagyobb növekedés volt a lakosságszámban. Az Anyatejes Táplálás Világnapja alkalmából idén is köszöntötték az újszülötteket a faluházban.

Szeptember 11-én Algyő már harmadjára csatlakozott az Anyatejes Táplálás Világnapjához, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a csecsemők természetes táplálására. A Faluházban megtartott eseményen az önkormányzat és az Algyői Egyesített Szociális Intézmény köszöntötte a tavaly és idén szeptember között született 46 gyermeket és azok szüleit.

Molnár Áron polgármester jelezte, ez az egyik kedvenc programja az évben, mert ez visszaigazolás is számára, hiszen amikor polgármester lett, akkor a legfontosabb célja a lakosságszám csökkenésének megállítása volt. Hozzátette, ha minden program olyan jól sikerül, mint ez, akkor sok pozitív dolog lesz majd Algyőn, ugyanis nemcsak megállították, hanem növelték is a lélekszámot, hét év alatt 5088-ról 5640-re. Tehát 10 százalék feletti növekedést értek el.

Hangsúlyozta, az eddig elért célok közül talán erre a legbüszkébb, de sokat is tettek azért, hogy mindez megvalósuljon. Ehhez járult hozzá a dél-nyugati lakóövezetben a telkek kialakítása, házasulandók támogatása, az újszülött érkezésekor járó 100 ezer forintos támogatás, valamint az intézmények folyamatos fejlesztése is.

Megjegyezte, az ünnepségen jelenlévő gyermekek vélhetően már az új bölcsődét élvezhetik majd, hiszen a tervek szerint az jövő szeptemberre készül el.

A babák üdvözlése után Farkas Attila családterapeuta tartott előadást, amelyen arra kérte a szülőket, hogy ne spórolják meg a közös családi élményeket. A szakember szerint ugyanis az nem baj, ha a gyermek fejlődés közben szerteágazik, azonban lennie kell egy kapocsnak, ami mindezt összeköti. Ennek a kapocsnak pedig a közös élményeknek kell lenniük.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×