× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Negyed évszázados önállóságát ünnepelte Algyő

|
2022. november 04. | Önkormányzat

Községünk már 25 éve éli életét függetlenül Szegedtől, hiszen 1997. október 1-jével önállóan folytatta mindennapjait. Az eltelt időszak alatt számos fejlesztés történt, rengeteg közös rendezvényen vagyunk túl, sok-sok emlékkel gyarapodott a lakók szíve. Az ez alkalomból szervezett Algyő Napja rendezvénysorozat méltóképpen szerette volna megünnepelni ezt az évfordulót.

20221104-algyo25-0.jpg (351 KB)Szeptember 30-án a hagyományokhoz híven az önkormányzat koszorúval tisztelgett a falu díszpolgárainak domborműveinél és sírhelyeinél. A megemlékezés virágait rövid életrajzi áttekintés után Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester helyezte el. Aznap délután pedig egy igazán különleges kiállítást nyílt meg a Faluház galériáján Algyő ezeréves kincsei címmel, amelyet a Móra Ferenc Múzeumból kapott községünk kölcsön, és december 15-éig tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás Algyőn és környékén feltárt régészeti leleteket mutat be, amelyek azt hivatottak igazolni, hogy a település már sok-sok éve lakott terület.

20221104-algyo25-1.jpg (338 KB)Október 1-jén az ünnepi képviselő-testületi ülés keretein belül kapták meg kitüntetéseiket Algyő díjazottjai. Elismerő oklevelet kapott Bába István, Bús Edéné, Janek Erzsébet, Kecskemétiné Hegyi Edit, Malustyik Mihályné, Tanácsné Németh Erzsébet és Zsarkó Dániel Péter. Alkotói díjban részesült Bogár-Szabó Bálint és Hegedűs Edit. Algyő Nagyközségért kitüntetést kapott Fazakas Attila és Katona Antal.

Délután 3 órától pedig indultak a programok, amelyekre a rossz idő ellenére nagyon sokan kilátogattak. A XI. Délalföldi Harmonikafesztivál részeként idén igen különleges előadásokat hallgathatott meg a nagyérdemű, hiszen fiatalok ütős hangszerekkel tették még színesebbé a programot, illetve Pecze Zsófi fülbemászó sanzonokat énekelt. Az önkormányzat idén a Levendula Hotel közreműködésével remek babgulyással vendégelte meg a programokra kilátogatókat. Sihel Ferry a mulatni vágyókat szórakoztatta, 20221104-algyo25-6.jpg (89 KB)Opitz Barbit nagyon várták a rajongói. Hauber Zsolt az egykori Bonanza Banzáj örökzöldjeit szólaltatta meg zenekarával, sokan táncra is perdültek a jól ismert dallamokra. Az idei sztárvendég az Ámokfutók volt. Kozsó nagyszerű bulit varázsolt, amely nemcsak a fülbemászó, kívülről fújt daloknak volt köszönhető, hanem a művész közvetlenségének is, hiszen nemcsak a színpadra invitálta rajongóit, hanem lement a közönség közé, és együtt énekelt velük. Az este még ekkor sem ért véget, hiszen akinek még volt energiája szórakozni, az Dj. Kovi és Dj. Light keverésére tombolhatta ki magát.

20221104-algyo25-5.jpg (130 KB)Bár esővel indult a délután, estére megtelt a sátor és telt ház fogadta a fellépőket. A Gyevikult Nkft. idén is igyekezett minden korosztály kedvében járni, ami a közönség sorait nézve sikerült is. A színpadi események mellett bazáros, cukorkaárus és büfé is várta az érdeklődőket. A nagy rendezvénysátor alatt pedig nyugodtan lehetett enni-inni, beszélgetni és később táncra is perdülni.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

×