× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Napelemes rendszer telepítése Algyő településen

|
2015. július 02. | Önkormányzat
46 579 583 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével korszerűsítették az Algyő Nagyközség Önkormányzat fenntartásában működő Faluház és Általános Iskola villamos energia rendszerét. A fejlesztés célja az ingatlanok fenntartási költségeinek, elsősorban a villamos energia költségek csökkentése megújuló energiaforrás segítségével.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében Algyő Nagyközség Önkormányzat több mint 46 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert napelemes megújuló erőforrás segítségével történő korszerűsítésre.

A projekt keretében a napelemes rendszer telepítésére két épületen került felszerelésre. A Faluház épületére kerülő technológia 56 darab KS-250 P napelem modulból áll, melyek felszerelésre és beüzemelésre került, a napelemek által felvett energiát pedig 1 darab Fronius SYMO 15.0-3-M inverter tölti vissza a hálózatra. Az Általános Iskola épületére 200 darab KS-250 P napelem került felszerelésre, s beüzemelésre, amelyhez három darab Fronius SYMO 12.5-3M inverter és egy darab Fronius IG PLUS 150V-3 inverter kapcsolódik s a felvett energiát visszatölti a hálózatra.

A projekt közvetlen célja, hogy a fenti épület működési költségeit csökkentse, így a projekt eredményeként az Önkormányzat működési költségekre fordított kiadásai csökkennek. Az épület tetőszerkezetére 64 kW-os beépített napelem teljesítményű hálózatra köthető háztartási kiserőmű kiépítése megtörtént, ezzel jelentősen csökkentve a fenntartási költségeket.

A projekt közvetlen célcsoportja mindezekből adódóan a település lakossága. Közvetett módon pedig az ország egész lakossága, hiszen a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökken a káros anyag kibocsátás, elsősorban a szén-dioxid mértéke, ami jelentősen hozzájárul az üvegházhatás kialakulásához.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Kedvezményezett neve: Algyő Nagyközség Önkormányzat
Projekt címe: Napelemes rendszer telepítése Algyő településen
Szerződött támogatás összege: 46 579 583 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a napelemes rendszer került felszerelésre az Önkormányzat két épületére, melyek az alábbiak:

Faluház épületére:

  • 56 darab KS-250 P napelem modulból
  • 1 darab Fronius SYMO 15.0-3-M inverter
Általános Iskola épületére:
  • 200 darab KS-250 P napelem
  • 3 darab Fronius SYMO 12.5-3M inverter 
  • 1 darab Fronius IG PLUS 150V-3 inverter
Projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2015.08.03.
Projekt azonosító száma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0087
 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×