× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nagycsaládosok és idősek kaptak kalácsot Algyőn

|
2021. április 03. | Napjaink

Algyőn már hagyománnyá vált, hogy fonott kaláccsal segíti a helyi rászoruló családokat és időseket a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezete. Nagycsütörtökön nyolcvan, igen méretes kalácsot osztottak szét a nagycsaládosok és az egyedül élő nyugdíjasok között a régi fehér iskola épülete előtt.

Természetesen a járványügyi szabályok betartásával zajlott az adakozás. Azoknak, akik nem tudtak elmenni a kalácsosztásra, házhoz vitték az ajándékot.

Lapunknak a szervezet képviselője, Gonda Károlyné elmondta, ezzel szeretnék segíteni helyben a nehezebb körülmények között élők ünneplését, melyhez az önkormányzat is hozzájárul minden évben jelentősebb összeggel. Kiderült, van olyan család, ahol kilenc gyermeket nevelnek, oda két kalács jutott. A húsvéti finomságot ezúttal is a tápéi Balázs András péktől rendelték.

Emellett volt huszonöt olyan család és idős, akiknek tartós élelmiszereket tartalmazó csomag is jutott, ezt Miklós Attila élelmiszerbolt-tulajdonos ajánlotta fel, valamint a templomban is volt adománygyűjtés Fazakas Attila plébános kezdeményezésére.

Azt, hogy ki kapjon most húsvéti ajándékot, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény, valamint a helyi bölcsőde, óvoda és iskola dolgozói által összeállított lista alapján döntötték el.

Gonda Károlyné kiemelte, folyamatosan azon dolgoznak, hogy segítsenek a helyben élőknek, miközben véradásokat is rendeznek, hiszen erre most még inkább szükség van a járványhelyzetben. A következő véradó esemény április 24-én lesz a faluházban.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Végéhez értek a Csongrád-Csanád megyei labdarúgó-bajnokságok az ifjúságiaknál: a B csoportban komoly harcot hozhat az idény második fele, és az őszi bajnoki cím kérdése is nyitott.

2021. december 02. | Sport Bővebben

A lényeg, hogy nyertek a férfiak, míg a női csapat mindenben alul maradt Orosházán.

2021. december 02. | Sport Bővebben

Az Algyői Nőegylet a hagyományokhoz híven idén is elkészítette a falu adventi koszorúját. A csodálatos alkotás adventben a Fő teret dísziti.

2021. november 30. | Kultúra Bővebben

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott.

2021. november 29. | Sport Bővebben

Egy korábbról elhalasztott találkozót pótoltak a labdarúgó megyei I.-ben, ahol az Algyő a sereghajtó ContiTech-Apátfalvát fogadta.

2021. november 29. | Sport Bővebben

×