× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nagycsaládosok és idősek kaptak kalácsot Algyőn

|
2021. április 03. | Napjaink

Algyőn már hagyománnyá vált, hogy fonott kaláccsal segíti a helyi rászoruló családokat és időseket a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezete. Nagycsütörtökön nyolcvan, igen méretes kalácsot osztottak szét a nagycsaládosok és az egyedül élő nyugdíjasok között a régi fehér iskola épülete előtt.

Természetesen a járványügyi szabályok betartásával zajlott az adakozás. Azoknak, akik nem tudtak elmenni a kalácsosztásra, házhoz vitték az ajándékot.

Lapunknak a szervezet képviselője, Gonda Károlyné elmondta, ezzel szeretnék segíteni helyben a nehezebb körülmények között élők ünneplését, melyhez az önkormányzat is hozzájárul minden évben jelentősebb összeggel. Kiderült, van olyan család, ahol kilenc gyermeket nevelnek, oda két kalács jutott. A húsvéti finomságot ezúttal is a tápéi Balázs András péktől rendelték.

Emellett volt huszonöt olyan család és idős, akiknek tartós élelmiszereket tartalmazó csomag is jutott, ezt Miklós Attila élelmiszerbolt-tulajdonos ajánlotta fel, valamint a templomban is volt adománygyűjtés Fazakas Attila plébános kezdeményezésére.

Azt, hogy ki kapjon most húsvéti ajándékot, az Algyői Egyesített Szociális Intézmény, valamint a helyi bölcsőde, óvoda és iskola dolgozói által összeállított lista alapján döntötték el.

Gonda Károlyné kiemelte, folyamatosan azon dolgoznak, hogy segítsenek a helyben élőknek, miközben véradásokat is rendeznek, hiszen erre most még inkább szükség van a járványhelyzetben. A következő véradó esemény április 24-én lesz a faluházban.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×