× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nagy sikere van az Algyői Gyermek Labdarúgó Ligának

|
2021. július 17. | Sport

Két korosztály számára rendezett többfordulós tornát az Algyő SK a sportpályán. A hét klub részvételével zajló kezdeményezés remek lehetőséget biztosít a kis labdarúgóknak, a tervek szerint a következő években is megrendeznék az Algyői Gyermek Labdarúgó Ligát.

A 2020-21-es szezonban indult el az Algyő Gyermek Labdarúgó Liga nevű tornarendszer, amely U9-es és U11-es korosztályban, hét klub részvételével zajlik, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia két csapattal vett részt a tornán. Három tavaszi és három őszi fordulót rendeztek, a sorsolás után a nyolc csapat két négyes csoportra oszlott, majd az első két csapat a felső-, míg a harmadik-negyedik csapat az alsóházban folytatta, ahonnan kieshettek és fel is juthattak a csapatok, így folyamatosan kiegyenlített meccseken vehettek részt a kicsik. Az őszi utolsó fordulót ugyan a koronavírus miatt nem tudták megrendezni, de a többi öt fordulót megrendezték az algyői sportpályán. Az U9-esek kétszer tízperces meccseket, fordulónként három mérkőzést játszottak, míg az U11-esek kétszer 15 perces találkozókat vívtak.

„Nagyon tetszett a gyerekeknek és a kollégáknak is az idei torna, éppen ezért lehet, hogy jövőre középső csoporttal is elindítjuk a tornát. Több mint száz gyerek lépett pályára, az MLSZ előírásainak megfelelően nincs eredményhirdetés és külön díjazás. Sajnos a koronavírus itt is közbeszólt, így az utolsó fordulók voltak csak nyíltak a szülők számára, de száz-százötven fő így is kilátogatott egy-egy napon. A két korosztályból minden csapatból kiválasztottunk egy játékost, aki a ligaválogatott tagja lehetett ezáltal, és kaptak egy emlékpólót” – mondta Kárász Dávid, az Algyő SK utánpótlás szakmai vezetője.

Hozzátette, remélik, a kezdeményezés hosszú éveken át működik majd, hiszen az Algyő SK elsősorban a kiváló helyi infrastruktúrában szeretné versenyeztetni az utánpótlását. Az első alkalommal megrendezett ligában külön rendezték a két korosztály mérkőzéseit, de mint Kárász Dávid kitért rá, lehet, hogy a következő szezonban mindig egyszerre lesznek a két korosztály mérkőzései.

A torna válogatottja:

  • U9-es korosztály, Algyő SK: Mezei Ábel, Sándorfalvi SK: Petrács Gergő, Bordány SK: Jakus Bálint, Móravárosi Kinizsi: Radoi Fanni, Szeged-Csanád Grosics Akadémia A: Varga Levente, Szeged-Csanád Grosics Akadémia B: Csuka Márk, FK 1899 Szeged: Kárász Nimród, HFC: Szobácsi Gergő.
  • U11-es korosztály, Algyő SK: Buder Botond, Sándorfalvi SK: Bősi Csanád, Bordány SK: Balogh Dominik, Móravárosi Kinizsi: Raffai Zsombor, Szeged-Csanád Grosics Akadémia A: Guba Zsombor, Szeged-Csanád Grosics Akadémia B: Farkas Brendon, FK 1899 Szeged: Hajagos Albert, HFC: Petrecz Barnabás.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×