× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Nagy sikere van az Algyői Gyermek Labdarúgó Ligának

|
2021. július 17. | Sport

Két korosztály számára rendezett többfordulós tornát az Algyő SK a sportpályán. A hét klub részvételével zajló kezdeményezés remek lehetőséget biztosít a kis labdarúgóknak, a tervek szerint a következő években is megrendeznék az Algyői Gyermek Labdarúgó Ligát.

A 2020-21-es szezonban indult el az Algyő Gyermek Labdarúgó Liga nevű tornarendszer, amely U9-es és U11-es korosztályban, hét klub részvételével zajlik, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia két csapattal vett részt a tornán. Három tavaszi és három őszi fordulót rendeztek, a sorsolás után a nyolc csapat két négyes csoportra oszlott, majd az első két csapat a felső-, míg a harmadik-negyedik csapat az alsóházban folytatta, ahonnan kieshettek és fel is juthattak a csapatok, így folyamatosan kiegyenlített meccseken vehettek részt a kicsik. Az őszi utolsó fordulót ugyan a koronavírus miatt nem tudták megrendezni, de a többi öt fordulót megrendezték az algyői sportpályán. Az U9-esek kétszer tízperces meccseket, fordulónként három mérkőzést játszottak, míg az U11-esek kétszer 15 perces találkozókat vívtak.

„Nagyon tetszett a gyerekeknek és a kollégáknak is az idei torna, éppen ezért lehet, hogy jövőre középső csoporttal is elindítjuk a tornát. Több mint száz gyerek lépett pályára, az MLSZ előírásainak megfelelően nincs eredményhirdetés és külön díjazás. Sajnos a koronavírus itt is közbeszólt, így az utolsó fordulók voltak csak nyíltak a szülők számára, de száz-százötven fő így is kilátogatott egy-egy napon. A két korosztályból minden csapatból kiválasztottunk egy játékost, aki a ligaválogatott tagja lehetett ezáltal, és kaptak egy emlékpólót” – mondta Kárász Dávid, az Algyő SK utánpótlás szakmai vezetője.

Hozzátette, remélik, a kezdeményezés hosszú éveken át működik majd, hiszen az Algyő SK elsősorban a kiváló helyi infrastruktúrában szeretné versenyeztetni az utánpótlását. Az első alkalommal megrendezett ligában külön rendezték a két korosztály mérkőzéseit, de mint Kárász Dávid kitért rá, lehet, hogy a következő szezonban mindig egyszerre lesznek a két korosztály mérkőzései.

A torna válogatottja:

  • U9-es korosztály, Algyő SK: Mezei Ábel, Sándorfalvi SK: Petrács Gergő, Bordány SK: Jakus Bálint, Móravárosi Kinizsi: Radoi Fanni, Szeged-Csanád Grosics Akadémia A: Varga Levente, Szeged-Csanád Grosics Akadémia B: Csuka Márk, FK 1899 Szeged: Kárász Nimród, HFC: Szobácsi Gergő.
  • U11-es korosztály, Algyő SK: Buder Botond, Sándorfalvi SK: Bősi Csanád, Bordány SK: Balogh Dominik, Móravárosi Kinizsi: Raffai Zsombor, Szeged-Csanád Grosics Akadémia A: Guba Zsombor, Szeged-Csanád Grosics Akadémia B: Farkas Brendon, FK 1899 Szeged: Hajagos Albert, HFC: Petrecz Barnabás.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×